yağ kaçağını nasıl tespit edebiliriz?

selamlar herkese, ikinci kez tercih edip ve tekrar ikinci kez canımı sıkan cb 125 f ile beraberiz tekrardan arkadaşlar :D

şuan 3700 km'de ve yaklaşık 500-600km'dir yağ kaçırıyor, benim tahminim vites mili keçesi gibi görünüyor ama iş çıkışı bir ustaya göstereyim dedim ama;

- manyetik kapak contası
- ön dişli keçesi
- vites mili keçesi

ile beraber toplam bu 3 yerden kaçırdığını söyledi. bana biraz usta traş yapıyor gibi geliyor çünkü dikkat ettim ilk başlarda 6-7 saatte 2-3 damlaydı ama son zamanlarda biraz arttı.

konu ile ilgili bilgisi olan başına gelmiş olan yada bu kaçağı pürüzsüz nasıl tespit ederiz yardımcı olacak varsa hayır duası alır. Şimdiden teşekkürler.
(KONU İLE İLGİLİ GÖRSEL EKLEYEMEDİM HELP)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Motoru iç dış komple ilaçla temizleyip bir süre kullandıktan sonra motoru incelemek, kaçağı tespit etmek en sağlıklısı. Eski motorumda sağda debriyaj kapağından kaçak var sanıyorduk devir daim keçesinden iğne deliği kadar yerden kaçtığını gördük.

teşekkür ederim , garanti vardı ama bozdum bakımlarını ben yaptığım için.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Motoru iç dış komple ilaçla temizleyip bir süre kullandıktan sonra motoru incelemek, kaçağı tespit etmek en sağlıklısı. Eski motorumda sağda debriyaj kapağından kaçak var sanıyorduk devir daim keçesinden iğne deliği kadar yerden kaçtığını gördük.
evet şuan en mantıklı seçenek o görünüyor

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İğne deliği deyip de geçme on binlerce km kaçağı bulamadık ve ne zaman park etsem yere yağ damlattım.

İğne deliği deyip de geçme on binlerce km kaçağı bulamadık ve ne zaman park etsem yere yağ damlattım.
şuan bende o konumdayım valla artık kafaya takmaktan gına geldim saldım ne olursa olsun artık yağ seviyesine bakıyorum sadece yağsız kalmasın kafi. Yıkadıktan sonra kaçağın iyice anlaşılması için un yada bebek pudrasıda kullanmayı düşünüyorum valla şüphelendiğim yerlere

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
yalan konular açmayalım honda bu kendinize gelin........

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
görsel yükleme konusunda yardımcı olursan bende sana yardımcı olurum konu ile ilgili üstad :D
Hızlı resim sitesine gir, fotoğrafı siteye yükle, sağda yer alan linklerden forum bb code linkini kopyala ve forumda mesaj yazdığın yere yapıştır, biz görürüz.

Motosikleti
Ns200 15"
Benzin veya balata spreyi ile motor soğukken yağlı bölgeleri temizleyin, ardından motosiklet ile tur atın ve kaçıran yerleri inceleyin. Statör kapak contası gibi durmuyor, daha çok ön dişli keçesi veya şanzıman mil keçesi gibi duruyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar