Yağ Göstergesi?! Motorsiklet için nerden bulabilirim ?

Motosikleti
BAJAJ PULSAR F250
Bu dahil son 2 motorum yağ soğutmalı su soğutmalı sistemle otomobil dışında motorsiklette henüz tanışmadım. Su soğutma sistemi bana ne kadar sistematik olarak güzel olsada bana karmaşık demeyim de itici geliyor. 😅
İlk önce basınçtan bahsedeyim, yağ basıncının bu kadar düşük olması için pompa arızalı olmalı, yağ seviyesi çok düşük olmalı veya yağın basıncının iletildiği kanallar ciddi tıkalı olmalı (yağ basınç müşürü silindir kapak contasında yer alır). Yağın çok ısınması içinde blok içinde sürtünmenin çok yüksek olması gerekirki yağ/hava soğutmalı bir blokta yağsız kalmadığı sürece bu yağ sıcaklarını göremezsiniz (sahte yağ kullanımını varsaymazsak). Yani kısaca bu bahsettiğim durumlar haricinde asla uç noktalara çıkamazsınız.

Ek bilgi olarak sıvı ile soğumayan motorlar hararet anında sıvı soğutmalılara göre daha tolere eder, fakat yağ veya hava soğutmalı motorları hararet ettirmek başarı ister. :)

Motosikleti
Ns200 15"
Bu dahil son 2 motorum yağ soğutmalı su soğutmalı sistemle otomobil dışında motorsiklette henüz tanışmadım. Su soğutma sistemi bana ne kadar sistematik olarak güzel olsada bana karmaşık demeyim de itici geliyor. 😅
Kimi bloklarda su pompasının rotorunun sızdırmazlık keçesi yüzünden yağa su karıştırma durumları yaşanıyor, yine bakımsızlıktan gol yiyor. :)

Tabi yanma odasında yüksek sıcaklığa ulaşan motorlarda sıvı soğutma elzem.

Motosikleti
BAJAJ PULSAR F250
Kimi bloklarda su pompasının rotorunun sızdırmazlık keçesi yüzünden yağa su karıştırma durumları yaşanıyor, yine bakımsızlıktan gol yiyor. :)

Tabi yanma odasında yüksek sıcaklığa ulaşan motorlarda sıvı soğutma elzem.
Peki sence 4000/5000 km de bunun bakımı ve sistemdeki suyumin temizliği ömür verir mi sisteme? Yoksa 2000/3000 km mi

Motosikleti
Yamaha MT-25
Gördüğüm kadarıyla kademe kademe ısı veya basınç seviyesini göremediğin için sende biraz kaygı bırakmış ama kullandığın motosiklette ne çevremde ne kendimde ne de internette hararet veya yağ basınç ile ilgili hiç bir sıkıntı görmedim . Benim n250 belki 50 kere yağ lambası yakmıştır kontak aç kapa yapıp devam ediyordum . Kaç kere uzun yola vurdum , 15 saat neredeyse molasız sürdüm ne bir şişme ne bir sıkıntı kaçırma aksırma tıksırma hiç bir şeye şahit olmadım . Sen yağ seviyeni kontrol et sür hiç bir şey olmaz.

Motosikleti
BAJAJ PULSAR F250
Gördüğüm kadarıyla kademe kademe ısı veya basınç seviyesini göremediğin için sende biraz kaygı bırakmış ama kullandığın motosiklette ne çevremde ne kendimde ne de internette hararet veya yağ basınç ile ilgili hiç bir sıkıntı görmedim . Benim n250 belki 50 kere yağ lambası yakmıştır kontak aç kapa yapıp devam ediyordum . Kaç kere uzun yola vurdum , 15 saat neredeyse molasız sürdüm ne bir şişme ne bir sıkıntı kaçırma aksırma tıksırma hiç bir şeye şahit olmadım . Sen yağ seviyeni kontrol et sür hiç bir şey olmaz.
Bi uzun yolum afedersin 3 saat anca olmuştur motorla tanıştıktan sonra aracıma binmez oldum evet kaygım takip edememek araçtan alışmışız ya göstergeye, ve nedense anlattığın gibi su sisteminden çok yağ hava soğutmalı motorları çok severim elimde olsa honda mühendislerin şu 500 leri yağ soğutmalı yapın diyeceğim 😝

Motosikleti
Ns200 15"
Peki sence 4000/5000 km de bunun bakımı ve sistemdeki suyumin temizliği ömür verir mi sisteme? Yoksa 2000/3000 km mi
Yağ bakımı için 5000 kilometre iyidir. Çok sıcak havalarda biraz daha erkene çekilebilir.

Yağ filtresi olmayan motorlarda 3000 km geçmemeli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar