Önemli Olan Boyuymuş.

Motosikleti
KTM 790 Adventure

2012’de ilk motorumu aldığım gün bu foruma da üye olmuştum. Aradan geçen 14 yılda elimden neler geçti neler… Piaggio Xevo 250, Xevo 400, Bajaj Pulsar 125, 150, 200, 250 derken; CFMOTO 250NK, KTM Duke 390, Yamaha Tenere 660… ve turuncu KTM 790 Adventure.

Tenere’ye kadar olan süreçte scooter + naked kombinasyonuyla trafikte görünmezmişim meğer. En sol şeritte 60’la giden arabacıya selektör yapıyorsun, adam hâlâ inatla sol şeritte. Tali yoldan çıkanlar desen, anayolda giden beni değil, sanki “ben geçeyim de sen naparsan yap” kafasındaydı…

Sonra Yamaha Tenere 660 geldi. Bir şeyler değişmeye başladı. Dikiz aynasında o sarı halojen farları görenler bir anda medeni insan moduna geçip yol vermeye başladı. “bir şeyler oluyor ama hayırlısı…” dedim

790 Adv'ye geçtim sonrasında. Yüksek, parlak LED farları ensesinde görenler sollamaya çıkmadan önce iki kere düşünmeye, kırmızı ışıkta yanımda duran arabadan çocuklar el sallamaya, okul önünde kızımı beklerken çevremde hayran kitlesi oluşmaya başladı.

790 ADV öyle uzay çağı tasarımı falan da değil ha… Ama anladım ki mesele başka:

Far ne kadar yukarıdaysa, motor ne kadar cüsseliyse… trafikte saygınlık o kadar artıyormuş.

Hani derler ya “önemli olan boyu değil, işlevidir.”
Yok abicim… o teori biraz küçük p.pilerin kendini avutması gibi geldi bana. 😄

Boyu da önemliymiş, yüksekliği de

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin.

Motor da başaklı motormuş :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hayırlı olsun, keyifli sürüşler.

Hayırlı olsun. Kazasız belasız sürüşler.

Benim de ilgimi eken bir marka KTM. Yedek parça ve elektronik altyapı beni çok düşündürüyor. Yoksa 890 almamak için ciddi çaba sarf ediyorum.
Arıza veya problem yaşarsanız yada yaşamazsanız güncelleme yapmanızı rica edeceğim. Bize ışık tutmuş olursunuz.

Motosikleti
1190 ADV
Boyu, yüksekliği gibi sesi de önemli.

Polisler abuk subuk ceza yazmasalar, sesi gür çıkan bir egzozu denemeni tavsiye ederdim ama KTM'nin kendi traktör sesi de yeter :)

İlave olarak beyaz kask, reflektif yelek kombini yaparsan yol veren sayısı ciddi derecede artar ;)

Hayırlı olsun.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
hayırlı olsun.

şimdi kaç cm den yukarısı makbül yani?

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Bentley Continental GT gibi ya bu makine. İlkten çirkin duruyor sonra sonra alışıp sevmeye başlıyorsun. Benim için böyle yani. :)
Tekerin düz bassın.

Motosikleti
Africa Twin 1000 DCT / Arora Verano 50
Far ne kadar yukarıdaysa, motor ne kadar cüsseliyse… trafikte saygınlık o kadar artıyormuş.
Dün Africa Twin'le kayın biraderimi alıp bi gezelim dedik. Sancaktepe - Kartal yaptık geldik. Kayınçom herkes bize abi çekiyor dedi 😅 ben de farkettim motorcular da arabalar da artık daha çok farkediyor daha çok saygı gösteriyorlar

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Dün Africa Twin'le kayın biraderimi alıp bi gezelim dedik. Sancaktepe - Kartal yaptık geldik. Kayınçom herkes bize abi çekiyor dedi 😅 ben de farkettim motorcular da arabalar da artık daha çok farkediyor daha çok saygı gösteriyorlar
bu mevzu scooterda bile öyle.
şehir içinde vızır vızır 50cc scooter dolu, ben xmax ile şehir içinde sürerken arabalar yol veriyor ama o 50cc olanları kimse sallamıyor. Ben de diyordum küçücük ilçede niye bu kadar çok xmax ve forza var, ne gerek var zaten en uzak mesafe 2kmm diyordum, demek "ye kürküm ye" olayı yüzünden itibardan tasarruf etmiyorlarmış. :)

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bentley Continental GT gibi ya bu makine. İlkten çirkin duruyor sonra sonra alışıp sevmeye başlıyorsun. Benim için böyle yani. :)
Tekerin düz bassın.
Bir - çarpılmış gibi duran - DL650 binicisi olarak 790 / 890 falan çirkin bulmuyorum haliyle. Ancak seslerine alışmak lazım; traktör gibi, sanki içeride bir şeyler dağılıyormuş gibi çalışıyor bunlar. :D

Motosikleti
sattık :(
hayırlı olsun kazasız belasız inşallah iyi günlerde iyi sürüşler yapın çok güzel duruyor maşallah

Motosikleti
Cruiser
Hayırlı olsun, güle güle kullan ☺️

Benim gözlemlediğim kadarıyla tek nedeni o değil, büyük motor kullananların çok büyük çoğunluğu motoru düzgün kullanıyor.

Haliyle trafikte de böyle bir algı ve saygı oluşuyor kimilerinde, kimilerinde de ayırt etme kapasitesi yok, kaldırımdan gidip yayalara korna çalan,kaskı koluna takan, yerlere tüküren, ters yönden giden, kırmızı ışıkta geçen tiplerle seni bir tutuyor, bu ayrım ne kadar kısa sürede fark edilirse trafikte hepberaber o kadar rahat edeceğiz ☺️👍🏻

Zihnimde bir benzetme yapmıştım;

Cg= tofaş
Kuryeler= taksici
Racing= modifiye BMW, Honda, aşiret kasa passat.

Bu sürücüler normal kullansa bile o potansiyeli sezip tedirgin ediyor insanı, aniden duracak mı? Önüme atlayacak mı? Makas atacak mı ? Trafikte giderken kapıyı açıp yere tükürecek mi? Bunu kestiremediğim için bu tayfanın tamamına temkinli yaklaşıyorum. Amma yazdım be birikmişim bu konuda 🤣

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Hayırlı olsun. Kazasız belasız sürüşler.

Benim de ilgimi eken bir marka KTM. Yedek parça ve elektronik altyapı beni çok düşündürüyor. Yoksa 890 almamak için ciddi çaba sarf ediyorum.
Arıza veya problem yaşarsanız yada yaşamazsanız güncelleme yapmanızı rica edeceğim. Bize ışık tutmuş olursunuz.
Yahu Sen de bir dur mübarek, bu nasıl bir zevk skalasıdır arkadaş, hallenmediğin motor kalmadı neredeyse😂🤪Çözemedim ben seni🙃
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2012’de ilk motorumu aldığım gün bu foruma da üye olmuştum. Aradan geçen 14 yılda elimden neler geçti neler… Piaggio Xevo 250, Xevo 400, Bajaj Pulsar 125, 150, 200, 250 derken; CFMOTO 250NK, KTM Duke 390, Yamaha Tenere 660… ve turuncu KTM 790 Adventure.

Tenere’ye kadar olan süreçte scooter + naked kombinasyonuyla trafikte görünmezmişim meğer. En sol şeritte 60’la giden arabacıya selektör yapıyorsun, adam hâlâ inatla sol şeritte. Tali yoldan çıkanlar desen, anayolda giden beni değil, sanki “ben geçeyim de sen naparsan yap” kafasındaydı…

Sonra Yamaha Tenere 660 geldi. Bir şeyler değişmeye başladı. Dikiz aynasında o sarı halojen farları görenler bir anda medeni insan moduna geçip yol vermeye başladı. “bir şeyler oluyor ama hayırlısı…” dedim

790 Adv'ye geçtim sonrasında. Yüksek, parlak LED farları ensesinde görenler sollamaya çıkmadan önce iki kere düşünmeye, kırmızı ışıkta yanımda duran arabadan çocuklar el sallamaya, okul önünde kızımı beklerken çevremde hayran kitlesi oluşmaya başladı.

790 ADV öyle uzay çağı tasarımı falan da değil ha… Ama anladım ki mesele başka:

Hani derler ya “önemli olan boyu değil, işlevidir.”
Yok abicim… o teori biraz küçük p.pilerin kendini avutması gibi geldi bana. 😄

Boyu da önemliymiş, yüksekliği de
Güle güle kullanın motorunuzu, hayırlı olsun.

Yahu Sen de bir dur mübarek, bu nasıl bir zevk skalasıdır arkadaş, hallenmediğin motor kalmadı neredeyse😂🤪Çözemedim ben seni🙃
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Güle güle kullanın motorunuzu, hayırlı olsun.
Gelip de şu gariban kardeşine tigerini bir tur vermedin ki biz de tigerin tadına bakalım. Belki de tiger alalım.
Garibanlıktan kim ..ikim hıyar dese tuz alıp seğirtiyoruz. :D

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Gelip de şu gariban kardeşine tigerini bir tur vermedin ki biz de tigerin tadına bakalım. Belki de tiger alalım.
Garibanlıktan kim ..ikim hıyar dese tuz alıp seğirtiyoruz. :D
Bir hafta sonu gel yine İzmir'e de Ahmetbeyli taraflarında sürersin Memcoş48 kardeşimin kaplanını. Ben de senin Nc'ye bakarım, Mehmet de eski dostu Wolf'ü deneyimler :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar