Yaz İçin Korumalı Kot Yelek ve Dirsek Koruyucu İş Götür Mü ?

Merhaba,
Pantalondan ayakkkabı, mont eldiven kaska kadar full ekipmancı biriyim. Yazları da montu çıkarmıyorum ancak ege bölgesinde olduğum için terletiyor ve bazen dayanılmaz ki yazlık özel mont kullandığım halde böyle oluyor. Yazlık montun yetmediği bu gibi yerlerde korumalı bir kot yelek ile harici dirsek koruma takarak gene yeterli korumaya nispeten ulaşabilir miyim ?

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Koruma konusunda "nispeten" diye fikir vermek istemem. Bahsettiğiniz korumalara sıcak bakmamakla birlikte, Knox Urbane Pro MK3'e bakabilirsiniz. Yazın full file olmasından dolayı daha rahat ettirebilir. Ek olarak üzerine direkt olarak rüzgar geçirmez + termal bir katman giyerek soğuk havalarda da korumalı kışlık mont gibi kullanabilirsiniz.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Merhaba,
Pantalondan ayakkkabı, mont eldiven kaska kadar full ekipmancı biriyim. Yazları da montu çıkarmıyorum ancak ege bölgesinde olduğum için terletiyor ve bazen dayanılmaz ki yazlık özel mont kullandığım halde böyle oluyor. Yazlık montun yetmediği bu gibi yerlerde korumalı bir kot yelek ile harici dirsek koruma takarak gene yeterli korumaya nispeten ulaşabilir miyim ?
montun amacı yalnızca omuzları dirsekleri vb. korumak değil aman haa. Dİyelik kısa kollu halde dirseklerinize korumalık takıp sürüyorsunuz, 80-90'la giderken bir tane arı kolunuza çarpsa mermi benzeri acıtır, taş gelmiş gibi olur, mont bizi bunlardan da koruyor.
Yazın kan çıkacağına ter çıksın deyin. Tshirt olarak kimi markaların sporcular için ürettiği teri çabuk kurutan tsihirtleri var, ben lcw'den öyle bir iki tane almıştım, üzerimden montu çıkarınca çok çabuk kuruyor. Benim montum da yazlık ama ekstradan taktığım revit sırt koruması yüzündne sırtım illa ki terliyor.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhaba,
Dirsek ve dizlik hikayedir ve yasaklanmalıdır. Rüzgar basıncı, ter, hareketler ile sürekli kayar. Lastikleri gevşer, cırtları atar. Daha iyi cırt da diktirsem, lastikleri de kısalttırsam oturmuyor. Ortalama bir insandan baya kaslıyım. Yani oturması lazım kalf ve bilek kaslarına. Zayıf kişilerde hiç durmuyor. Düşünce sürüklenme başlamasıyla çıkar giderler. Astarları çıkabilen kısmi fileli pantolon, mont al. 4 mevsim diye geçenleerin hepsi rüzgar+kış astarlı ve astarlar çıktığında belli bölümler fileli. Ben Antalya'dayım. Şahsen fileli body armour bile giyemiyorum nemden. İşe gidip gelirken 5km yolda ekipmansızım. Başka bir ilçeye gideceksem giyiniyorum. Giyinmek lazım ama ilk yazda terden çürür ta da ben aşırı vücut ısısından bayılırım. Bizim bölgelerde kış motorculuğu güzel. Kar yok, kış lastiği masrafı yok. 4 mevsimlik montlarla tüm kış geziliyor.

Dirsek ve dizlik hikayedir ve yasaklanmalıdır. Rüzgar basıncı, ter, hareketler ile sürekli kayar. Lastikleri gevşer, cırtları atar. Daha iyi cırt da diktirsem, lastikleri de kısalttırsam oturmuyor. Ortalama bir insandan baya kaslıyım. Yani oturması lazım kalf ve bilek kaslarına. Zayıf kişilerde hiç durmuyor. Düşünce sürüklenme başlamasıyla çıkar giderler. Astarları çıkabilen kısmi fileli pantolon, mont al. 4 mevsim diye geçenleerin hepsi rüzgar+kış astarlı ve astarlar çıktığında belli bölümler fileli. Ben Antalya'dayım. Şahsen fileli body armour bile giyemiyorum nemden. İşe gidip gelirken 5km yolda ekipmansızım. Başka bir ilçeye gideceksem giyiniyorum. Giyinmek lazım ama ilk yazda terden çürür ta da ben aşırı vücut ısısından bayılırım. Bizim bölgelerde kış motorculuğu güzel. Kar yok, kış lastiği masrafı yok. 4 mevsimlik montlarla tüm kış geziliyor.
O masfallı ya da dışarıdan takılan dizliklerin amacı zaten ilk darbe de korumak ikinci darbeler ilk darbe kadar sert ve yaralayıcı olmuyor ve o lastikler beton gibi olursa kaza anında dizi döndürebildiğine dair söylentiler de var...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar