NS200 UG2 Nasıldır?

Başlangıç motoru olmaya uygun seviyede ama en azından 1-2 sene model yükseltmeden kullanabileceğim gerek şehir içi gerek şehir dışı yollara rahat gidebileceğim ve bu süreçte sorun çıkarmayacak bir motor arıyorum. Normalde aklımda dominar vardı ama ağırlığı ve vites göstergesi gibi temel bazı özelliklerin eksikliği beni bu sene yenilemiş ve birçok eksiği giderilmiş NS200 modeline çekti. Bu motoru kullanan veya hakkında bilgi sahibi olan kişilerin fikrini almak istedim. Aklımda birkaç soru var.

Genel olarak NS200 dominardan daha sorunsuz deniyor bu ne kadar doğru?

Başlangıç motoru olarak dominar veya bu segmentteki diğer motorlara göre nasıl konumlanır?

Son olarak 200cc olan bu motor şehirler arası yolda çok zorlar mı? Hız beklentim yok ama hafif yokuş yukarı bir yolda hız çok düşer mi ya da motorun gücü beni sürekli sonuna kadar gaz açmaya zorlar mı?

Fikir olması açısından genelde 100 civarı hızlarla gitme planım var, yolun güzel olduğu otoyollarda belki 120 civarına kadar çıkabilirim. Motor bunu karşılar mı?

Motosikleti
D400
Ug2 modelini bilmiyorum; tecrübem yok ancak ns200 ve d400 kullanıcısı olarak yorumlayabilirim.

2016 ns200 ile çok uzun yollar yaptım; problem yaşatmadı. 35 k km.'ye yakın süreçte tek yaşadıgım problem radyatör borusunun çatlaması idi o da benim eşşekliğim. Ha bir de tps sensörü problemi vardı ona da hava tuttuk düzeldi.

D400 ile uzun vade kullanımım yok, ancak oturdugun zaman daha sağlam bir his veriyor orası kesin. Ancak kıvraklık olsun, motorun yola tutuşu olsun ns200 bence daha iyi bir motordu. Açıkçası D400 ile daha cok yoruldum uzun yol yaparken.

Ancak hız / tork gibi faktörleri gözönüne aldıgında ve rüzgara göre direncini düşündüğünde uzun vadede d400 almanı tavsiye derim.

(sıfır ns200 parasına çok temiz d400 bulursun) Vites göstergesi de var.

D250 kast ediyorsan dominar diye; alma :) lastik ebatları agırlıgı ve gücü saçma 250cc bir motor için. ns200 o motoru 5'e katlar.

Ug2 modelini bilmiyorum; tecrübem yok ancak ns200 ve d400 kullanıcısı olarak yorumlayabilirim.

2016 ns200 ile çok uzun yollar yaptım; problem yaşatmadı. 35 k km.'ye yakın süreçte tek yaşadıgım problem radyatör borusunun çatlaması idi o da benim eşşekliğim. Ha bir de tps sensörü problemi vardı ona da hava tuttuk düzeldi.

D400 ile uzun vade kullanımım yok, ancak oturdugun zaman daha sağlam bir his veriyor orası kesin. Ancak kıvraklık olsun, motorun yola tutuşu olsun ns200 bence daha iyi bir motordu. Açıkçası D400 ile daha cok yoruldum uzun yol yaparken.

Ancak hız / tork gibi faktörleri gözönüne aldıgında ve rüzgara göre direncini düşündüğünde uzun vadede d400 almanı tavsiye derim.

(sıfır ns200 parasına çok temiz d400 bulursun) Vites göstergesi de var.

D250 kast ediyorsan dominar diye; alma :) lastik ebatları agırlıgı ve gücü saçma 250cc bir motor için. ns200 o motoru 5'e katlar.
Bildiğim kadarıyla UG2 daha teknolojik onun dışında temelde NS200 ile aynı motor sayılır. Led far, sürüş modları, Bluetooth bağlantısı, dijital gösterge, vites göstergesi gibi ekstraları var.

Sıfır almak istediğim için ikinci ele pek bakmıyorum. Yine de 100 bin fazla verip D400 de alabilirim. Aslında ilk düşündüğüm motor D250 idi ama Vites göstergesinin olmaması ve 250cc olmasına rağmen çok ağır olması gibi eksileri var onun. D400 de de ağırlık korkutuyor biraz ve fiyat olarak da biraz yüksek ama onun dışında pek eksiği yok sanırım.

Motosikleti
D400
Bildiğim kadarıyla UG2 daha teknolojik onun dışında temelde NS200 ile aynı motor sayılır. Led far, sürüş modları, Bluetooth bağlantısı, dijital gösterge, vites göstergesi gibi ekstraları var.

Sıfır almak istediğim için ikinci ele pek bakmıyorum. Yine de 100 bin fazla verip D400 de alabilirim. Aslında ilk düşündüğüm motor D250 idi ama Vites göstergesinin olmaması ve 250cc olmasına rağmen çok ağır olması gibi eksileri var onun. D400 de de ağırlık korkutuyor biraz ve fiyat olarak da biraz yüksek ama onun dışında pek eksiği yok sanırım.

D250'yi eleyin; bu arada vites göstergesiz sürmek daha konforlu. motorun nabzını daha iyi anlıyorsunuz. Ancak rahatlık tercihi tabi ki sizin seçiminiz.

D400 / Ns200 arasında ağırlık kaynaklı hiçbir problem yaşamazsınız bunu düşünmeyin. Eğer 60 kilo değilseniz ikisi arasındaki fark sizi etkilemez bence.

Uzun vade binmeyi planlıyorsanız d400; kısa süreli için ise ns200 diyebilirim. 24 beygir ile 40 beygir arasında bir fark var; dominar bu konforu size yaşatıyor kesinlikle.

D250'yi eleyin; bu arada vites göstergesiz sürmek daha konforlu. motorun nabzını daha iyi anlıyorsunuz. Ancak rahatlık tercihi tabi ki sizin seçiminiz.

D400 / Ns200 arasında ağırlık kaynaklı hiçbir problem yaşamazsınız bunu düşünmeyin. Eğer 60 kilo değilseniz ikisi arasındaki fark sizi etkilemez bence.

Uzun vade binmeyi planlıyorsanız d400; kısa süreli için ise ns200 diyebilirim. 24 beygir ile 40 beygir arasında bir fark var; dominar bu konforu size yaşatıyor kesinlikle.
Düşüncem ortalama 2 sene kullanmak. Sonrasında da istersem o zamana kadar kazandığım tecrübe ile 500-700 lük Japon modellere geçip ömürlük kullanırım gibi bir düşünce var.

NS200 Şu an piyasanın tofaşı'dır. Parasının motorudur. Alıp memnun olmama ihtimalin çok düşük. Ama şu da var arndiol un dediği gibi o paraya piyasada az kilometreli d400 alabilirsin. Şu an piyasa durgun olduğu için yüksek rakamlı ilanların belini kırabilirsin. Ekonomi ne kadar kötü olursa olsun şu an tam 2.el motosiklet alma zamanı. Parası olanın elini kuvvetlidir.

NS200 Şu an piyasanın tofaşı'dır. Parasının motorudur. Alıp memnun olmama ihtimalin çok düşük. Ama şu da var arndiol un dediği gibi o paraya piyasada az kilometreli d400 alabilirsin. Şu an piyasa durgun olduğu için yüksek rakamlı ilanların belini kırabilirsin. Ekonomi ne kadar kötü olursa olsun şu an tam 2.el motosiklet alma zamanı. Parası olanın elini kuvvetlidir.
Aslında haklısınız ama motor tecrübem yok ve çevrede de çok anlayan yok. Satıcı bir kusurunu söylemese büyük ihtimalle anlayamam. Hem o yüzden hem ödeme kolaylığı ve kullanacağım 2 sene boyunca motorun garantili olacak olması yüzünden sıfır almak daha çok kafama yatıyor.

Ne kadar doğru bir mantık bilmiyorum ama NS200 UG2 şuan yeni olduğu için ikinci eli pek yok, o yüzden acaba bunu sıfır alsam satarken daha iyi fiyatlara mı gider diye düşündüm. D400 son birkaç yıldır yenilenmediği için şuan sıfıra yakın durumda olduğu söylenen motorlar bile sıfırından 70-80 bin ucuz çünkü.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Başlangıç motoru olmaya uygun seviyede ama en azından 1-2 sene model yükseltmeden kullanabileceğim gerek şehir içi gerek şehir dışı yollara rahat gidebileceğim ve bu süreçte sorun çıkarmayacak bir motor arıyorum. Normalde aklımda dominar vardı ama ağırlığı ve vites göstergesi gibi temel bazı özelliklerin eksikliği beni bu sene yenilemiş ve birçok eksiği giderilmiş NS200 modeline çekti. Bu motoru kullanan veya hakkında bilgi sahibi olan kişilerin fikrini almak istedim. Aklımda birkaç soru var.

Genel olarak NS200 dominardan daha sorunsuz deniyor bu ne kadar doğru?

Başlangıç motoru olarak dominar veya bu segmentteki diğer motorlara göre nasıl konumlanır?

Son olarak 200cc olan bu motor şehirler arası yolda çok zorlar mı? Hız beklentim yok ama hafif yokuş yukarı bir yolda hız çok düşer mi ya da motorun gücü beni sürekli sonuna kadar gaz açmaya zorlar mı?

Fikir olması açısından genelde 100 civarı hızlarla gitme planım var, yolun güzel olduğu otoyollarda belki 120 civarına kadar çıkabilirim. Motor bunu karşılar mı?
Yaşınızı bilmiyorum. 200 lük NS serileri yerine Pulsar N250 veya daha yakışıklı olsun derseniz Pulsar F250 serilerine bakmanızı öneririm.
Pulsar NS200 ler devir seven makineler. Belli vites aralığında belli devirlerde kullanmalısınız. Eğer yeni motosiklet kullanacaksanız sürüş hatalarınızı daha fazla tolore edebilen Pulsar N250 ve F250 modellerine yönelin. Eğer ikinci el satış hızı önemliyse Pulsar NS200 ler biraz daha hızlı satılabilir.
N250 ve F250, NS200 ile aynı hızlarda rahat gider. Hafta sonları Dominar 250 lerle tur yapıyoruz. Daha arkalarında kaldığım yetişemediğim olmadı. N250 ortalama şehir içi ve dışı karma 3 lt şehir içinde 2,5 lt ortalama yakar. 90-110 keyifli sürüş aralığı. 120 ve üstü de gidebilirsiniz fakat bu sefer yakıt 3 lt üzerine çıkacaktır. Bununla birlikte 7000 devirleri geçtikçe titreşim rahatsız edici olur.
Şehir içinde düşük süratlerde ve trafikte NS200'e göre vitesle daha az ilgilenmiş olursunuz. Yağ soğutmalı ve 5 vitestir. Yağ soğutma deyip geçmeyin bu motoru Hindistan'da 40 derece üstünde kullanıyorlar. Bakımları daha kolaydır. Sıkıntı çıkarmaz, cefakardır. NS serilerine göre daha dik oturuşlu ve pegler biraz daha öndedir.
İncelemenizi öneririm. Çevrenizde kullananlar varsa onlara da sorunuz.

Motosikleti
D400
Yukarda arkadaşlar detaylı yazmış; dün akşam D400'ü satsam bi royal çaksam gibi fantaziye girip piyasaya bakındım.

Ns200 alırsanız üzmez; ikinci eli biraz daha aktif. Ancak bilin ki bu motorlarda aksesuar takmanız değeri yüselten birşey değildir. Tek kişi uzun yola gelir, iki kişi derseniz yine gelir ama keyfi kaçar.

D400 alırsanız uzun vadede yeterli gelecektir; 2 kişi de uzun yola gelir. Piyasası ns200'e göre düşük, piyasada çok oldugu için satılşı yavaş. Ancak bu nedenle 2023 + model düşük km d400'leri ns200 sıfırının altında bir fiyata bulabilirsiniz.

Bajaj'ın diğer f250 gibi modelleri var ancak bildiğim kadarıyla piyasaları ölü. bir de yağ sogutmalı 5 vites motora para vermem şahsen.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Yukarda arkadaşlar detaylı yazmış; dün akşam D400'ü satsam bi royal çaksam gibi fantaziye girip piyasaya bakındım...
...yağ sogutmalı 5 vites motora para vermem şahsen.
Hocam RE'ler Himalayan harici hava veya hava yağ soğutmalı. Siz hangi modeli düşünüyorsunuz?

Motosikleti
D400
Hocam RE'ler Himalayan harici hava veya hava yağ soğutmalı. Siz hangi modeli düşünüyorsunuz?

valla hocam bunu almadan önce hunter alacaktım motoru satamadıgımdan 1 hafta ile 144 bin kampanyasını kacırdım 196'ya cıktıgı için almamıştım.

şu an sanırım piyasada alınabilir en mantıklı uygun fiyatlı cruiser meteor 350; ona baktım incelemelerine vs. baktım ancak genel olarak 100 km+ hızda performans vermediği için bir de hızlanma konusunda yavaş kaldıgı için biraz askıya aldım konuyu. Ama sanırım D400'e doydugum zaman cruiser istersem ya meteor'a geçeceğim ya da çift silindir enduro / naked bir motor alacagım.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
valla hocam bunu almadan önce hunter alacaktım motoru satamadıgımdan 1 hafta ile 144 bin kampanyasını kacırdım 196'ya cıktıgı için almamıştım.

şu an sanırım piyasada alınabilir en mantıklı uygun fiyatlı cruiser meteor 350; ona baktım incelemelerine vs. baktım ancak genel olarak 100 km+ hızda performans vermediği için bir de hızlanma konusunda yavaş kaldıgı için biraz askıya aldım konuyu. Ama sanırım D400'e doydugum zaman cruiser istersem ya meteor'a geçeceğim ya da çift silindir enduro / naked bir motor alacagım.
100, hatta 110 ile bile rahat gidiyor 350 bloklar ama dediğiniz gibi üstü yok gibi. Çok keyifliler ama. Şimdiye kadar süratle virajla amma da uğraşmışım dedirtiyor.

Motosikleti
D400
100, hatta 110 ile bile rahat gidiyor 350 bloklar ama dediğiniz gibi üstü yok gibi. Çok keyifliler ama. Şimdiye kadar süratle virajla amma da uğraşmışım dedirtiyor.

hocam valla hem chatgbt üstünden hem de videoları inceledim; o kadar çok farklı yorum var ki. düşük hızlı araclarda 10km bile ciddi değer katıyor.

sollamalarda 120'yi gecmiyor; keyifli sabit sürüşü 90 max 100 diyor herkes. 110 sabit yapıyor olsa satıp alacagım yaz sonu da 110 sabit diyen sizden başka kimse görmedim :D

110 dememin de öncelıkli sebebi kulup sürüşlerinde 100-110 aralıgı uzun yol sabit hızımız. bunun altında kalmak zorda bırakır beni.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
@arnidol Devri düşük olduğu için o hızlarda dağılacak gibi titremiyor. Ama 1 saat gitmek de yorabilir tabi. 100e çok kolau çıkıyor. 110 a zorlanmıyor. Misal Hero X pulse ile arasında 1 hp fark var ama ona göre çok daha rahat gidiyor o hızlarda.

Ug 2 için yorum yapmayacağım. Fakat şu zamana kadar pulsar 200ns 2016 - 2021 ve 2024(ug) olmak üzere üç tane pulsar sahibi oldum. Totalde kaç km yaptığımı hatırlamıyorum ama 20k üzerindedir. iki kişi ile izmir istanbul, git gel defalarca yaptım. Üstelik Motorda topcase, depo üstü çanta, sosis çanta yükleyip 2 kişi ile hiçbir sorun yaşamadan ırgat gibi kullandığım oldu. Hiçbirinde sorun yaşamadım. Tekrardan Param 130-150 arası olsa ve motosiklet arıyor olsam ilk bakacağım motor ug olur. Diğerlerinde sorun yaşamadığım gibi bu ug versiyonunda amortisör ve fren merkezinin güncellenmesi gerçekten motorun yol tutuşunu olumlu yönde etkilemiş. Üstüne bir lastik at çok keyifle binersin.

Ug 2 için yorum yapmayacağım. Fakat şu zamana kadar pulsar 200ns 2016 - 2021 ve 2024(ug) olmak üzere üç tane pulsar sahibi oldum. Totalde kaç km yaptığımı hatırlamıyorum ama 20k üzerindedir. iki kişi ile izmir istanbul, git gel defalarca yaptım. Üstelik Motorda topcase, depo üstü çanta, sosis çanta yükleyip 2 kişi ile hiçbir sorun yaşamadan ırgat gibi kullandığım oldu. Hiçbirinde sorun yaşamadım. Tekrardan Param 130-150 arası olsa ve motosiklet arıyor olsam ilk bakacağım motor ug olur. Diğerlerinde sorun yaşamadığım gibi bu ug versiyonunda amortisör ve fren merkezinin güncellenmesi gerçekten motorun yol tutuşunu olumlu yönde etkilemiş. Üstüne bir lastik at çok keyifle binersin.
UG2 bildiğim kadarıyla UG nin 2025 de biraz elden geçirilip Led far ve dijital gösterge koyulmuş bir versiyonu onun dışında pek fark yok. Ama far farkı ve yenisi iyidir mantığıyla zaten sıfır alacağım için UG2 alayım diye düşündüm. Aslında bütçe konusunda çok kısıtlı değilim ama başlangıç amaçlı bir motor için de NS200 den güçlüsünü almak pek mantıklı gelmedi, o yüzden buna birkaç sene bineyim sonra o dönemin şartlarına göre yükseltirim diye düşündüm. İzmir-İstanbul gibi yollara çok yormadan sizi ulaştırdı ise bana da yeterli olur diye düşünüyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim.

Lastik konusunun sizce büyük bir önemi var mı? Bayide de bana açıkça stok lastik kötü alırsan bunu değiştir dediler, bu öneriye uyacağım ama zaten motoru yazın alıyorken yaz boyu stok lastikle sürsem sonra değiştirsem veya 2. Senesinde falan lastik yenilesem pek eksiği olur mu mesela yoksa motoru aldığın gibi lastiği de değiştir mi dersiniz?

Lastik konusunun sizce büyük bir önemi var mı? Bayide de bana açıkça stok lastik kötü alırsan bunu değiştir dediler, bu öneriye uyacağım ama zaten motoru yazın alıyorken yaz boyu stok lastikle sürsem sonra değiştirsem veya 2. Senesinde falan lastik yenilesem pek eksiği olur mu mesela yoksa motoru aldığın gibi lastiği de değiştir mi dersiniz?

lastik kötüyse kötüdür, lazım olduğu yerde üstündeki fabrika lastikleri iş görmezse, başka ihtiyaçlar hasıl olur.

Motosikleti
DUKE 250

bence ilk iş lastik değiştirmek olsun.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
"Aslında bütçe konusunda çok kısıtlı değilim ama başlangıç amaçlı bir motor için de NS200 den güçlüsünü almak pek mantıklı gelmedi, o yüzden buna birkaç sene bineyim sonra o dönemin şartlarına göre yükseltirim diye düşündüm.“ diyorsun.

6 aya kalmaz daha güçlüsünü daha büyüğünü almadığın için pişman olacaksın.
Motosiklet sürdükçe daha fazlasını isteyeceksin.

"Aslında bütçe konusunda çok kısıtlı değilim ama başlangıç amaçlı bir motor için de NS200 den güçlüsünü almak pek mantıklı gelmedi, o yüzden buna birkaç sene bineyim sonra o dönemin şartlarına göre yükseltirim diye düşündüm.“ diyorsun.

6 aya kalmaz daha güçlüsünü daha büyüğünü almadığın için pişman olacaksın.
Motosiklet sürdükçe daha fazlasını isteyeceksin.
Haklı olabilirsiniz ama başlangıç motoru ile güçlü motor arasında denge kurmak da zor gerçekten. Mesela bütçem büyük ihtimalle ikinci el MT07 lere bile yeter ama scooter hariç neredeyse hiç motor tecrübem olmadığı için öyle bir motor beni başlangıç için çok zorlar diye düşündüm, NS200 den iyi ama MT07 kadar abartı olmayan bir motor alayım desem de aklıma D400 gibi modeller geliyor ama o da NS200 gibi tek silindirli olduğu için çok farklı bir deneyimi olur mu bilemedim. NS200 ün Dominara göre ciddi bir şehir içi kıvraklık avantajı var gibi duruyor ve daha hafif o da aklımı çeliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar