Yazın Yelek giymek güvenli olur mu?

Merhaba
Malum sıcak havalar yaklaşıyor.
Sıcak havada çok bunalan birisi olarak yeni başladığım motor yolculuğunda yazlık mont giymeyi düşünmüyorum.

Siz tecrübeli arkadaşlara sorum olacak aşağıdaki korumalı yeleği alıp, kollara da dirseklik taksam olur mu?
Kullandığım motor scooter ve maks hızı 80 km/s

Korumalı Yelek

Son düzenleme:
Motosikleti
Yamaha XSR700
Merhaba
Sıcak havada çok bunalan birisi olarak yeni başladığım motor yolculuğunda yazlık mont giymeyi düşünmüyorum.

Siz tecrübeli arkadaşlara sorum olacak aşağıdaki korumalı yeleği alıp, kollara da dirseklik taksam olur mu?

Korucu Yelek
Bu yeleğin hiç bir koruyuculuğu olduğunu sanmıyorum. Zaten kollarında açıkta kalacak. Ayrıca 80km/s hızla düşersen bile yerde metrelerce sürüklenirsin. File bir mont almanı öneririm.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ÜRÜN ÖZELLİKLERİ:

Scoyco JK116 Reflektörlü Yelek

600D Oxford kumaş
Çok Fonksiyonlu Cepler
göğüs ve sırtta Korumalar
1. Kalite kumaş
3mm Reflektör
Sik Tasarım

Bir de hepsini anladım ama en alttakini anlamadım. Sik tasarım derken? s.k gibi tasarım anlamında mı?

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
saçma sapan bi ürün bu kadar para vermeyin

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Linkini verdiğiniz ürün normal korumalı motosiklet montu üzerine giyilen, görünürlüğü arttırmak için kullanılan ışık yansıtıcı yelek. Tek başına hiç bir koruması yok.

scooter süreceksiniz, en azındna 50km hız yapıyor. 50km hızda yerde sürüklendiğinizde ne olacağını düşünecek yetenekteyseniz ne kadar sıcak olursa olsun giyersiniz zaten. Yoksa giymeyin, yazın çok sıcaklıyorum mont giymeyeceğim diyene giy demek haddimize değil.

Linkini verdiğiniz ürün normal korumalı motosiklet montu üzerine giyilen, görünürlüğü arttırmak için kullanılan ışık yansıtıcı yelek. Tek başına hiç bir koruması yok.

scooter süreceksiniz, en azındna 50km hız yapıyor. 50km hızda yerde sürüklendiğinizde ne olacağını düşünecek yetenekteyseniz ne kadar sıcak olursa olsun giyersiniz zaten. Yoksa giymeyin, yazın çok sıcaklıyorum mont giymeyeceğim diyene giy demek haddimize değil.
göğüs ve sırtta koruma olduğu yazıyor.
Daha önce yazın öğlen sıcağında böyle bir ekipman giymediğim için, Giymeyi düşünmüyorum dedim sadece fikir edinmek amacı ile yelek kullanımını sordum.
Peki nasıl bir şey tavsiye edersiniz? Bu konuda tecrübem olmadığı tecrübeli motorcuların görüşleri benim içim değerli

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
göğüs ve sırtta koruma olduğu yazıyor.
Daha önce yazın öğlen sıcağında böyle bir ekipman giymediğim için, Giymeyi düşünmüyorum dedim sadece fikir edinmek amacı ile yelek kullanımını sordum.
Peki nasıl bir şey tavsiye edersiniz? Bu konuda tecrübem olmadığı tecrübeli motorcuların görüşleri benim içim değerli
Yazlık montlar var, içerisine rüzgar alıyor. Bunlar hem omuz ve dirsek korumaları oluyor, sırt koruması da ekleniyor ama bu korumalardan daha önemlisi kaza anında yerde sürüklenirken zımpara etkisinden yüksek ısıda parçalanmaya dayanıklı kumaşlardan yapılıyor. Sürüş sırasında da içleri rüzgar aldığı için o kadar sıcaklatmıyor. Tabi ki biraz sıcaklatacak, hiç bir şey giymemiş kadar olmaz ama o büyük riski almaktansa korunmak daha akıllıcadır.

Hem yazlık hem kışlık mont almaya bütçe olmadığında 4 mevsim diye satılan montların içlik kısımları çıkarılıp yazlık gibi kullanılabiliyor ama sıcakta tam yazlık montlar kadar serin olamıyor haliyle.

Tabi mont'dan sonra eldiven ve bot da önemli, daha oraya gelmedik. Tam ekipman giymedikten sonra eksik ekpmanla ne desek boş, kaza anında hep eksik ekipman ya da kötü ekipman olan yerden en çok hasar alırsınız.

Bu videoyu izleyin, sonrasına siz karar verin:

Motosikleti
D400
hayır işe yaramaz. koruyuculuk istiyorsanız ceket giyeceksiniz.

bu arada ben ceketsiz sürdüğümde rahat hissetmiyorum, nasıl rahat ediyorsunuz anlamıyorum :D zaten eldivensiz sürmek işkence gibi.

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Merhaba

Korumalı Yelek
Ter kandan iyidir. Koruyuculuk bakımından hiç bir faydası yok. Dirseklikler ilk düşmenizde daha yere ulaşmadan kollarınızdan sıyrılacaktır.

Ben bunu kullanıyorum. Bu bile kumaşından dolayı koruyucu olmadığı için içine iki sene önce türkiye ve dünya patentini aldığımız tamamen kevlar dan ürettiğimiz koruyucu içliği giyiyorum.

Melek yatırımcının bizi son anda yüz üstü bırakması nedeniyle iki yıldır ancak 300 tane üretebildiğimiz Tedone koruyucu içliği (%100 kevlar, üstüne ister eşofman giy, ister pijama hepsi koruyucu motosiklet kıyafetine dönüşüyor) bu sene sonu üretip İtalya fuarına katılacağız nasipse.

İşte bu içlikle ancak güvende hissediyorum. 50 Km hızda yaşayacağınız sürtünmeye anca coredura kumaşlar dayanabilir. file yazlık montların da böyle bir koruması yok.
Geçen sene Arnavutluk da 44 derece sıcakta bile bir şekilde idare eder mantığı ile yaklaşmadım. Aman diyim, Acemilik zamanımda 5 km hızda yan yattığımda ayağım motorun altında kaldı ve 50 cm sürtüntü. Kışlık kalın bot vardı, metal konçları eridi 5 km hızda. İlk işim koruyucu bot almak olmuştu.

Bir defa işe yarar, fark ise kemiğinizin görünüp görünmemesi olur.

Zaten yukarıda yazılmış, amele yanığı olursun, düştün mü Johnny Silverhand olursun vs vs hadi diyelim hiç düşmedin gelir açık bi yerine taş saplanır, göğsünde böcek patlar falan, bunlar baya acıtan şeyler.

ki linkteki ürünü alsanız yine terleyeceksiniz, istiyosanız çırılçıplak binin yine yaz sıcağında şıpır şıpır akacak o terler, vücudun serin kalması gereken yerler kalmıyo zaten, kafa oluyo kazan gibi :D mont giyelim hocam.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
aynı paraya git şunu al hem korumalı hem yazlık hem de bütçene uygun güvenilir bi marka farklı renkleri de var

evet şuan pek stok yok ama bayramdan sonra gelecek yeni parti gümrükteymiş şuanda

Bu yeleğin hiç bir koruyuculuğu olduğunu sanmıyorum. Zaten kollarında açıkta kalacak. Ayrıca 80km/s hızla düşersen bile yerde metrelerce sürüklenirsin. File bir mont almanı öneririm.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ÜRÜN ÖZELLİKLERİ:

Scoyco JK116 Reflektörlü Yelek

600D Oxford kumaş
Çok Fonksiyonlu Cepler
göğüs ve sırtta Korumalar
1. Kalite kumaş
3mm Reflektör
Sik Tasarım

Bir de hepsini anladım ama en alttakini anlamadım. Sik tasarım derken? s.k gibi tasarım anlamında mı?
ŞIK tasarım demek istemişler ama diyememişler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar