Hangi motosiklete hangi boy?

Tecrübeli arkadaşlar hangi motosikleti en kısa hangi boyla kullanabileceğimizi yazarsa bi liste yapalım.Yeni başlayanlar içinde faydalı olsun.Mesela ben 175 boyla cbr 250 kullanıyorum tahminim 170 e kadar rahat kullanılır.

Örnek liste.

Cbr 250r:170 cm

Bilenler eklesin en son bi liste oluşturalım.Teşekkürler.

Tecrübeli arkadaşlar hangi motosikleti en kısa hangi boyla kullanabileceğimizi yazarsa bi liste yapalım.Yeni başlayanlar içinde faydalı olsun.Mesela ben 175 boyla cbr 250 kullanıyorum tahminim 170 e kadar rahat kullanılır.

Örnek liste.

Cbr 250r:170 cm

Bilenler eklesin en son bi liste oluşturalım.Teşekkürler.

250r sele yükseklik 780
125r sele yükseklik 795

125r i 1,65 boyundaki arkadaşım çok rahat sürüyor sorun yaşamadan 250r biraz daha alçak olduğu için 1,60 - 65 arasi sürer.
o siteden bilgi edinilirde 100 de 100 değil 600rr zx900r a da oturdum honda 125r dan farkı yok yüksekliği aynı hemen hemen.

Benim boy 1.93 olduğu için beni alt sınır ilgilendirmiyor ben üst sınıra bakarım altımda komik durmamasına bakarım :queen:

Tüm motorlarda sele yüksekliği yazılı fakat selenin kalınlığıda önemli çok kalın selelerde ayaklar tam basmayabiliyor o yüzden bildiklerimizi paylaşalım.

Vstrom 175 in altı için sıkışık trafikte problem olabilir. 170 lik arkadaşlar da var süren ama kasmanın anlamı yok.
175 in altına tavsiye etmem.

Motosiklet seçimi boya göre olmaz.

Bütçe ve kalp meselesidir.

Ben 1.70 boyundayım V-Strom kullanıyorum.

OMM' deki hocam 1.60 boyunda 1200 GS kullanıyor.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

honda dylan ve honda ps 150i 1.70 boyla kullanılabilir ancak ps göreceli olarak biraz daha yüksek..

tvs apache ben 185 boyundayım ayaklarım yere tam basıyor hatta katlanıyor dizden. 160 adam çok rahat biner diye düşünüyorum.

Arkadaşlar cevaplar için çok teşekkür en son bir liste hazırlayacağım ne kadar çok olursa okadar iyi olur.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Bu konuyu uzun uzun anlatmistik, hatta DD kitabini yazmisti.:)
özet geçeyim.
Begendiginiz motosikletin üzerine oturuyorsunuz.
Iki ayaginizin tabani yere basabilmeli.
Motosikleti ayaklarinizla ileri geri hareket ettiriyorsunuz.
Eger dengeniz bozulmuyor ve rahat hakimseniz o motosiklet size uygun motosiklet olmus oluyor.

Simdi diyeceksiniz ki;
iyi de kardesim biz her motorun üstüne çikip deneme yapamayabiliriz.
En azindan ön bilgi olmasi açisindan bu topic faydali olmaz mi?

Olabilir tabi ama burdan aldiginiz gazla motosiklet alirsaniz çok büyük hayal kirikligi yasayabilirsiniz.
Neden mi?

Kendimden örnek vereyim.
Is arkadasimla ayni boydayiz.
O da motosiklete merakli.
Ise motosikletle gittigim günlerde bazen üstüne oturur, nasil yakisti mi,
ulem bende mi alsam bitane
seklinde diyaloglarimiz olur.
Neyse konuya geleyim.
Ayni boyda oldugumuz halde,
benim ayaklar yere saglam basarken, o ayak tabanini yere tam basmak isterse bir tarafa dogru yamuluyor.
Yani ayaklar tam olarak yere yetismiyor.

Nasil olur????
Oluyor iste.
Ikimiz ayni boydayiz ama benim bacaklar onunkilerden en az 5cm uzun.:mrgreen:

Yani boy hersey degildir.:cat:

Arkadaşlar dedikleriniz doğrudur tabiki motora oturupta anlayabilirsiniz ayrıca benimde tanıdığım bi arkadaşım 165 boyla 1200 gs e biniyodu nasıl oluyo diye sordum düşemeyi alçalttığını hatta nerede yapılacağını bile söyledi.Veya kısa amortisörde kullanılarakta çözülebilir bunları bende biliyorum.Ben yeni başlayan birine ne tip motorlar kullanabilir diye yardımcı olmak niyetindeyim.Sen tek ayakla idare edersin ama o edebilecekmi.Ben ilk motorumu seçerken en büyük sorunum bu olmuştu açıkçası,ki hala forumda soranları görüyorum siz doğrusunu yazın sizin ihtiyacınız olmasada birilerinin olur.Teşekkürler.

Macera peşinde değiliz.Sağlıklısını soruyoruz.Sen kullan 160 la.

Bu macera değil kardeşim, planlama ile ilgili. Sen kırmızı ışıkta durmak dışında ayaklarını neden yere koyuyorsun bilmiyorum ama, motosiklet hareket ettiği sürece ayakların yeri peglerdir. Macera aramıyorsan, ayaklarını asfaltın üzerinden çek ve öyle kullan motorunu.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
sadece boy değil tecrübe, motor gücü ve ağırlık merkezinin nerde olduğu da önemli
tecrübe arttıkça boy-pos, motor gücü ve ağırlık merkezi gibi etkenlerin önemi azalır (hiç sıfıra düşmez)
bu sebeple motosiklet boy grafiğine motor gücü, ağırlık merkezi ve tecrübe boyutlarını da ekleyelim
elde ettiğimiz 5 boyutlu grafiğin resmini çizen olursa kendisini aynştaynla tanışmaya götürecem :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar