yalcinroden kullanıcısının son içeriği

1. Y

Debriyajı Değiştirdim Ayırmıyor

Merhaba, debriyaj balatalarım bittiği için, tastanda ses yapıyordu, tas, debriyaj göbeğini ve balataları komple değiştirdim. Bu işlemi daha önce yapmıştım ama bu sefer ne yaparsam yapayım olmuyor. Debriyajı çekiyorum ama hiç bir şekilde ayırmıyor, normal ayırması gereken noktaya kadar kapağın...
  2. Y

0 Sıfır Çin Malı PİŞMANLIKTIR!

Merhaba, sizinle ufak tefek üretim hatalarından doğan pişmanlığımı paylaşmak istedim. MOTOSİKLET: MONDİAL MH MİNÖR Motosikletimi yaklaşık 5 gün önce aldığımı hatırlatarak tüm hatalarını sayıyorum. İlk aldığımda deposu çizik, sağa yatmış bir şekilde teslim edildi. ( Servisin hatası ) Teslim...
  3. Y

Sıfır Motorun Çalışmaması ve Gaz Yememesi?

Merhaba, 380 kmdeki Mondial MH Minörüm hakkında bir sıkıntım var. Normalde motorun 2 kişi çekişinde hiç sıkıntı yoktu, sabah okula gittim ve öğlen motoru gezmek için çalıştırdım, tek marş aldı fakat sıkıntısı gaz yemiyordu, arkamda 50 kilo biri vardı ve gazı hiç yemiyordu. Okul çıkışı motoru...
  4. Y

Motordan gelen tak sesi

Merhaba, ilk yazdığım konu gönderilmedi kısaca özet geçeyim. Sanırım sadece 1. viteste 10-15 km hızla giderken motordan tak tak vurma sesi geliyor çok hızlı değil ama yarım saniyelik aralıklarla geliyor gibi, bayiden motorumu dün teslim aldım ve alt motorunda üretim olarak bir hata vardır diye...
  5. Y

0 Motosikletten Soğumak

Merhabalar, birkaç ay içerisinde ilk motosikletimi alacağım. Forumda okuduklarım yüzünden soğumuş durumdayım, düşünüyorum saçma geliyor. Hatalı üretim, eksik yağ olma olasılığı falan nedir? Cidden aşırı bi soğuma geldi.
  6. Y

Rodajda dişli takmak?

Merhabalar, uzun zamandır aklıma takılan bir soru var. Rodaj süresince belirli devirler arasında sürmemiz gerekiyor, örnek verelim ; 10.000 devir çeviren bir motosikleti 5000-6000 devir bandında sürmemiz gerekiyor. Torkumuzdan biraz feragat edip arka dişliyi küçültsek, rodaj devirlerinde daha...
  7. Y

Hırsızlar adamı çıldırtmış

Buraya tıklayarak fotoğrafa bakabilirsiniz sığmadığı için böyle attım
  8. Y

0 KASKIN SIKMA PROBLEMİ

Merhaba arkadaşlar, uzatmadan konuya gireyim. Kafa ölçüm 56 cm yani S beden, bugün kaskım elime ulaştı fakat bana göre kaskla ilgili büyük sorunum var. Bedeni S, bakınca bu kaska kafam nasıl girecek diyorum, onu geçtim sokmasına zorlayınca giriyor ama kilit kısımlarını yırtacak gibi açmam...
  9. Y

Zincirin dişliye oturmaması

Merhaba, arkadaşımın 2500 kmdeki motosikletine 41 dişliden 36 dişli taktik. Motosiklet çok fazla devir çeviriyordu düşük hızlarda, 4. viteste şehir içinde çok rahat gidiliyordu. O yüzden 36 dişli taktık ve zincir dişliye oturmuyor, sorun zincirden mi kaynaklı?
  10. Y

2018 - 2019 Ehliyet Alma Süreci

Merhaba, güncel bilgi olarak bu konuyu açma gereksinimi duydum, dün direksiyon sınavımı geçtim.:) Konu baltalamayı seven arkadaşlar uzak durursa sevinirim, 2 gün sonra ehliyetimi alacağım. Her türlü bu bilgileri internetten falan bakmasanız dahi öğreneceksiniz, süreci merak edenler için...
  11. Y

Zincir Bakımı

Zincir bakımınızı nasıl yapıyorsunuz? Temizlerken ne, yağlarken ne kullanıyorsunuz?
  12. Y

Direksiyon sınavına Scooter ile girmek?

Merhabalar, normal A1 ehliyet alacağım. Geçen hafta parkura çalışmak için kursa gittim, hoca içerideki scooteri çıkardı ve onla eğitim aldım. Hocaya sordum, "Hocam ben otomatik ehliyeti almıyorum bunla mı gireceğim sınava?" diye, hoca da " Bu alacağın ehliyet ile 125cc 15 beygire kadar vitesli...
  13. Y

Cuma günü elektronik sınavım var!

https://i.hizliresim.com/16vrXG.jpg Görsel olarak yükleyince tüm sayfayı kapladığı için atamadım. Polis abilerimiz fazla daraltıyordu, kurtuluyoruz bu dertten. :queen: Direksiyon sınavımı da geçip motosikletimi aldıktan sonra görüşmek üzere. :cherry: :king:
  14. Y

Trafik Cezaları

Merhabalar, Kırklareli'de yaşıyorum küçük bir şehir, burada neredeyse herkes ehliyetsiz sürüyor polisler çok takmıyordu bu durumu. Son günlerde hiç olmayan yerlerde çevirme olmaya başladı, ehliyet kemerlerine bile kişi başı ceza yazılmaya başladı, Kavaklı Belediyesinde plakasız tüm motorlar...
  15. Y

Hayalleriniz

Herkes buraya hayallerini yazsın, aradan baya bi zaman geçtikten sonra gerçekleştirebilenler yazsın. Benim hayalim : Mondial MH Minör almak. Hadi bakalım ::haapppy:

Yeni mesajlar