0 Motosikletten Soğumak

Merhabalar, birkaç ay içerisinde ilk motosikletimi alacağım.
Forumda okuduklarım yüzünden soğumuş durumdayım, düşünüyorum saçma geliyor.
Hatalı üretim, eksik yağ olma olasılığı falan nedir? Cidden aşırı bi soğuma geldi.

Markaya göre değişir. Bmw alacaksan hatalı üretim olma ihtimali on binde bir bile değildir ve hata çıkması halinde mağdur olmazsın. Ama gidip yuki arora falan alırsan büyük ihtimalle bayiden çıktığın gibi motor dökülmeye başlar ve karşında sorumluluk alan bir satıcı da bulamazsın. Kalite sıralaması: Alman>japon>hintli>çinli.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Kalite değil de güvenirlik (reliability) olarak bakarsak (bu bence kaliteden önce gelir) Japonlar birinci sıraya çıkar...

Kalite deyip de İtalyan yazmamak da olmamış bu arada...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Amerikan , italyan, ingiliz, tayvanlı, koreli, avusturyalı motosikletten sayılmıyor sıralamada olmadıklarına göre 😀

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Evet İngiliz de çok kaliteli vallahi. Hastasıyız...

Amerikan traktör yea, onu ben de saymam :queen:

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Bana göre en kaliteli motor honda cbr 125 r 2014 de üretilen model :queen:

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:57 ----------

Evet İngiliz de çok kaliteli vallahi. Hastasıyız...

Amerikan traktör yea, onu ben de saymam :queen:

Honda servisinde gördüm amerikan traktörü mavi 54.000 tl istiyormuş sahibi :D dedim oovv yeah :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:59 ----------

Ama şu bir gerçek 99 model scooterin önünde plastiğe basılı olarak "preserve to nature" yazıyorsa honda derim ben

Forumdan Uzaklaştırıldı
Biraz anlaman gerek herseyi ustaya birakma

Çin malı motorlar demonte gelip montajı serviste yapılıyor. Diğer ülkelerin üretimlerinde durum ne bilmiyorum. Çin malı düşünüyorsanız bayi ile görüşüp serviste motorunuz toplanırken başında durabiliyorsunuz. Bu esnada motoru toplayacak kişilere 50-100 bahşiş verince itinayla topluyorlar.
Soğuyacak bir durum yok yani.

Amerikan , italyan, ingiliz, tayvanlı, koreli, avusturyalı motosikletten sayılmıyor sıralamada olmadıklarına göre

Kalite değil de güvenirlik (reliability) olarak bakarsak (bu bence kaliteden önce gelir) Japonlar birinci sıraya çıkar...

Kalite deyip de İtalyan yazmamak da olmamış bu arada...

Yav her markayı ayrı ayrı yazmaya üşendim işte kabaca 4 ülke sıraladım. Siz pekala diğer ülkeleri de sıralamaya katabilirsiniz.

Almanı japonun önüne koyma sebebim şu; şimdiye kadar hiç yeni bir BMWnin bozulduğunu görmedim fakat yatak saran yamahayı, jant kıran hondayı nadir de olsa gördüm. Fakat bu sadece kalite sıralamasıdır fiyat/performans sıralaması değildir. F/p oranı denilen şey de beklentiye ve müşterinin maddi gücüne göre değişir. Mesela benim verdiğim fiyat performans oranı: Honda>bajaj>çinliler>BMW>Ducati

Şimdi her motorun sorunu var. Ben rn 180 aldim sifir her turlu bir sorun cikiyor benim yag seviyem minimumdan bile aşşagidaydi. yağ ekledim araca. Bunlar senin ne kadar dikkatli olduğunla alakalı. Her markada bir kusur bulursun kalkip 10-20bin liralik birşey alicaksan az basim agrisin diyorsan japon alicaksin. ama japonlarin turkiyedeki sahipleri ya da ortaklari surundurdu mu tam surunduruyor. Rks bu konuda yardimci oluyor çok.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Almanı japonun önüne koyma sebebim şu; şimdiye kadar hiç yeni bir BMWnin bozulduğunu görmedim fakat yatak saran yamahayı, jant kıran hondayı nadir de olsa gördüm.
Yeni motosiklette sorun ihtimalinde tüm Avrupalılar Japonlarin gerisinde. Forumlarına göz gezdirince durum net ortaya çıkıyor.

Motosikleti
D400
Merhabalar, birkaç ay içerisinde ilk motosikletimi alacağım.
Forumda okuduklarım yüzünden soğumuş durumdayım, düşünüyorum saçma geliyor.
Hatalı üretim, eksik yağ olma olasılığı falan nedir? Cidden aşırı bi soğuma geldi.

her zaman derim; güvendiğin bir tanıdıgın satıyorsa sıfır yerine ikinci eli tercih et.

Kronik sorunlar; rodaj vs herşey düzelmiş olarak sana gelirse daha mutlu olursun.

İlk motor oldugunda rodaj yüzünden baygınlık gecirme ihtimalin var; aşırı sıkıcı bişi.

Almadan önce soğuman normal, ama bir kez o rüzgarı yiyince bırakmak zor.
Bugün tam 25 gün oldu, elimdeki kırıktan dolayı motora binmeyeli, fırsat buldukça yanına inip, siliyorum, çalıştırıyorum, kucaklıyorum onu. 1. haftada alçıyı,3. haftada ateli çıkardım attım, inşallah Pazara kadar kullanacak kıvama gelir.
Motor almak isteyip alamamak kötü,
Lakin motorun varken binememek çok acı.

Super Moderator
Hiç motosiklet satın almamış birisinin "0" motordan soğudum demesi biraz kelalaka geldi bana sanki, genelde bu durum çin malı motorlar sonrasında gelişen bir durumdur, siz nası soğudunuz?

Bu durum tamamen duygusal olabilir mi?
:pr:

profilden gördüğüm kadarıyla alacağın motosiklet drift 125
memleket de kırklareli
foruma üye mertcan39 kardeşimiz var
memleketi de kırklareli ve drifti de var
50 bin km yi devirdi yanlış hatırlamıyorsam
istersen whatsapp grubumuz var ekleyelim ordan da konuşabilirsin kardeşim.
Soğuyacak bişey yok, şans işi bu.
Forumda KTM alan bir kardeşimiz var KTM ile mahkemelik
Tabii ki parça kalitesi çok önemli ama yine de senin motosikleti nasıl kullandığınla da alakası var bu durumun.
Buzdolabı bile alırken dünyanın parasını verip bir dolap alıyorsun 2 gün sonra bozuluyor.
Ucuz marka dolap alıyor yan komşun 20 sene kullanıyor.
Yani demem o ki soğuyacak bi durum yok. Olağan şeyler bunlar. Mekanik alet sonuçta bozulur yapılır.
Takma kafana

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:21 ----------

Almadan önce soğuman normal, ama bir kez o rüzgarı yiyince bırakmak zor.
Bugün tam 25 gün oldu, elimdeki kırıktan dolayı motora binmeyeli, fırsat buldukça yanına inip, siliyorum, çalıştırıyorum, kucaklıyorum onu. 1. haftada alçıyı,3. haftada ateli çıkardım attım, inşallah Pazara kadar kullanacak kıvama gelir.
Motor almak isteyip alamamak kötü,
Lakin motorun varken binememek çok acı.

Geçmiş olsun abicim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar