xmail16 kullanıcısının son içeriği

1. xmail16

motosiklet yangını ve yardım çağrısı

Arkadaşlar hepinize selam. Komşumun 3 yaşındaği çocuğu çakmakla oynarken diğer komşumun motorunu yakmış. Mt-07 olması lazım motor, motor aksamı hariç heryer yanmış. Yakan çocuğun ailesi 4 çocuklu çok çok gariban bir aile. Yanan kişi de motoru komple satın almasını ve ödemesini talep ediyor...
  2. xmail16

Motosikletiniz ne kadar yakıyor?

Selam arkadaşlar, malum benzin fiyatları uçtu. Şuanki şartlarda motosikletiniz ne yakıyor? Marka model ve ortalama km yazarak paylaşabilir misiniz :)
  3. xmail16

motor ısındığında debriyaja basınca motor stop ediyor

merhaba arkadaşlar, olay dün akşam başıma geldi. 40 km yol gittim hava malum sıcak motor çok ısındı. Lambada vites yükseltmek için debriyaja bastım motor stop etti. Motor soğuduktan sonra sorun düzeliyor ama sıcakken yine aynısını yapıyor. Balata ayıramıyor desem herhangi bir belirtisi yok...
  4. xmail16

Kontağı açında elektrik gelmiyor

Merhaba arkadaşlar Motorda kontağı açıyorum elektrik gelmiyor, marş basmıyor göstergeler açılmıyor, korna, far vs hiç birşey açılmıyor. Motoru vurdurarak çalıştırabiliyorum sonra herşey normale dönüyor. Başta akü bitmiş deyip tam şarj ettim ki 1 senelik akü. Sonra sigortayı kontrol ettim...
  5. xmail16

Ön Dişli Keçe Atması ve Yağ kaçırma ( Tekrar Eden Sorun )

Arkadaşlar Merhaba Motorum 250cc Çelik Crown 250 Hava Soğutmalı Chopper Motorda anlam veremediğim bir problem var ve bu sebepten yaklaşık 2 aydır motora binemiyorum. Problem şu : Ön Dişli de yer alan keçe sürekli atıyor ve motor yağı ciddi bir şekilde boşalıyor. İlk başlarda 5 kere keçe...
  6. xmail16

Rulman bulamıyorum ( Acil Yardım)

Arkadaşlar merhaba Chopper'ım için nk152712 rulman lazım. Ekran görüntüsü aşağıda. 2 haftadır arıyorum bulamadım, bu konuda bilgisi olan varmı nereden bulabilirim ? Aliexpressde var ama Şuan için Türkiye içi olması tercihim. Yardımlarınızı bekliyorum
  7. xmail16

bujilere elektrik gelmiyor

Özet : Motora elektrik gelmiyor ? Sebebi Nedir ? (Akü dolu, marş basıyor, lambalar yanıyor, korna basıyor ama buji uçlarında elektrik yok. Motor çift silindir 250 cclik chopper) Arkadaşlar merhaba, motoru yıkamayı her ne kadar doğru bulmasam da yıkamak durumunda kaldım. Yıkadıkdan sonra çalıştı...
  8. xmail16

Motor söküp takmaktan anlayan arkadaş arıyorum (bursa)

Arkadaşlar merhaba. öncelikle foruma partner sitesi gibi konu açtığım için üzgünüm :D ama artık ustalardan gına geldi.. bir sorunla gidip ertesi gün 3 sorunla karşılaşmaktan bıktım. ve motoru söküp kendim bakmak istiyorum. ama yeterli bilgiye sahip değilim. apartmanın altında kapalı garajım var...
  9. xmail16

Vites zor geçmesi ve 2. vitesde debriyajın görevini yapamaması

Arkadaşlar merhaba. 1 ay önce motorun şanzuman dişlilerini, debriyaj baskı balatasını değiştirdik. yaklaşık 1000 km gezdikten sonra castrol 4 zamanlı 10 40 yağ koydum. bu yağ ile 200 km gezdikten sonra viteslerim geçmemeye başladı. tekrar motorcuya gittim baskı balatayı yakmışsın dedi ve 1 aylık...
  10. xmail16

Gaz kesince egzoz patlıyor.

Crown 250 chopperıma yeni motor yaptık. şanzıman dişlileri bilyeler debriyaj vs komple değişti. usta motoru çalıştırdı hangi viteste olursa olsun gazı kesince egzoz patlıyor. egzozun susturucu kısımları yok. usta bu yüzden dedi. subap ayarlarını kontrol edicem ama bunun bu egzozla patlaması...
  11. xmail16

Benzin Depo Kilidi Kırıldı Acil Yardım

Arkadaşlar merhaba, benzin depomun kilit mekanizması kırıldı. Anahtar taktığımız yerin yarı parçası içeride kaldı ve kesinlikle açılmıyor. Yeni kontak depo kilit seti aldım fakat eskisini çıkartamıyorum. Ne yapmam gerekiyor bunu nasıl sökebilirim?
  12. xmail16

Vites Geçiyor Ama Motor Gitmiyor

Arkadaşlar merhaba. Çelik Kd 250 chopper kullanıcısıyım. Yolda giderken vites yükselttim sanırım 3 den 4. vitese attım. Vites geçti ama gaz yemesine rağmen motor hareket etmedi. Vitesi 3 e düşürdüm yine aynı. Hemen kenara çekip vitesleri denedim. Motor sadece 2. ve 5. viteste gidiyor, diğer...

Yeni mesajlar