Valentinik kullanıcısının son içeriği

1. Valentinik

Fren hakkında yardım lütfen

Merhaba arkadaşlar, motorumun disk frenin üst merkezinde cok bosluk vardi yani o icindeki pompa iceri gomulmustu zamanla bu daha iceri girdi ve nerdeyse en dibe kadar geldi. Bugun hortumu söktüm ve hortumun deliginden içerdeki pompaya basip geriye ittim ve duzeldi daha sonra hortumu tekrar takıp...
  2. Valentinik

Motordaki performans kaybı ve istop etme?

Arkadaşlar merhaba, motorum geçen ay bozulmuştu, pistonu sekmanlarıyla beraber değiştirdim, silindir kapağına rektefiye yaptırdım ve yeni sübaplar ile yeni kaytlar, metal sübap lastikleri taktırdım contalarıda değiştirdim. Motorum ilk gün süper gidiyordu aşırı seriydi ve her viteste hakkını...
  3. Valentinik

Egzoz sesinin yüksek olması

Merhaba arkadaşlar, benim motorumu sıfır aldım ve ilk aldığımda egzoz sesi çok tatlı ama yüksek çıkıyordu, internetten okuduklarıma göre bu motorun orjinalini böyle ses çıkartıyormuş aslında herkes beğeniyordu, taki egzozun içindeki susturucular kopana kadar, orjinal egzozu fabrikadan getirtmek...
  4. Valentinik

Motoru komple söktüm

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce motorumun bozulduğuyla ilgili konu açmıştım videoda atmıştım genelde herkes supap kesmişdir dedi, bende bugün motoru komple bi açtım, piston ve silindir kapağının aşındığını gördüm sanırım bu aşınma rodaj döneminde biraz zorlamamdan kaynaklı, kapağı...
  5. Valentinik

Silindir büyültme Yardım

Merhaba arkadaşlar bikaç hafta önce motosikletim bozuldu bugün kendim parçaladım ve ne olup bittiğine bir bakim dedim. Ve açıp baktığımda egzoz sübabının yarısının kestiğini gördüm, yani yarıdan sanki bıçakla kesilmiş gibi duruyordu ve düşen parça silindir duvarına hasar vermiş ve çizmişti ...
  6. Valentinik

Motor Ustaları (Tamirciler) Bi Bakabilirmi

Merhaba abilerim. Bugün motorumun başına talihsiz bir olay geldi normal bir şekilde giderken birden motor istop etti, sağa çektim boşa aldım marşa bastığımda çalışmadı ve aşşağıdaki videodaki sesler geldi, zar zor iterek bi tamirciye götürdüm bi açıp bakmamız lazım dedi daha sonra eve getirdim...
  7. Valentinik

Plakam düştü! Ne yapmalıyım?

Arkadaşlar bugün mahallemde ve mahallenin çevresinde biraz dolandım daha sonra plakanın düştüğünü farkettim akşama kadar onu aradım ama bulamadım bi belediye temizlikcisi o çöp toplayanlardan birinin aldığını söyledi, baya dolaştım onların topladığı yerlere felan baktım ama bulamadım yarın yeni...
  8. Valentinik

Dominosda part time çalışmak?

Merhaba arkadaşlar, okulumun ordaki dominos a2 ehliyetli full time ve part time sürücü arıyormuş bende biraz harçlık çıkarmak için çalışmaya karar verdim. Ama daha önce hiçbiyerde part time sürücü olmadım bu nasıl oluyor sadece haftasonları çalışabiliyormuyuz ve sigorta yapıyorlarmı? Bu konuda...
  9. Valentinik

Motorun hız yapmaması?

Merhaba arkadaşlar, motorum aslında 160cc 13hp 114kg lık bir motor ivmelenmesi torku felan çok iyi şuana kadar 100-200 metre yarışda beni geçebilen olmadı :cherry: ama sorun şu ki motor otobanda düz ve hafif rüzgarlı bir yolda 107 yı zor geçiyor o hızdayken gazı sonuna kadar açınca boğuk bir...
  10. Valentinik

Debriyaj sorunu acil yardım!

Merhaba arkadaşlar, aslında motorumda hiçbir sıkıntı yoktu çekişi duruşu harikaydı sadece fazla teker yaptığım için debriyaj balatasını bitirmiştim o yüzden değiştirmeye karar verdim, geçen günlerde tayvan malı kaliteli bir debriyaj balatası ve arka dişli takozları aldım ve motoru parçalarla...
  11. Valentinik

Kask tavsiyesi

Merhaba arkadaşlar, yakın zamanda yeni bir kask almak istiyorum. Bütcem 200tl ye kadar yeter. Aslında benim aklımda ls2 ff351 neon sarı-siyah olan vardı. Görünümü çok hoşuma gitmişti ancak fazla kaliteli değil sanırım. Bu fiyata önerebilceğiniz başka kaliteli ne kask var? Birde motorum siyah ve...
  12. Valentinik

Motordaki performans kaybının sebebi?

Merhaba arkadaşlar, geçen günlerde zincirim kopmasıyla motor kapağını kırmıştı. Bugün bütceyi biraz açarak kapağı ustama söktürüp sanayiye götürüp orda alüminyum kaynağı yaptırdım ve çok güzel oldu kaynak yapıldığı belli bile değil. Bunun yanında sfr oringli zincir ve castrol 10w-50 racing yağ...
  13. Valentinik

Zincirim koptu acil yardım!!

Arkadaşlar yaklaşık 1 saat önce motorumla evime doğru geliyordum hızım 20-30 da iken gazı birden açtım motor tam atıldıki o anda çok değişik bir ses geldi motor istop etti ve vites gösterge ekranında birden 2 yerine 0 yandı inip baktığımda motorun zinciri kopmuştu evim yakın olduğu için iterek...
  14. Valentinik

Dişliden gelen ses

Arkadaşlar bi kaç gündür motorda aniden gaz açmada veya özellikle teker yapmada arka dişli tarafından çat diye bir ses geliyo. Bir kontrol ettim ve zincirinde bollaştığını gördüm, zaten cumartesi günüde zincirim kopmuştu, şimdiye kadar motorla çok teker yaptım acaba arka dişli takozunu değişme...
  15. Valentinik

Boş vites göstergesi (N) çalışmıyor yardım

Herkese merhaba arkadaşlar. Cumartesi günü motosikletimle geziyodum, ana caddede virajdan çıkıp gazı açtığım anda motordan çok sert bir şekilde çaat diye bir ses geldi ve motor ivmeyi kesti başta ne olduğunu anlamadım sonra arkama dönüp baktığımda 3metre gerimde yerde zincirimin durduğunu gördüm...

Yeni mesajlar