Motordaki performans kaybı ve istop etme?

Arkadaşlar merhaba, motorum geçen ay bozulmuştu, pistonu sekmanlarıyla beraber değiştirdim, silindir kapağına rektefiye yaptırdım ve yeni sübaplar ile yeni kaytlar, metal sübap lastikleri taktırdım contalarıda değiştirdim. Motorum ilk gün süper gidiyordu aşırı seriydi ve her viteste hakkını veriyordu, örneğin bozulmadan önce otobanda 100 ü zor görüyordum ama yaptırdığım gün otobanda 4.viteste 100 gördüm ve 5. viteste 120 ye kadar gayet rahatça hızlı bir şekilde çıktı. Ama sadece 1 haftada bu performans inanılmaz derecede düştü bugün tekrar otobana çıktım ve yine eskisi gibi 100 ü zor gördüm. Bunun sebebi nedir? Birde motorun rolantiyi çok yükseltmeme rağmen rolantide hep istop ediyor, rolantide çalışırken motor birden karbüratörün orda biyerden puff diye ses geliyo ve istop ediyo bazen bunu az bişi gazla giderkende yapıyor birden puf ediyor ama gazda olduğu için istop ediyor. Geçen gün karbüratörü söktüm alt kapağı açıp temizledim. Daha sonra hava kutusunu açtım ve eski kırılan sübap kaytlarının parçalarını gördüm 1-2 tane büyük parça vardı gerisi hep küçücük parçalardı, temizleyip kapattım. Acaba bu parçalar karbüratöre girmiş olabilirmi?

Motoru yaptırdığım, sıfırladığım gün 120km hıza çıktım diyosun motoru öldürmüşsün bildiğin. Mesele o.

rodaj denilen şey sadece fabrikadan çıkınca değil silindir piston her yenilendiğinde geçerli..

resmen sıfır motora tecavüz bu ilk gün 4 de 100 5 de 120 bastım diyorsun yahu :)

Motorda sorun yok sorun sende.rodajdaki motorun canıyla oynamışsın geri dönüşü olmayan bir yoldasın geçmiş olsun

Arkadaşlar motor 4.500 bin km de idi ve silindir şanzıman felan rodajı bittiği için birdaha sorun olmaz sanıyordum :( peki şimdi tekrar bi sıfır piston sekman daha taksam düzelirmi?

Arkadaşlar motor 4.500 bin km de idi ve silindir şanzıman felan rodajı bittiği için birdaha sorun olmaz sanıyordum :( peki şimdi tekrar bi sıfır piston sekman daha taksam düzelirmi?
Bi incelense iyi olur öyle hemen değiştir diyemem. piston belli olmaz ama segmanlar bitmiş olabilir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:27 ----------

yeniden okudum da o subap kaytlarının kırıkları felan tam karbüratörün ağzındaysa girmiş olabilir öyle bi ihtimal de var.Pufff sesi de tahminen hava filtresinden geliyordur peki motorun sesinde bi değişme bir gariplik felan var mı

Bi incelense iyi olur öyle hemen değiştir diyemem. piston belli olmaz ama segmanlar bitmiş olabilir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:27 ----------

yeniden okudum da o subap kaytlarının kırıkları felan tam karbüratörün ağzındaysa girmiş olabilir öyle bi ihtimal de var.Pufff sesi de tahminen hava filtresinden geliyordur peki motorun sesinde bi değişme bir gariplik felan var mı

Evet motorun sesinde acayip bir artış var ve eskiden titrediğinden çok daha fazla titriyor, birde rolantiyi sonuna kadar açmama rağmen rolanti 1.000 deviri geçmiyor. Çalışırken tek tek vuruyor sanki eski iki zamanlılar gibi çalışıyor pat pat pat pat diye tek tek vuruyor. Birde son olarak ilk çalıştırdığımda hiç gaz vermememe rağmen motor kendi kendine 3-4 bin devire kadar çıkıyor 2 saniye sonra tekrar 1.000 devire düşüyor. B

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar