- Konu Yazar
Arkadaşlar merhaba, motorum geçen ay bozulmuştu, pistonu sekmanlarıyla beraber değiştirdim, silindir kapağına rektefiye yaptırdım ve yeni sübaplar ile yeni kaytlar, metal sübap lastikleri taktırdım contalarıda değiştirdim. Motorum ilk gün süper gidiyordu aşırı seriydi ve her viteste hakkını veriyordu, örneğin bozulmadan önce otobanda 100 ü zor görüyordum ama yaptırdığım gün otobanda 4.viteste 100 gördüm ve 5. viteste 120 ye kadar gayet rahatça hızlı bir şekilde çıktı. Ama sadece 1 haftada bu performans inanılmaz derecede düştü bugün tekrar otobana çıktım ve yine eskisi gibi 100 ü zor gördüm. Bunun sebebi nedir? Birde motorun rolantiyi çok yükseltmeme rağmen rolantide hep istop ediyor, rolantide çalışırken motor birden karbüratörün orda biyerden puff diye ses geliyo ve istop ediyo bazen bunu az bişi gazla giderkende yapıyor birden puf ediyor ama gazda olduğu için istop ediyor. Geçen gün karbüratörü söktüm alt kapağı açıp temizledim. Daha sonra hava kutusunu açtım ve eski kırılan sübap kaytlarının parçalarını gördüm 1-2 tane büyük parça vardı gerisi hep küçücük parçalardı, temizleyip kapattım. Acaba bu parçalar karbüratöre girmiş olabilirmi?