Se-ZeR kullanıcısının son içeriği

1. Se-ZeR

Bisiklet icin pas sökücü

Selamlar, En temiz çözüm gazyağı / mazota yatırmak. Zinciri dişliyi söküyorsunuz. 5lik pet şişenin içine mevcut petrolü koyup (aynı zamanda çözücüler çünkü) 24 saat bekletin, sonrasında fırçayla emek emek tertemiz hale getirip, üstüne güzelce yağlıyorsunuz. Diğer bir yöntem inanılmaz olsa da...
  2. Se-ZeR

Motorda frenlemek daha mı kolay

Şüphe götürmez bir şekilde arabalar motosiklerden çok daha iyi frenlerler. Sebebi de elbette sürtünme alanı. Arabaların yere dokunan 4 noktaları varken motosikletlerin 2 noktadan temasları olur ve arabalar düz lastik formundayken, motosikletlerin lastikleri yuvarlaktır, bu da mevcut temas...
  3. Se-ZeR

Harley Davidson Harley Davidson Road-King / Bilgi Paylaşım Başlığı

"Kış geldi tatsumo musun sen hiç yazmıyor musun?" demesinler diye, 3 derece havada çıktığım geziden hoş bir kare paylaşayım :D kalp gerçekten oradaydı bu arada, ben eklemedim :D
  4. Se-ZeR

Deri Motosiklet Montu Bakımı ve Temizliği Hakkında Tavsiyeler

sürekli alışveriş yaptığım, ekipmanın fermuarı şurası burası ziyan olunca gittiğim, ahbap olduğumuz dükkan, dericim ifadesi biraz absürt kaçmış, şimdi okuyunca farkettim 😄
  5. Se-ZeR

Scootere yağ ekleyebilir miyim?

Motorlarda pek olmaz ama arabalarda yağ eksiltme, hele de LPG'lilerde çok daha yaygın ve bilinir. sonradan yağ eklemnizde bir sakınca yok, dikkat edilmesi gereken, bu duruma yaslanarak bakım aralığını geciktirmenizde. Yani atıyorum 1000 Km'de yağ değişimi gerekiyor, 500 km de yağ eklediniz diye...
  6. Se-ZeR

Artçı konforu yüksek motosiklet arıyorum. CLC450?

Söz konusu artçı konforuysa, müsaadenizle chopper/cruiser'dan bahsetmek isterim :D Hem düşük sele, hem de geniş oturma alanı ile, hanım pek memnun. Tarz değiştirmeyi düşünür müsünüz bilmem ama Shadow 750'de mesela, hem artçı selesi sürücüden bir tık yüksek olduğu için artçı yolu izleyebiliyor...
  7. Se-ZeR

Pcx 125 2020 rolantideyken gelen ses

Belki komik gelecek ama, o ses orta sehpadan ya da yan ayaklık gevşediği için onun vibrasyonundan geliyor olabilir :) Ses içeriden değil de mekanik bir metalin diğerine hafif değmesinden kaynaklı dış bir ses gibi geliyor kulağa. Basit düşünün, plakalığınızı kontrol edin, çamurlukların birleşim...
  8. Se-ZeR

Telefon tutucu önerisi

Chopper / cruiser kullanıcısı olarak direkt gidona monte telefon tutucu kullanma durumumuz yok titreşimden ötürü. Sonra kameranın modülünü elimize alıyoruz seri şekilde :) benim bulduğum çözüm ise, depo üstü çanta. Bu sayede hem kurye gibi o kötü görüntü oluşmuyor gidon üstünde (kuryeleri...
  9. Se-ZeR

Deri Motosiklet Montu Bakımı ve Temizliği Hakkında Tavsiyeler

Daha yeni dericim ile görüştüm, o kadar hassas davranmaya gerek yok, her sezon sonunda, güzelce vazelinleyip, kaldırmak yeterli dedi. yani sezon içerisinde vazelinleyip parıl parıl parlamaya pek hacet yok. Zaten sonraki sezona kadar, deri sürdüğünüz vazelini güzelce emeceği için, yeterli...
  10. Se-ZeR

Yamaha xvz royal star 1300

Öncelikle mükemmel bir motor, tekeriniz düz bassın :) Chopper / cruiser motor grubunda genelde aletler eski model olduklarından model tam olarak hiç bulunmayabiliyor sistemde. (Mesela: Honda Shadow Vt 750 C4, hepsini shadow 750 ya da black widow diye kaydetmeye meyilliler.) Zamanında vergi...
  11. Se-ZeR

En Az Sorun Çıkaran 50cc Çinli Tavsiye

Çinli dediğiniz için Mondial diyorum, zira parçası bakkalda satılıyor. Ben Türkiye'ye ilk getirdikleri 50liklerden olan Revival Kasayı kullanıyordum. Şimdi babaya verdim o kullanıyor. Güncel modeli makyajlayıp Wings diye çıkardılar. Şu an 20.000+ km de ve bakımlarını yaptırıp kullanmaya devam...
  12. Se-ZeR

Kasim Istanbul Bulusmasi - Musait olan- Whatsapp grubu

Mis gibi plan, köfte de varmış, daha nolsun :) özelden link alabilirim veya numaramı paylaşabilirim :)
  13. Se-ZeR

Regal Raptor Cafe Racer 125 Lastik Önerisi

Anlas'ı küçük hacimli motosikletlerde kullanmıştım, 50 cc dünya tatlısı bi scooter'ım vardı başladığımda (konusuna bakabilirsiniz: https://www.motosiklet.net/forum/konu/mondial-revival-50-cc.178065/), ondayken anlas wintergrip tercih etmiştim, harikulade bir lastikti. Yağmurda soğukta bir kere...
  14. Se-ZeR

Honda Honda Shadow 750 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Çok değiliz ama yeterince varız :D
  15. Se-ZeR

Harley Davidson Harley Davidson Road-King / Bilgi Paylaşım Başlığı

Burayı boş bırakmamak lazım, yalnız da olsam, birilerinin buraya bakıp "en azından yalnız değilmişim" diyeceği geleceğe bir umut bırakmaya devam :D

Yeni mesajlar