Scootere yağ ekleyebilir miyim?

Merhabalar, scooterim yağ sızdırıyor. Haftaya gösterteceğim ancak o zamana kadar düşük yağ seviyesiyle kullanmak istemiyorum. Buna yağ eklesem olur mu?
İçindeki yağ farklı bir marka olabilir. Ama 10-40 vardır, motorcu farklı bir yağ eklemez çünkü scooter bu. Bende de Castro'nun 10-40 yağı var. İçindeki yağ farklı bir markanın da olsa ekleme yapabilir miyim? Son olarak, cehaletimi maruz görün, bu tıpayla yağ ölçümü yaptığımız yerden boşaltıyoruz dimi yağı? İlk aracım olduğunu söylememe gerek yoktur sanırım. 😅

Motosikleti
Ns200 15"
Bir motor yağsız kalmasındansa iş görecek aynı viskozitede motor yağı koymak en sağlıklısı.

Yağı ölçtüğünüz yerden sadece yağ doldurursunuz, motorun alt kısımlarındada tapa var ve oradan boşaltırsınız.

Motosikleti 2-3 dakika çalıştırın ve 10 dakika orta sehpada motosikleti bekletin. Seviyeye göre ekleme yaparsınız, toplam kapasite 0.7 litre olması gerekiyor.

Bir motor yağsız kalmasındansa iş görecek aynı viskozitede motor yağı koymak en sağlıklısı.

Yağı ölçtüğünüz yerden sadece yağ doldurursunuz, motorun alt kısımlarındada tapa var ve oradan boşaltırsınız.

Motosikleti 2-3 dakika çalıştırın ve 10 dakika orta sehpada motosikleti bekletin. Seviyeye göre ekleme yaparsınız, toplam kapasite 0.7 litre olması gerekiyor.
Yağ ekleme işleminden önce de mi çalıştırmam gerekiyor? Yağın ne seviyede olduğunu biliyorum, az önce ölçtüm. Az bir şey ekleyeceğim yalnızca.
Yanıtınız için teşekkür ederim. Farklı bir marka olmasının bir zararı olmaz değil mi?

Motosikleti
Ns200 15"
Yağ ekleme işleminden önce de mi çalıştırmam gerekiyor? Yağın ne seviyede olduğunu biliyorum, az önce ölçtüm. Az bir şey ekleyeceğim yalnızca.
Yanıtınız için teşekkür ederim. Farklı bir marka olmasının bir zararı olmaz değil mi?
Eğer kritik derecede eksik değilse ekleme yapmanıza gerek yok yine söylüyorum yağsız kalacağına karışık yağ ile yürümesi motor sağlığı açısından daha sağlıklı.

Kısacası dert edilecek bir konu yok.

Motosikleti
Harley-Davidson CVO Road King / Honda Shadow VT 750 C4
Merhabalar, scooterim yağ sızdırıyor. Haftaya gösterteceğim ancak o zamana kadar düşük yağ seviyesiyle kullanmak istemiyorum. Buna yağ eklesem olur mu?
İçindeki yağ farklı bir marka olabilir. Ama 10-40 vardır, motorcu farklı bir yağ eklemez çünkü scooter bu. Bende de Castro'nun 10-40 yağı var. İçindeki yağ farklı bir markanın da olsa ekleme yapabilir miyim? Son olarak, cehaletimi maruz görün, bu tıpayla yağ ölçümü yaptığımız yerden boşaltıyoruz dimi yağı? İlk aracım olduğunu söylememe gerek yoktur sanırım. 😅
Motorlarda pek olmaz ama arabalarda yağ eksiltme, hele de LPG'lilerde çok daha yaygın ve bilinir. sonradan yağ eklemnizde bir sakınca yok, dikkat edilmesi gereken, bu duruma yaslanarak bakım aralığını geciktirmenizde. Yani atıyorum 1000 Km'de yağ değişimi gerekiyor, 500 km de yağ eklediniz diye, bakımı 1000 km daha sallarsanız, ilk yağın viskozitesi, sıcaklık dayanımı ömrü bittiğinde kaybolacağından, motorunuz o zaman zarar görmeye başlar. Aslında ara yağ ekleyerek, sonradan eklediğiniz yağın ömrü tamamlanmadan, yağ değişimi yaptığınız için sonradan eklediğiniz yağ kullanım bazında biraz ziyan olacak, hepsi bu. Yağsız kalan motor kitlenmesindense, her gün yağa ekleme yapmak çok daha bütçe dostu ve doğru :D

Motosikleti
Hero X Pulse 200
her hangi bir yağ ekleyebilirsiniz, eksik olmasından çok daha iyidir.

Yağı eksilen motora yağ eklemek kadar normal birşey olamaz , sorman bile abes abe öğrenci kardeşim 😊

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar