Regal Raptor Cafe Racer 125 Lastik Önerisi

Merhabalar, Cafe Racer 125 model için bir lastik bakıyorum. Lastik ölçülerine göre uygun bir lastik internette pek bulamadım, Michelin ve Pirelli bu boyutlara uygun lastikleri getirmiyor. Ön 90-90-18, Arka 130-70-15. Bir lastikçiye sorduğumda Metzeler stokta var dedi, boyutları da ön için 3.00-18, arka için 140-70-15. Farklı önerebileceğiniz bir lastik modeli var mıdır?

3.0, 90-90 a eşdeğer bir ölçü, arka maşa sorun cikarmiyorsa 140 tak, cafeye yakışır 🤙

Motosikleti
Harley-Davidson CVO Road King / Honda Shadow VT 750 C4
Metzeler için ne düşünüyorsunuz, markasını hala söylemedi lastikçi ama sanırsam Perfect ME 77 model.
Chopper/Cruiser tarafında Metzeller gözümüzün bebeğidir. Hem Michelin gibi kalın fiyatlarla cüzdanda delik açmaz hem de performansı mükemmeldir üzmez. O yüzden Metzeller var ise gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.

Chopper/Cruiser tarafında Metzeller gözümüzün bebeğidir. Hem Michelin gibi kalın fiyatlarla cüzdanda delik açmaz hem de performansı mükemmeldir üzmez. O yüzden Metzeller var ise gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.
Evet metzeller epey iyiymiş chopper tarafında lakin Perfect ME 77 modeli hakkında pek bilgiye ulaşamadım.

Kulüpten kullanan motor vardı, binip deneyimlemiştim, ıslak performansı f/p, kuru performansı gayet iyidir.
Anlas olarak ne önerirsiniz, kış da geldi şimdi. Çok üst performans bir lastik taktırmak yerine şu anlık anlas taktırmayı düşünüyorum? Anlas'da hangi model işime yarayacaktır?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Metzeler markasının sahibi pirelli. Yani kalitesinden çekinmeyin, iyidir.

Motosikleti
Harley-Davidson CVO Road King / Honda Shadow VT 750 C4
Anlas olarak ne önerirsiniz, kış da geldi şimdi. Çok üst performans bir lastik taktırmak yerine şu anlık anlas taktırmayı düşünüyorum? Anlas'da hangi model işime yarayacaktır?
Anlas'ı küçük hacimli motosikletlerde kullanmıştım, 50 cc dünya tatlısı bi scooter'ım vardı başladığımda (konusuna bakabilirsiniz: https://www.motosiklet.net/forum/konu/mondial-revival-50-cc.178065/), ondayken anlas wintergrip tercih etmiştim, harikulade bir lastikti. Yağmurda soğukta bir kere kaymadı öyle sevmiştim kendilerini. Ama bu testleri tabii 60-70 km/sa gibi düşük hızlarda yapmıştım. Tavsiye eder miyim? kesinlikle, ama dişleri bitmediği için 2-3 sezon sonra lastiğin sertleştiğini farkedip yenilemiştim. Uygun fiyatlı olduğundan 2 sezon bile çıkarsa parasının hakkını vermiş olur diye düşünüyorum.

Motosikleti
Metzeler'in Pirelli'ye ait olduğunu görünce şaşırdım.
Ben bu iki markayı Toyota ve Lexus olarak anlamıştım farkettiğimde.
Yani Pirelli iyi güzel bir marka ama daha premium lastikleri Metzeler markası ile üretiyor.
Tabi bu fikrim yanlış da olabilir, aralarındaki ilişki Reno ve Dacia gibi de olabilir. :)

Motosikleti
Ns200 15"
Ben bu iki markayı Toyota ve Lexus olarak anlamıştım farkettiğimde.
Yani Pirelli iyi güzel bir marka ama daha premium lastikleri Metzeler markası ile üretiyor.
Tabi bu fikrim yanlış da olabilir, aralarındaki ilişki Reno ve Dacia gibi de olabilir. :)
Bence pekte öyle değiller abi ya, ikisininde ayrı segmentte iyi oldukları lastikler var. Mesela motosiklet pist lastiği denince aklıma direkt olarak Pirelli geliyor. :)

BMW ve Mini daha iyi olur sanki. :)

Motosikleti
Bence pekte öyle değiller abi ya, ikisininde ayrı segmentte iyi oldukları lastikler var. Mesela motosiklet pist lastiği denince aklıma direkt olarak Pirelli geliyor. :)

BMW ve Mini daha iyi olur sanki. :)
olabilir.
Motoruma lastik seçerken çok araştırmıştım, çok yazı okudum, pirellide de benim motora göre seçenekler var ama biraz dişli lastik olsun bozuk yollara da gireyim dyince metzelerde daha çok seçenek gördüm.

Motosikleti
Ns200 15"
olabilir.
Motoruma lastik seçerken çok araştırmıştım, çok yazı okudum, pirellide de benim motora göre seçenekler var ama biraz dişli lastik olsun bozuk yollara da gireyim dyince metzelerde daha çok seçenek gördüm.
O Segmenti deneyimlemedim ama Anlas'da Winter Grip harici alınmamalı. :)

Motosikleti
O Segmenti deneyimlemedim ama Anlas'da Winter Grip harici alınmamalı. :)
Ben metzeler karoo street lastiklerimden çok memnun kaldım. Mıcırlı yolda süper tutuşu var, eski anlas capra r lastiklerle mıcırlı yollarda ayağa kalkıp arkayı kaydıra kaydıra sürüyordum bu lastiklerle arka kaymıyor aynı şekildeki yollarda. Tek sorunu güzel düz asfaltta ötüyor, jet uçağı gibi düdük sesi gibi sesi var, hatta yanımda süren diğer motorlar da duyuyormuş, virajda yatınca ötme kesiliyor sadece düz yolda, bir düz yol gazcısı olarak bu çok rahatsız etti beni ama tutuş çok iyi diye katlanıyorum. BU lastikler bitince metzeler tourance next 2 alma niyetim var onlar daha asfalt odaklıymış.

Anlas'ın tek alınabilir lastiği winter grip sanırım. Ama yine de pirelli, metzeler, michelin üçlüsünden şaşmam.

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
Ben metzeler karoo street lastiklerimden çok memnun kaldım. Mıcırlı yolda süper tutuşu var, eski anlas capra r lastiklerle mıcırlı yollarda ayağa kalkıp arkayı kaydıra kaydıra sürüyordum bu lastiklerle arka kaymıyor aynı şekildeki yollarda. Tek sorunu güzel düz asfaltta ötüyor, jet uçağı gibi düdük sesi gibi sesi var, hatta yanımda süren diğer motorlar da duyuyormuş, virajda yatınca ötme kesiliyor sadece düz yolda, bir düz yol gazcısı olarak bu çok rahatsız etti beni ama tutuş çok iyi diye katlanıyorum. BU lastikler bitince metzeler tourance next 2 alma niyetim var onlar daha asfalt odaklıymış.
Dişli lastiklerin kötü yanı maalesef

Motosikleti
Dişli lastiklerin kötü yanı maalesef
Evet ama benim girdiğim bozuk yollarda güven veriyor. Bazen köyden köye yollarda bir giriyorum mıcır yol güya 500 metre sonra biter diyorum 10km o şekilde devam ediyor.
asfaltta da ötmesi dışında tutuş kaybı falan yok, gayet güven veren motor. Düz otobanda gazlayacaksam kulak tıkacı o sesi kesiyor ya yeter.
Zaten alırken herkes onlar çok araziye yönelik diye uyarmıştı ama dişli görünümlü lastiğin görüntüsünü seviyorum almasam içimde kalacaktı deyip aldım.

Motosikleti
Ns200 15"
Evet ama benim girdiğim bozuk yollarda güven veriyor. Bazen köyden köye yollarda bir giriyorum mıcır yol güya 500 metre sonra biter diyorum 10km o şekilde devam ediyor.
asfaltta da ötmesi dışında tutuş kaybı falan yok, gayet güven veren motor. Düz otobanda gazlayacaksam kulak tıkacı o sesi kesiyor ya yeter.
Zaten alırken herkes onlar çok araziye yönelik diye uyarmıştı ama dişli görünümlü lastiğin görüntüsünü seviyorum almasam içimde kalacaktı deyip aldım.
Yağmurda sürme imkanın oldumu abi?

Motosikleti
Yağmurda sürme imkanın oldumu abi?
yok, hiç yağmura yakalanmadım ama ıslak yoldan geçtim, belediyenin suladığı yerlerden falan, ıslakta tutuşu da çok iyi gibi geldi bana.
internetten okuduğum yorumlarda da metzeler lastiklerin ıslak performansını çok övüyorlardı. ıslak yollardan çok çekindiğim için özellikle o konuya bakmıştım, her ne kadar yağmurlu havalarda yola çıkmayacak olsam da yağmura yakalanırsam en azından olabilecek en iyi lastiklerim var diyeyim diye almıştım bunları.
Metzeler tourance next 2'ler de bunların daha asfalt odaklı olanı, bu lastikleri vstrom ve gs'de kullanan arkadaşlar yağmur performanslarını çok övüyorlardı, bir sonraki lastiklerim onlar olacak.

Geçen kış Ekim ayı sonu yağmurlar başlayınca eski anlas lastiklerim patates olmuş güven olmaz diyerek motoru garaja çekip bütün kış hatta baharda yeni lastikleri taktırana kadar motor sürmemiştim, artık bu kış yağış olmayan hafta sonları fırsat buldukça süreceğim yatırmayacağım motoru çok.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar