rfnrk kullanıcısının son içeriği

1. R

İnsanların kullandığı motosikletlerin motor hacmine göre yargılanması

bu durum hoş değil ancak 650cc olmasına rağmen tipi yapılı duruşu ile 650mt motorumda bunu çok hissettim şehir içi trafikte. ha bir kaç kıro yol hakkıma riayet etmeyip üzerime sürmedi değil. sonuçta içinde bulunduğumuz zekâ ortalaması da vicdan ortalaması da ortada. ağırlaşan cezalara karşı hala...
  2. R

Hafta sonu aldığımız eğitimden geriye kalanlar

genel olarak boş bir cevap olmuş benim için. bi noktada haklısınız, biz türklerin youtube konuşmaları buradakilerin çoğu gibi klişe. lütfen "moto kontrol" kanalına bir bakın youtube da. bizim boş geyiklerin klişelerin ötesinde "anlayabilenler için" fizik formüllerine kadar gerekçeleriyle...
  3. R

bi eğitimi (konu ne olursa olsun) bi defa alıp "ben oldum" diyenler başka ancak alınan eğitimlerin gruplar halinde tekrarı da faydalı ve eğitimin önemli hakkında bir farkındalık oluşturabilir. ben eğitim alamadım (ki almak istiyorum) ancak işi bilen bir iki arkadaşımla birlikte sürerken onlardan...
  4. R

İnsanların kullandığı motosikletlerin motor hacmine göre yargılanması

hiç o duyguyu tatmadım, doğrudan 650cc ile başladım. :) benim kendime göre gerekçelerim vardı o yüzden orta cc ile başladım. ancak bugün ikinci motor şehiriçi için 150-200 cc bir scooter bakıyorum. cc nin bir amacı vardır ve türkiye şartlarında trafik kuralları dahilinde 400-500 cc üzerindeki...
  5. R

eğitilenler eğitilmeyenleri eğitsin :D
  6. R

Motosikletle Viraj Dönememek

bu acemilikteki birinin eğitimi için parkur yanlış. eğitim alma fırsatım olmadı. daha doğrusu aldım motoru bastım gaza :D trakya köy yollarına gittim, motoru tanıdım. ilk gün 207 km yol yapmışım. arkadaş ne kadar iyi niyetle doğru söylüyor olsa da sesi negatif enerji yüklüyor.
  7. R

Yeni alacağım motorda şasi ve plaka uyuşmazlığı

doğrudan motoru gör hatta tanıdık bi servis varsa baktır, serviste hasar görünüyor mu ona da baktır. o yaş grubunun motorları daha sıkıntılı olabiliyor. kanları alevli, çakar bi yere, maşa yamulur fark edemezsin vaktiyle. (yani ben gibi acemiler her şeyden anlamıyor)
  8. R

18 Martta çanakkaleye istanbuldan günübirlik gidip dönecek yada bildiğiniz bir tur organizasyonu var mı?

28-29 Mart tarihlerinde bir organizasyon var, sanırım dediğiniz gibi Ramazana denk gelmesi sebebiyle turu o tarihe ertelediler. hava güzel olursa 29 martta gidip aynı gün döneceğim.
  9. R

Virajda ön fren (ABS)

motosiklet dahil bizim insanımız klişe cümlelerle konuşmaya bayılır. otuz sene falan oldu, pasif ofsayt diye bi mevzu icat olundu; yorumculara bakıyorum hepsi bi aptalladı. farklı bir şey olunca heee hüüüü şekli. abs nin daha iyi ve kısa mesafede arabayı durdurduğuna inananlar oldu. ya da abs...
  10. R

18 Martta çanakkaleye istanbuldan günübirlik gidip dönecek yada bildiğiniz bir tur organizasyonu var mı?

11. R

metal yapıştırıcı tavsiyesi

merhaba dostlar, çanta demirinin takıldığı parça (ustamızın dediğine göre puntoluymuş normalde) koptu. bunu çelik macunu vs. ile yapıştırmak mümkün olur mu? selamlar. https://hizliresim.com/s8wi1ca
  12. R

Otoyolda sol şeritteki otomobile son hızla arkadan çarptı

basit bir şeyi (sonuçları elbette acı) yorumlarken bile birbirimizden bu kadar uzak kalıyorsak şu açık ki net bir motosiklet kültürü gelişmemiş henüz. 1. soldaki araç gereğinden yavaş ancak hava açık yerler kuru ve ani fren vs. yapmıyor, hızı/yönü stabil. 2. motosiklet gereğinden fazla hızlı...
  13. R

Kawasaki z400 vs KTM 390 DUKE

ktm adv 250 mi alsam duke 390 mı alsam derken 2 defa zam yemişti motorlar 2023 de. gittim cf650mt aldım. yok yedek parçası bulunmuyor yok servisi yok vs. dense de hem yedek parçaları var hem de servisi. ikinci el 6K km altındaki motorların ikinci eli 280 bin lira civarı (2024 trafik çıkışlı)...
  14. R

cfmoto 650mt alternatörü kaç watt güç üretir?

cfmoto 650mt alternatörü kaç watt güç üretir? 140w toplam gücü olan sisler için yeterli alternatör gücü var mıdır? konuya desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.
  15. R

CF Moto CFMOTO MT 800 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

herkes adını, yaşını, yaşadığı bölgeyi ve mesleğini yazarsa iletişim faydalı bir data oluşabilir. İrfan ÖRÜK İstanbul Küçükçekmece 52 - Muhasebeci