İnsanların kullandığı motosikletlerin motor hacmine göre yargılanması

Motosikleti
Musatti M125R
bu duruma çok maruz kaldım şahitte oldum insanlar sosyal medyanın hayatımıza daha da dahil olmasıyla beraber sanki her motorcu 600cc 700cc 1000cc sürüyormuşta 125lik 250lik motorlar acemi işiymiş gibi bir algı oluştu;

Kimsenin sürüşüne gidişine laf etmek değil amacım fakat daha dün CBR600R süren bir arkadaş düzlükte yanıma sıfır geçmeler ışıkta gaz vermeler falan fena triplere girdi ama arkadaşla virajda denk geldik ve yanından uzayıp gidişimi seyretti...

!! ben çok iyi kullanıcıyım bak işte 600lükleri virajda tokatladım oğlum tarzında bir yazı değil bu arada!!

Ama her zaman şunu savunurum; herkesin motoru kendine güzeldir hacmi sürücü motordan memnun kaldıktan sonra mühim olan bir şey değil.
motorcular olarak zaten TR trafik kültüründe (nispeten son yıllarda bu kadar fazla olmasa da) hiçe sayılan bir toplulukken bir de kendi içinde ayrılmaya müsait değil bence

Örnek:
GS tayfanın selam almaması Chopper tayfanın spor motor sürenlere yaratık görmüş gibi bakması
Spor kullanan tayfanın 125 cc motorları spor saymaması(tiktokta herhangi bir 125 cc motorsiklet sahibi kendisine ait motora sportsbike derse yorumlarda linç yiyor mesela aprilia rs125 süren bi arkadasa yorumlarında "i cant see sportsbike/where is the sportsbike/dude only rides 125." gibi yorumlardan binlerce vardı..

Anlam veremiyorum gerçekten herkes 1000cc motorsiklet mi kullanmalı belki ben 125 cc bir motorun yakıt cimrisi olduğu için kullanıyorum veya istanbul trafiğinde 125 cc bir motorla hararet sorunu yaşamadan takılabiliyorum ama sen panigale sürdüğün için bacağın yanıyor(redditin türkiye motosiklet topluluğu subredditinde yakın tarihte paylaşılmış bir post yani hurafe değil gerçek)

ÇOK UZATTIM UZUN LAFIN KISASI KİMİN NE SÜRDÜĞÜ KİMSEYİ İLGİLENDİRMEZ CANLARIM HAYIRLI SÜRÜŞLER OLSUN HAYIRLI RAMAZANLAR.
13.03.2026

Motosikleti
cf 650mt
hiç o duyguyu tatmadım, doğrudan 650cc ile başladım. :)

benim kendime göre gerekçelerim vardı o yüzden orta cc ile başladım. ancak bugün ikinci motor şehiriçi için 150-200 cc bir scooter bakıyorum. cc nin bir amacı vardır ve türkiye şartlarında trafik kuralları dahilinde 400-500 cc üzerindeki bir motora sahip olmak akıl işi değildir. yine de özellikle otobanda yüksek cc hayat kurtarır.

düşük cc bir motora cc farkıyla şekil yapmaya çalışmak acizliktir, ezikliktir. kaldı ki yüksek cc ye imrenmek ne kadar doğalsa ona karşı eziklik hissetmek de kötüdür.

ben geç başladım motora, 1/3 yaşımda benim ömür boyu çalışsam o kadar iyi olamayacağım bir çok genç var aramızda. yarış varsa insanın kendisiyle olmalıdır. başkasıyla sidik yarıştırmak en büyük kaza sebebi. kendimizle yarışırken de limitlerimi unutmamak gerekiyor.

Motosikleti
Honda pcx 2024 nardo gri :)
Şehir içi Dio ile gezerken yüksek cc li motorlar görünce acıyorum sürenlere. dur kalklarda vites atıyorlar geçmiyor felan. Eminim 10 kişiden 7 si havası için sürüyor.

Motosikleti
(yok)
Motorsiklet sürmekten zevk almanın cc ile hiçbir alakası yoktur, motorsiklet ruhunu seven adam 125 likten de zevk alır neden almasın. Asıl mesele insanların boş konularda birbirleriyle sidik yarıştırıp üstünlük kurmaya çalışması. Üniversiteye giden asgari ücret alan bir adam için 250-125 lik bir supersport Kawasaki dir adamın gözünde büyük cc gibidir, ama bu işte toz yutmuş bir kişi için elbette aynı anlamı ifade etmeyebilir

Uzun lafın kısası; herkes gücü yettiğince sürer, gücü yettiğince motorcudur. 50cc süren adamı eziklemenin bir anlamı olmadığı gibi 1000 lik süren adama da tapmanın anlamı yok, bütün konu ihtiyaçlar/maddi durum/tercihlere bağlanıyor.

Motosikleti
Ns200 15"
Yüksek hacimli supersport motosiklet kullanan ve sadece düz yolda gazlayan tayfa genelde şu şekilde piyasada takılıyor:

Genelde bu tipler deri ceket altına tayt gibi yapışan pantolon, saçma sapan spor ayakkabı ve şekilleri bozulmasın diye aynaya geçirilmiş kask ile meydanda dolaşırlar. Patlamaya hazır ve bakımsız milattan kalma motosikletler ile düzlükte gaz açarlar ve baston yutmuş gibi kafe caddelerinde takılırlar. Bu tipleride zaten virajda göremezsiniz, kafe caddesinde denk geldiğinizde kulağına viraj diye fısıldayın motosikleti olduğu yere bırakıp kaçacaktır. :D

Motosikleti
TVS Raider 125
İnsan kullandığı motordan zevk alıyorsa cc’nin pek bi önemi yok gibi bence.

İstanbul trafiğinde Dio / Activa veya Pcx kullanıp bundan zevk alan bi adamla düzlükte sadece gaz açıp viraj denemeyip kafelerde görsel şov için motor kullanan adamın aldığı zevk aynı değildir.

Rahmetli barkın bayoğlunun da dediği gibi :) “Altın elbiseli adam mezarından kalkıp gelse, ya senin motor çok boktan dese iplemeyin abi. Sen zevk alıyorsan dünyanın en güzel motoru o’dur”

Kendi aramızda yüksek / düşük cc ayrımı yapıp hor görme gibi durumların olması çok yanlış. Özellikle türkiye gibi bi ülkede trafikte kimsenin bizlere saygısı olmadığı için birbirimizi kollamamız gerekir, yormamız değil.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Biraz da düşük cc motor kullananlar abartıyor, büyütüyor bu işleri diye düşünüyorum. Kimse, kimsenin umrunda değil bence.

Bir de amaca göre motosiklet diye bir şey var. Nasıl ki Panigale, şehir içinde 125 cc commuterin verdiğini veremezse, aynı 125 cc commuter de spor bir sürüşte Panigale'nin verdiklerini veremez.

Virajlı yolda 600 RR da 125'lik motora deliniyorsa hem 125'lik motoru kullanan arkadaşı tebrik eder hem de 600 RR kullanan denyoya da "hay sana ve senin süreceğin motora.." der, gülerim.

Sözün özü bol bol yol yapın, hayat böyle anlamsız şeylere takılmak için çok kısa.

Motosikleti
D400
125lik motorlar bence de acemi işi ama ülkenin ekonomisi nedeniyle insanlar mecbur biniyor.

ben motoruna göre değil, ekipmanına ve motorun bakımına göre yorum yaparım.

ns125 e binsin full ekipman olsun benim için 1000rr binen ekipmansız elemandan daha değerlidir.

Bu bağlamda başvurulabilecek bir başucu kaynağı:

b32ikty.jpg

Motosikleti
Voge 250RR
aynnnen öyle kardeş ben şu an 250'liğe biniyorum ve bundan sonraki motorum hayabusa olacak inşallah. geçen hornet 750 kullanan itin biri geldi enseme vurdu uzadı gitti yetişemedim tabi ama feci dert oldu içime. hayabusa alıp hepsini teker teker tokatlayacağım
Sen yinede direkt geçme hayabusaya :D bizim bi arkadaş R25 ten hayabusaya geçti, aldığı gün hastanelik oldu

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Benim düşüncem, 250cc'nin şehir içi ve dışında yeterli olduğu, 500cc çift silindir ve üstünden sonrasının ise lüks olduğu yönünde.
Ayrıca motosikletten alınan zevkin 125cc hariç CC ile alâkalı olmadığına ben de inanıyorum.
Uzun süre yüksek CC sürmüş birine 250cc başta tabii ki güçsüzmüş gibi gelecektir ama bir süre zaman ayırıp kullandıktan sonra adapte olmaya ve zevk almaya başlıyorsun. İnsan istere çoğu şeye adapte olur, her şey zihinde bitiyor.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
hiçbi şey olmaz ben dünyalığımı yaptım artık hayabusa zamanı benim için.

Olmaz öyle şey. Hiç bir motor kesip attığın tırnağa bile deymez . Lazımsın sen bize ❤️
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

50 cc 100 cc kullanan adamın neyine saygı duyacağım yaa selam bile vermem
50 cc lik simpsonla virajda içinden geçicem senin . ( Senin motor bozulursa 🤪)

Benim için düşük cc, yüksek cc farketmiyor. Ben ekipmansız gezene saygı duymuyorum(daha doğrusu insan yerine koymuyorum). T-shirt(kışın da sivil mont) ve spor ayakkabı ile motor kullanan tipler benim gözümde insan değeri görmez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar