Ogretmen1 kullanıcısının son içeriği

1. O

2025 Xmax 250 mi 2025 Forza 250 mi ?

teşekkür ederim yorumlarınız için
  2. O

2025 Xmax 250 mi 2025 Forza 250 mi ?

Arkadaşlar bu başlık daha önce açılmış olabilir. Ama insanların deneyimleri kullandıkla değişebilir. Bende güncel olarak terkar sormak istiyorum. Çünkü bu yaz ikisinden birini alacağım. Çoğunlukla artçılı kullanacağım. Ara sıra yakın şehirleri gezmeyi istiyorum. yaz kış kullanıyorum motoru...
  3. O

nmax yağ değişimi aralıkları

arkadaşlar nmax 155 2020 kullanıyorum bakım kitapçığında İlk aralıkta ve yağ değişimi göstergesi yanıp sönmeye veya yanmaya başladığında (her 6000 km). yazıyor Ama yamahanın sitesinde bakım kısmı 6000 km demesine rağmen alt tarafta bir yazı var . 3000 km 'de bir yağ bakımı tavsiye edilir...
  4. O

Motosiklet Muayene

ARkadaşlar ilk defa muayene yaptıracağım da , istanbul için tavsiye edebileceğiniz muayene istasyonu hangisi ? Bir de gitmeden önce falan dikkat etmem gereken birşey var mı ? Süreç falan nasıl işliyor ? Eski sahibinden karayollarından kalan borcu gözüküyor motorun. Bu sonucu etkiler mi ...
  5. O

Akü ve Extralar Sorunsalı

Arkadaşlar motora takılı olan USB şarj veya Sis farları kapalı olsalar bile akünün ömrünü yer mi ? Akünün ömrü için çıkarmak mı gerek ? Ben hersene akü değiştirmek zorunda kalıyorum da
  6. O

Büyük motor almanın dertleri

Mesela bu paralara büyük motor almak değilmiş onu anladım. Bir kere verdik parayı aldık 750'lik motoru ama asıl işkence ondan sonra başladı. Lastik takımları 2000 tl, aküsü 1000 tl , kaskosu 3500 tl, vergisi 950 tl, bakımları 1000 tl . Maaşlarımı eritip duruyor. O yüzden büyük motor almadan...
  7. O

Soğuk havalar ve motor çalıştırma

Arkadaşlar havaların soğuması ile benim motorum sabahları zor çalışmaya başladı. Tek marşta almıyor. İkinci marşta da biraz zorlanarak çalışıyor. Bunun sebebi soğuk havalar mı yoksa akü mü zayıflamıştır ? Sizde de oluyor mu bu ? motor Nc750 bu arada
  8. O

Zincir Yağları ( Yaz - Kış )

Arkadaşlar merhaba. Zincir yağlarında yaz veya kış markaları ayrılır mı ? Ben mesela Volvoline , Würth Drylube gibi yağları kullanıyorum. Memnunum. Zincir toz toplamıyor. YApış yapış olmuyor vs. Ama kışın olunca bu markaların performanslarını daha görmedim. Kullanan var mı ? Kışın başka...
  9. O

Uzun Yol ve Motosiklet Bakımı

Arkadaşlar merhaba . Uzun yollara çıkan arkadaşlar zincirli motorlara nasıl bir bakım uyguluyorsunuz ? Nelere dikkat etmek lazım mesela ? Zincir kaç kmde yağlanmalı, temizlenmeli mi ? Ya da ne kadar sürede bir temizlenmeli ? Çantanıza gaz yağı vs alıyor musunuz ? Kısacası uzun yol yapmayı...
  10. O

kasko fiyatları

Arkadaşlar son zamanlarda kasko yaptıran var mı fiyatlar ne durumda özellikle yüksek cc ( 700-1200 ) fiyatlarını merak ediyorum ben geçen sene nc 750 ye 3600 tl teklifle yaptırabildim. bu sene hasarsızlıktan %10 indirim olacak
  11. O

Motosiklet Oturuş Pozisyonu

Arkadaşlar nc 750 x motoru kullanıyorum. Herkesin dediği gibi depoyu bacaklarımla kavramaya çalışıyorum. ama depo kısmı bagaj olduğu için geniş bacaklarla sıkınca bacak ağrımaya başlıyor. bacaklar ile deponun bağlantısı olmadan sürmeye çalışıyorum. Bu kez sırt kısmında ağrı olmaya başlıyor...
  12. O

Motosiklet Selamlaşmasının Azalması ?

Arkadaşlar bir süredir zaten farkındayım ama bugün tekrar tecrübe ettim. Motorcuların her zaman övünerek bahsettiği korna ile selamlaşma gitgide azalmaya başladı. Ben şahsen bir süredir ben korna basmadığım sürece kimsenin basmadığını gözlemliyorum. Hatta bassam bile karşılık bulamadığım da...
  13. O

Scooterdan Motosiklete Geçerken sırt ağrısı ?

Arkadaşlar xmax den nc ye geçtim. 20 30 dk kullandıktan sonra sırtımda ağrı oluşturuyor. Bu gibi bir durumla karşılaşan oldu mu ? xmax ile bir günde 500 km yapardım sıkıntı olmazdı. Böyle bir sorunla karşılaşan çözüm olarak ne yaptı ? teşekkür ederim şimdiden
  14. O

Zincir Yağları

Arkadaşlar çok açılmıştır bu konu ama güncel bilgileri toplamak için arada açmak lazım . Ben motul c3 ve c4 zincir yağ kullanıyordum. Ama sanki biraz yapış yapış oluyor çok toz topluyor falan. Repsol marka yağı ve Würth'ün kuru yağlarını falan duydum. Bunlar hakkında bilgisi olan ya da...
  15. O

Würth PTFE Kuru Yağlama Teflon İçerikli Sprey

Arkadaşlar Würth'ün teflon içerikli kuru yağlama spreyini kullanan var mı zinciriniz için memnun musunuz ?