Soğuk havalar ve motor çalıştırma

Arkadaşlar havaların soğuması ile benim motorum sabahları zor çalışmaya başladı. Tek marşta almıyor. İkinci marşta da biraz zorlanarak çalışıyor. Bunun sebebi soğuk havalar mı yoksa akü mü zayıflamıştır ? Sizde de oluyor mu bu ? motor Nc750 bu arada

Kısa mesafe kullanıyorsan akü tam şarj dolmuyordur , eve varmadan önce varsa ekstra ısıtma yahut sis farı gibi aksesuarları kapat ki akü dolu stop et , sürekli bu şartlarda kullanacaksan harici sarj cihazı edin..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Öğretmenim canım benim canım benim... :)

Siz bize bir çok şey öğrettiğiniz için hemen yardımcı olayım.

İlk olarak belirteyim ki bu size has bir durum değil. Bu yüzden içiniz rahat olsun.

Benzinin soğuk havalarda daha zor buharlaşmasından kaynaklı bujide ki tutuşma süreside uzamaktadır. Buna ek olarak yağın akışkanlığıda sıcaklığa eş orantılıdır. Bu nedenlerden kaynaklı soğuk havalarda çalışma/marş alma süresi uzayabilir.

Akü konusu ise, akü de diğer piller gibi elementlerden oluşmaktadır. Soğuk hava kimyasal reaksiyonların hızını düşürdüğü için zaman, zaman marş motoruna gerekli enerjiyi sağlayamayabilir.

Saygılarımla.

Son düzenleme:
Marş motoru güçlü çalışıyorsa akü ihtimalini aklınızdan çıkartın.

NC'de aynısını yaşamıştım, 3. hatta 4. denemede çalışıyordu. Yan ayak sensörünü temizleyince düzelmişti.

Kısa mesafe kullanıyorsan akü tam şarj dolmuyordur , eve varmadan önce varsa ekstra ısıtma yahut sis farı gibi aksesuarları kapat ki akü dolu stop et , sürekli bu şartlarda kullanacaksan harici sarj cihazı edin..

Herkese Cevaplar için teşekkür ederim. Nikkfurie 'nin dediği gibi kısa mesafe kullanıyorum sürekli. Gideceğim yerler market, spor salonu ve okul. Bunlarında hepsi 10 dk dan fazla değiller. Arada sırada uzun tur atayım diyorum ama havalar soğuk. Geçen senede böle bir durum olmuştu arıza ışığı yanıyordu. En sonunda bir gün çalışmadı. Şimdilik arıza ışığı yanmıyor. İnşallah yine çalışmama durumu yaşamayız :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar