Motosiklet Muayene

ARkadaşlar ilk defa muayene yaptıracağım da , istanbul için tavsiye edebileceğiniz muayene istasyonu hangisi ?

Bir de gitmeden önce falan dikkat etmem gereken birşey var mı ? Süreç falan nasıl işliyor ?

Eski sahibinden karayollarından kalan borcu gözüküyor motorun. Bu sonucu etkiler mi ? Vergi falan borcu yok . Benim kullandığım sürede başka borcu falan da yok

Son düzenleme:
maslakta sadece motosikletlere bakan muayene istasyonu var. ben orayı tercih ediyorum

ilk iki videoya baktım da işkence resmen.

maslakta motosikleti teslim ediyorum dışarda bekliyorum.
muayene bitince görevli beni çağırıp raporu teslim edip beni uğurluyor

Son düzenleme:
Motosikleti
Yok
Anadolu yakasi icin Kiziltoprak'ta sadece motosikletler icin muayene istasyonu var.

https://goo.gl/maps/tD3Enrzzah1xARSv6

- Sigorta/vergi borcu olmasin.
- Kaskiniz ve ruhsatiniz yaninizda olsun.
- Frenleriniz ve fren lambaniz calisir durumda olsun.
- Sinyalleriniz, uzun/kisa fariniz calisir durumda olsun.
- Lastikleriniz -amiyane tabirle- kabak olmasin.

Arka çanta ve sis farları ( açma kapama tuşu var ) muayeneden geçer mi ? Motosiklet NC750X

Motosikleti
Suzuki burgman 200
randevu alabildiysen borcu yoktur. herhangi bir istasyonda yaptırabilirsin .ampullere dikkat et yeter çok afaki birşey olmadığı sürece gecersin

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
4-5 ay sonra da benimkinin muayenesi var, faydalı bir başlık olmuş.

Motosikleti
Honda Crf 250 L (2020), Honda Sh 125i
Arka çanta ve sis farları ( açma kapama tuşu var ) muayeneden geçer mi ? Motosiklet NC750X
Sislerin açma kapama düğmesi varsa sorun olmaz.
Çanta hafif kusur görünüyor. Kalsa da olur ama isterseniz çantayı söküp gidin.
Yeter ki ışık sistemi eksiksiz olsun. Geçersiniz.

Ekstra olarak lastik montaj yönlerine dikkat edin ters takıldıysa direk ağır kusur ve kalma sebebi.

hazır konusu açılmışken bende soriyim.
1. 2021 itibari ile ne kadar zam gelicek muane ücretine.yani öyle abartı bir durum varmı ? çünkü 20 ocakta bitiyor muayene sürem
2. 20 ocakta biten sürem 50 60 tl zam gelicekse açıkcası bu ay götürmek istiyorum varsın 20 gün yansın.ama max kaç gün öncesinden götürebilim motoru.1 ay desek 20 aralıktan itibaren muaneye sokulabilirmi ? o süre kaç gün önceden başlıyor ?

Motosikleti
Yok
hazır konusu açılmışken bende soriyim.
1. 2021 itibari ile ne kadar zam gelicek muane ücretine.yani öyle abartı bir durum varmı ? çünkü 20 ocakta bitiyor muayene sürem
2. 20 ocakta biten sürem 50 60 tl zam gelicekse açıkcası bu ay götürmek istiyorum varsın 20 gün yansın.ama max kaç gün öncesinden götürebilim motoru.1 ay desek 20 aralıktan itibaren muaneye sokulabilirmi ? o süre kaç gün önceden başlıyor ?

Bu konuda bir sey yazmamislar. Ama verdikleri ornekte 40 gunluk alinmis, demek ki 40 gun once goturmek bile mumkun.

"Aracımın muayene tarihi gelmeden muayenesini yaptırabilir miyim?

Aracınızın son muayene geçerlilik tarihi gelmeden de istasyonlarımıza gelerek araç muayene işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Aracınızın bir sonraki muayene tarihi, muayeneye gelmiş olduğunuz tarih üzerinden hesaplanır ve ruhsatınıza işlenir. Örnek olarak, 28 Şubata kadar araç muayene süreniz olduğu halde 18 Ocak tarihinde aracınızı muayeneye getirecek olursanız ve aracınız muayeneden geçer ise, bir sonraki muayene süreniz aracınız periyodu çerçevesinde 18 Ocak olarak değerlendirilir."

https://www.tuvturk.com.tr/musteri-...lar/arac-muayene-sureci-hakkinda-sorular.aspx

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar