Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Rodaj yaparken genellikle motoru kompresyona düşürmek tavsiye edilir. Sabit bir devirde gitmemek önerilir. İlk 500 kilometre çok yüksek devirler görmemesi yeterli, görse de çok bir şey olmaz. Sağlıklı ve güzel bir rodaj yapacağım diyorsan motora her vitesi gösterip çoğunlukla kompresyon ile...
Kompresyon iyidir. Kompresyonu kullanın frenleri çok kullanmayın. 3-3,5k devir kompresyon için hiçbir şey. Rahmetli AEA fren kullanmadan motosiklet kullanmaya alışın derdi. Bunun hakkında vidyosu da var. Karbüratörlü modeller kompresyonda çok yakar vakum etkisiyle ama dediğim gibi kompresyon...
Birçok banka ilk defa müşteri olduysanız size faizsiz kredi verir. Örneğin akbank ilk defa müşterisi olanlara 20 bin tl 6 ay vadeli faizsiz kredi veriyordu. hala devam ediyor mu bilmiyorum. Bu kampanyaları kovalayın. Eminim hala birçok banka ilk kez müşterisi olanlara faizsiz kredi veriyordur.
Rs200 enjeksiyonlu bir motor. Gaz vermeyince stop etmesi normal değil. Kronik olarak rölanti dalgalanması var bajaj modellerde ama kolay kolay stop etmez. Oksijen sensörü arızalı olabilir, TPS sensörü arızalı olabilir. Üst kapakta problem olabilir. Bana kalırsa TPS yani gaz kelebeği konum...
Çin malı dandik bir kış lastiği kullanacağıma kaliteli yaz lastiği kullanırım. Hele ki Adana gibi bir şehirde. Yerinizde olsam markalı kaliteli bir yaz lastiği alır onu takardım. Adanada kış lastiğine ihtiyacınız olan gün sayısı çok sınırlı zaten.
Gri blok Honda kopyası denilen 50-125 bloklardan uzak durun yedek parçaları çok pahalı.
139qmb olarak geçen maksimum 80 cc yükseltilebilen (aslında 72cc) Standart 50 cc modellerden uzak durun diyeceğim ama çok seçenek yok mecbur bundan alacaksınız.
standart gy6 blok 50-125 bulursanız kaçırmayın...
Uzun zaman sonra ekleme;
Motor alternatörden beslenen fara elektrik göndermeyi yine kesti. Bu sefer 3 gün bindim ama nafile far tekrar yanmadı. Grenajı söküp fardan ölçüm aldım fara elektrik gitmiyordu. Aküye bağlanan kablolardan yine ölçüm aldım bu sefer hiç elektrik gelmiyordu, sadece aküdeki...
Daha dün motorumdaki arka halojen sinyalleri söküp yerine en ucuzundan monero led sinyal taktım. Sadece yanıp sönme hızı değişti dediğiniz gibi bir durum yaşamadım. Motor NS200
Evet size katılıyorum. Mesajımda da belirttiğim gibi şarj değerleri çok normal fakat benim sorum bu değildi. Biraz karışık yazdığım için kaçırdınız sanırım. Akü bağlı değilken 20 volt civarı gerilim olması normal mi onu merak ediyorum. Yoksa akü sisteme dahilken her şey yolunda.
Hepinize merhaba, çin malı cub motorum var. Son dönemde elektriksel bazı sorunlar yaşıyorum, far bazen kendi kendine sönüyor ertesi gün tekrar çalışıyor. Far sönünce gösterge lambaları yükseliyor gibi sıkıntılarım var. Akünün tam çıkışında sadece 1 adet 10 amperlik cam sigorta var motorda başka...
Merhabalar, bajaj pulsar 200ns 2014 model 32000 km'de. Sabah bindim işe geldim akşam çıkarken dikkatimi soğutma sıvısı göstergesi çekti, içi boşalmıştı. Motoru çalıştırdım ve 5 saniye rölantide beklettikten sonra yağ doldurma kapağını açtım kapağın üzerindeki yağ ufaktan sararmaya ve...