zx6r çalışmıyor...

bunları okuyunca ınsan uzuluyor.. Ustalara gıtmeye korkuyor ınsan. 'Nedır usta borcum dedığinde ' bu işin hakkı şudur demeyıp ıkı katını soyleyen ustalar çoğaldi. Geçmiş olsun demek istıyorum arkadaşa.

tesekkur ederim arkadaslar yorumlarınız icin.
yag eksiltiyormu bilmiyorum acıkcası ama eski motor sonucta eksiltir ama hic gozlemlemedim. motoru indirtmeye korkuyorum. servise gitmektende aynı sekilde hic bi usta dediginiz gibi hakkı bukadar demiyor tam tersine verebilicegi en yuksek fiyatı veriyor. en iyisi bi an once kurtulmak sanırım motordan. cunku butce bu aralar baya bi sarpa sarmıs durumda belimi buktu ilk once toparlamam lazım kısmetsede satar baska bi motor alırız inş...

tesekkur ederim arkadaslar yorumlarınız icin.
yag eksiltiyormu bilmiyorum acıkcası ama eski motor sonucta eksiltir ama hic gozlemlemedim. motoru indirtmeye korkuyorum. servise gitmektende aynı sekilde hic bi usta dediginiz gibi hakkı bukadar demiyor tam tersine verebilicegi en yuksek fiyatı veriyor. en iyisi bi an once kurtulmak sanırım motordan. cunku butce bu aralar baya bi sarpa sarmıs durumda belimi buktu ilk once toparlamam lazım kısmetsede satar baska bi motor alırız inş...

Yapamayacağını anlayan veya arızasını anlamayan veya yapmak istemeyen bir tamircide fazla fiyat söyler unutma.Ama motor sökülüp yapılırsa işçilik ücreti 600-1000 tl normaldir o tipte motor için.Servisler 1000-1500 ister uygun fiyata elbette yapan bulunur.

Karbüratörde problem olmasın ?
Marş Dinamosu çalışıyor ama pistonları döndürüyor mu ?
bunlara bakmak lazım

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
silindir basıncını sağlayamayan bir motor ya kötü bir çalışma yapar yada hiç çalışmaz. Sente ayarı kayması bu motorlarda olursa sonucu kötü olur. Subaplar sizlere ömür :( Bana kalırsa kompresörü ölçün yada hiç ölçme imkanın yoksa motorun statörünü aç, bir lokma anahtarla krankı çevir. Çevirim de eğer motor sıkıştırma yapıyorsa ki anahtarı zorlayacaktır ( zorlama derken tam karşısında dur sol kolunla zor çeviriyorsan ) ama en çok zorladığın yerde anahtarla biraz yavaş çevrim yap. Eğer yavaş çevrimde rahat dönüyorsa sıkıntı vardır. Sen depoyu sök filtreyi çıkar. Silindir üst kafadan çıkan 2 çıkış göreceksin. Aralarındaki valve hortumla bağlı. Valve de aynı şekilde hortumla hava filtresine ve yakıt pompasına bağlanıyor. Onları kontrol et. Aynı şekilde karbüratörün yakıt hortumlarını çek ve marşa bas bakalım yakıt veriyormu? . İnan ki zor şeyler değil rahat yapabilirsin. Kafanı rahat tutarak yap. Bunları yaparken eğer yakıt geldiyse buji pipolarını çıkarıp elektriğe bak! marşa bastığında elektrik akımı varmı gör. Ancak bu şekilde bulabilirsin sorunu.
Hortum dedin mesela bak bakalım anlattığım valveden yakıt pompasına giden hortum ters bağlanmasın :))))))))

Son düzenleme:
Arkadaslar motoru hala satamadım. tesadufende bende 2 onceki sahibi ilanımı gormuş sahibindende. dediki o fiyatlara sakın satma ben sorununu biliyorm ve motoru sana calıstırırım en kısa zamanda bir araya gelip motoru calıstırmaya calısıcaz bakalım sonuc ne olacak buraya yazıcam. dediki karburatorlerden cıkan benzin hortumlarını acıcaz biraz sonrasında işi cozucez. sorunun ne oldugunu anlayabilen varsa bi acıklayabilirmi acaba? ben anlamadım neden yapar ve o hortumlarla alakası nedir :S

Bazen motor o kadar boğulurki eksoza benzin basar ve eksoz bu benzinden tıkanıp motorun çalışmasını engeller. Benzin gelir ateşleme olur ama motor çalışmaz. Bu yada buna benzer çok basit bir neden olabilir. Bu tip olaylar genelde çok çok basit sebeplerden olur. Direkt motoru söktürüp hata yapma. Gerçekten gerekmedikçe hiç elletme.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
istanbulun hangi semtindesin?

bu başlığı merakla takip ediyorum.

bakalım ne olacak.. umarım çalışır motorun :cat:

istanbulda çapadayım arkadasım topkapı fatih :) vurdurmayı denemedik ama bakıcaz artık denicez :)

Arkadaslar iyi haberlerim var :) Motor artık çalışıyor :)
Bugun gittim bir umut 20 50 yag aldım motorun icindeki yagı bosaltıp bu yagı koydum. biraz mars bastıktan sonra motor calıstı :) Bayada bi gezdim maşallah hic bi sorun yok Allah'a şukur :)

Arkadaslar iyi haberlerim var :) Motor artık çalışıyor :)
Bugun gittim bir umut 20 50 yag aldım motorun icindeki yagı bosaltıp bu yagı koydum. biraz mars bastıktan sonra motor calıstı :) Bayada bi gezdim maşallah hic bi sorun yok Allah'a şukur :)

Çok güzell bir haber :) Nasıl çözdünüz öğrenebilir miyiz? Aynı sorun olursa ne yapmanızı önerdi beyfendi :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar