Zx6 Vs Cbr 600 Rr ???

Ortalık bayaa karışmış her forumda olduğu gibi marka fanatikliği söz konusu. Motosiklet zevk,keyif işi 4 japonda gözün arkada kalmadan alıp kullanabileceğin kalitede makina yapıyor bence, o çok az değişen güç-hızlanma değerleri caddede ne kadar fark yaratacakdır ki sonuçta daha tecrübeli , daha gözükara olan daha hızlıdır.Makinan temiz ve bakımlı ise de bi şekilde satarsın onun için gözüne gönlüne hitap edeni al ,güle güle kullan. Kazasız sürüşler

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hahahah ortalık karışmıs yürü be suzi kim tutar seni :mrgreen:

walla kawa lar sıkı makınalar performans konusunda honda yanında zayıf kalır.marka fanatikliğiyle alakası yok yamaha kullanıcısıyım ama bu bi gercek.kims diyosaki kawa lar dandik irenç hangi motora biniyomuş sormak lazım.bence hepsi güzel:)

345

Arkadaşlar şu anda burda fırtınalar kopuyor elektirikler gel git bilgisayarlar maf olacak on cevap yazdım malesef hepsi silindi neyse cevap hakkım doğduğuna inanaraktan bi kaç cevap verip konuyu kapatıcam saçma bi tartışma yaratmak veya birilerini rencide etmek değil amacım.:rendeer:Ben 600rr ı kötülemedim yazılarımı iyi okursanız boyutunun küçüklüğünden ve 600cc nin güçsüzü olduğundan bahsettim zaten kötülemek imkansız gülerler adama:cherry:neyse uzatmadan cevaplarıma geçeyim...
efendy iso;söylemek istediğini içinden geçen alaycı manayı çok rahat anladım ve tabiki cevap vericem...O saydığımız motosikletlere binmişliğim sadece fuarlarda oldu malesef zx12r ve r6 kullandım fakat konusu geçenleri kullanmadım fakat şuda bi gerçekki bilgi sahibi olmak için mala sahip olmaya gerek yok.Sahip olanlar yeterince bilgi veriyorlar zaten ben sadece mt yi takip etmiyorum ss ağırlıklı motosiklet kullanan diğer malum siteleride takip ediyorum onların yazılarını okuyorum.Motosiklet sahibi çok arkadaşımız var allaha şükür...(bu arada 250cc binen hep bunda kalmaz en yakın örneği sensin:wiinkk:)
coq;bu dediğim 'tekere aktarılan güç zırvası' yanlış anlaşıldı galiba...demek istediğim tekere az güç ileten makine daha yavaş olacak diye bi kaide yoktur son hızı belirleyen hızlanmayı belirleyen başka faktörlerde vardır:cat:
En hızlı hangisi saçma bi soru değildir buna saçma diyen bence saçmalar burada ss makineden bahsediyoruz :bounce: son hız ara hızlanma fren yoltutuş bunların hepsi sorulması gereken ss motosiklet sorusudur:cat:Arenaya gelince...gerçek hayata dönün derim...hayat pistlerden değil dümdüz otobanlardan ibarettir:bounce: ve motosikleti kullananlar kenan sofuoğlu değil ahmet, mehmet, hasan, hüseyindir...bilmem anlatabidim mi:silent:
dgrmr; Yazıların hepsini okusaydın yada güzel okusaydın sonradan düzelttiğimi çizim farkı daha iri gösteriyor dediğimi görürdün kaldıki 600rr:2010x685x1105 zx6r:2105x720x1125 arada bi kaç santim değil 10 santimi bulan fark var tamam zaten 10 cm de çok önemli bi fark değil ama dediğim gibi çizim yani dizaynı zx6r yi daha iri gösteriyor.Kendinde test edebilirsin git iki makineyede bin fotonu çek bak bakalım hangisi altında daha iri daha dolgun duruyor:cat:
slayer2694;arkadaşım işaretlediğin yerlerde bi çelişki yok bence senin motosikletlerin ve modifiye fiyatları bilginde bi çelişki var...Bak sana iki bilgi vereyim zx6r fiyatı 12500 euro...600rr fiyatı 22400 ytl...fark:silent:ikinci elde 2004-2005 1000rr lar 16000-18000 arası fiyatta motosikletine göre daha yukarı ve aşağıda var ortalama bu 2005-2006 zx6 larda hemen hemen aynı fiyat araştırırsan göreceksin:cat:
yukarıdada dediğim gibi konusu geçen motosikletleri kullanmadım otobana çıkıp gaz açmadım ama bunu yapan yüzlerce arkadaşımız var ve ben daha 600rr ile zx6r yi geçeni duymadım görmedim duyan bilen varsa anlatsın göstersin sonuçta bilmemek ayıp değil...600rr ın zx6r den güçsüz olması onu kötü motor yapmaz böyle bi iddamda yok marka fanatiği olup hemen üstüme çullanmayın:cherry:pist ayrıdır yollar ayrıdır :bounce:Ayrıca günlük hayatta tork beni fazla ilgilendirmez vitesle oynamayı severim sevmesem scooterlara bakardım motosiklet hızdan düşüp bayıldımı debriyajı sıkıp iki 'klik' uzar giderim.Dergi editörü değilim son viteste 90 dan 200 kaç saniyede çıkar hayatta yapmayacağım şeydir kaçınız bunu dener oda ayrı mevzu:silent:ss motor kullanıpta ben devirsiz giderim diyen kaç kişi var oda ayrı bi soru:silent:
neyse arkadaşlar herkesten özür kimseyle polomik yaratmak kimseyi kırmak istemem benim düşüncelerim bunlar gördüğüm duyduğum bunlar.600rr da mutlaka çok güzel makine ama benim için 600cc de kawasaki gelir.Dizayn olarak gsxr600 daha hoşuma gider...1000cc ve üstünde suzuki tek favorimdir...en azından üretimde olan şuanki motorlarla bu böyle...gelecek ne gösterir bilinmez...:rendeer: saygılarımla:rendeer:

efendy iso;söylemek istediğini içinden geçen alaycı manayı çok rahat anladım

Abicim ben seni hem burdan hemde hfc'den tanıyorum,Alay ettiğimi yada alaycı bi şekilde sorduğumu düşünüyosan yanılıyosun,hı soruş şeklimden böyle bi anlam çıkıyosa özür dilerim,ss ayrımcılığı yapacak en son insan bile ben değilimdir bunu beni tanıyanlar çok iyi bilir En kısa zamanda seninde istediğin motoru alman dileğiyle SAYGILAR

dgrmr; Yazıların hepsini okusaydın yada güzel okusaydın sonradan düzelttiğimi çizim farkı daha iri gösteriyor dediğimi görürdün kaldıki 600rr:2010x685x1105 zx6r:2105x720x1125 arada bi kaç santim değil 10 santimi bulan fark var tamam zaten 10 cm de çok önemli bi fark değil ama dediğim gibi çizim yani dizaynı zx6r yi daha iri gösteriyor.Kendinde test edebilirsin git iki makineyede bin fotonu çek bak bakalım hangisi altında daha iri daha dolgun duruyor.

Sevgili 345; neyi sonradan düzelttin anlamadım ama aradaki fark boydan 10cm.'ye yakın evet doğrudur. Herneyse sen benim asıl demek istediğimi eminim anlayacaksın. Algı izafi olabilir, emin ol sen bu markalardan birine sempati duymasan onu aradaki 3,5cm'lik en farkından, 2cm'lik yükseklik farkından dolayı daha iri görmezdin öbürünü de bisiklete benzetmezdin. Dolayısıyla diğer konularda da bu kadar savunma gereği de duymazdın.

İri görme sebebin neyse bu kadar savunma sebebinde o. Sen tasarım de, ben aradaki ufak ölçümsel farklar diyeyim, başkası yeşil renkte olması desin, farketmez... istemsiz yapıyorsun gibi çünkü Kawasaki'ye sempatin var. Anlatmak istediğim asıl noktayı umarım şimdi daha iyi anlamışsındır...

Bir de şu nokta var hiçbirzaman arkadaşlar arası yapılan otoban yarışları dynodan çıkan verilerden üstün tutulamaz onların yanında ölçü kabul edilemez, kısaca coq'un verdiği tablo offical'dir yani kıstas alınabilinir. Tarafsız biri buna bakar zaten çıkarması gereken anlamı çıkarır. Hala ısrarla yanlışlara doğru demenin alemi yok. Lütfen rica ediyorum beni yanlış anlayıp, yanlış anladığınız yere cevap yazmak yerine asıl anlatmak istediğime bakın...

Not: İlk yazdığım yazıyı sana özel değil, genel yazdım yani seni değil bunu yapan (ben de dahil-eğer yapıyorsam-) herkesi eleştirdim. Sadece senin cümlelerinden örnek almış olmam ya da aldığım cümlede en boy ilişkisinin olması o konu üzerine birşey demek istediğim anlamına gelmez. Ben tamammen farklı birşeyden bahsetim. Emin ol herkesin yazdıklarını çok çok iyi okumaya çalışıyorum... Kendine dikkat et.

Son düzenleme:
2002 600 cc World SuperSport Champion: Honda CBR 600f
2003 600 cc World SuperSport Champion: Honda CBR 600 RR
2004 600 cc World SuperSport Champion: Honda CBR 600 RR
2005 600 cc World SuperSport Champion: Honda CBR 600 RR
2006 600 cc World SuperSport Champion: Honda CBR 600 RR
2007 600 cc World SuperSport Champion: Honda CBR 600 RR

Her yıl şampiyon olan pilotlar da farklı insanlar(05-06 hariç).

http://en.wikipedia.org/wiki/Supersport_racing

Son düzenleme:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
saçma bi tartışma yaratmak veya birilerini rencide etmek değil amacım.:rendeer:Ben 600rr ı kötülemedim yazılarımı iyi okursanız boyutunun küçüklüğünden ve 600cc nin güçsüzü olduğundan bahsettim zaten kötülemek imkansız gülerler adama:cherry:neyse uzatmadan cevaplarıma geçeyim...

345;
hatalı bi şey yazdın. Ben ve arkadaşlar müdahale ettik. Bu müdahaleyi de Cbr yi kötülediğin için yapmadık. Bana ne ben Honda'nın avukatımıyım?
Fakat hala aynı hata da ısrar ediyorsun.
Suzuki dışında bahsi geçen motosikletlerin hepsini uzun süreler kullandım.
Ama benim deneyimlerim falan çok önemli değil.
Bak bir sayfa önce fabrika değerlerini tablo halinde vermişim.

600ccvv5.jpg

Şimdi bu verilere göre sadece motor gücüne bakacak olursak, hepsi aynı güçte.
Bunlar motosikletlerin resmi sitelerinde yayınlanan değerler. Ben bir tarafımdan uydurmadım...
Sen hala ısrarla şu en güçlü makinadır diyorsun.

En hızlı hangisi saçma bi soru değildir buna saçma diyen bence saçmalar burada ss makineden bahsediyoruz :bounce: son hız ara hızlanma fren yoltutuş bunların hepsi sorulması gereken ss motosiklet sorusudur:cat:Arenaya gelince...gerçek hayata dönün derim...hayat pistlerden değil dümdüz otobanlardan ibarettir:bounce: ve motosikleti kullananlar kenan sofuoğlu değil ahmet, mehmet, hasan, hüseyindir...bilmem anlatabidim mi:silent:

Bak kendinle çeliştiğin iki paragraf var burda.
En hızlı hangisi saçma bir soru değildir demişsin.
Sonra da bu motosikletleri kullananlar pilot değil, yolda kullanacaklar demişsin.
Yani son hızları görmeyecekler anlamını çıkarıyorum ben bu yazıdan.
Eğer öyleyse, demek ki hızın gerçekten bir önemi yok...
Bu arkadaşlar pistte kullanmayacakları ve bir Kenan Sofuoğlu ya da Rossi olmadıklarından, zaten hiç bir zaman limitlerinde kullanamayacaklar demektir.

O zaman bu motosikletlerin arasındaki küçük farkların da fazla bir önemi kalmıyor.

yukarıdada dediğim gibi konusu geçen motosikletleri kullanmadım otobana çıkıp gaz açmadım ama bunu yapan yüzlerce arkadaşımız var ve ben daha 600rr ile zx6r yi geçeni duymadım görmedim duyan bilen varsa anlatsın göstersin sonuçta bilmemek ayıp değil..:

İlginç bir konuya değinmişsin.
Ben de herhangi bir Kawasaki'nin şimdiye kadar yarışlarda sağlam bir performans gösterdiğine şahit olmadım.
Veya herhangi bir motosikleti geçebildiğini de görmedim.
Ama kalkıp ta demiyorum ki Kawasaki en güçsüzüdür.
Geçtiğimiz aylarda yaptığım deneme sürüşünde 2008 model ZX6R yi çok değişmiş, çok daha yarışçı ruha sahip bir motor olmuş diye değerlendirdim mesela.
Bu yıl güzel şeyler bekliyorum Kawasaki'den.

Bizim motosikletleri değerlendirirken baz aldığımız kıstaslar vardır.
Bu kıstaslar;
emmioğlu havaalanı yolunda 350 yaptı,
Hayabusa R1 i geçer gibi donelere bakarak ele aldığımız kıstaslar değildir.

Ya da Youtube da video seyrederek motosiklet almayız.

Tabii ki bir motosikleti tercih ederken bir çok veriyi ele alır dener uygular sonra karar veririz.

Bunları da binlerce defa yazdık bu forumda.

Bu kadar yazıyı seni eleştirmek için yazdım.
Neden?

Çünkü bu markaların, resmi sitelerinin bile iddia etmediği güçlerde olduğunu iddia ediyorsun.

Bunu bir tek sen de yapmadın.
Bir kaç arkadaşımız daha yazmış.
Yok Kawasaki'nin beygir gücü daha fazla.
Yok Yamaha'nın daha fazla.

Ben o tabloya Kw cinsinden verilmiş verileri yuvarlayarak geçirdim.
Yani aralarında 0.5 kadar bir fark var.
Dileyen markaların resmi sitelerinden teknik verileri inceleyebilir.

Artık bakılacak başka doneler var.
Örneğin tekere aktarılan güç.
Vites oranları.
Kilo başına binen güç.
gibi veriler.

Eğer isteyen olursa, Moto Revue dergisinin kendi test sonuçlarını da asarım.
Bu dört marka dışında Daytona'yı da denemişler.

Son derece güzel bir test yapmışlardı.

Motosikletleri kantara çıkarıp tartacak kadar detaylı bir testti.
Dergiyi bulabilirsem onların ne dediğine de bakarız....

coq, 345 arkadaşın dediğine açıklık getirelim

600rr ile zx6r yi geçeni duymadım görmedim duyan bilen varsa anlatsın göstersin sonuçta bilmemek ayıp değil..:

arkadaş yarış pistinden bahsetmiyor Türkiye şartlarına göre söylemiş cadde ve otoban gazlamaları :wiinkk: :rendeer::rendeer:

ya arkadaşlar bence fotolarını bi koyun daha saglıklı yorum yapılır ben indiremiyorumda kota.....:cherry:

Son olarak şunu demek istiyorum. Ben bu siteye yeni giren hatta hiç birinizi tanımayan, 4 Japon supersporttan birini almaya karar vermiş araştırma yapan biri olsam. Şurda verilen bilgilerden sadece Coq'un verdiklerine bakardım. Ben bakrdım bakmasına da, hepsine değer verip işin içinden çıkmayacak insanlar da olacaktır.

Konunun başından beri anlatmak istediğim, kulaktan dolma bilgilerle tutup "Hız makinası deyince akla Suziki ve Kawasaki gelir" veya "Arkadaşlar otobanda şunu yapmış" gibi bilimsel, ilimsel değeri olmayan, kaydı kuydu tutulmayan verilere dayanarak öne sürülen bilgiler yanlıştır, yanlıştan ziyade objektif bir ölçümde değeri yoktur. Bunları inatla savumak daha da yanlıştır ve bazen kişileride yanlış yönlendirir.

Bu neye benziyor biliyor musunuz? Fener Cimbom'u 6-0 yendi ya zamanında (buna bir itiraz yok herhalde) bir de fii tarihte Cimbom'da Feneri 7-0 yenmiş. İspatla desem ispatlayabilinecek belge, bilgi yok, öyle birşey var diyorlar. Bu şimdi ölçüt müdür? Peki Fener mi büyük Cimbom bu yoksa Beşiktaş mı? Bence Hepsi... Şu an Fener iyi gidiyor ama neye göre iyi gidiyor bazı kıstaslara bakıyoruz değil mi? Fakat bu kıstaslar ilimden bilimden, ispattan, deneyden uzaklaşmaya başlarsa bu iş aynı en Büyük Fener en büyük Kawa en büyük Honda diye tutturmaya döner.

Şu anda'da Honda bence 600cc.'de (hele 2007'den sonra iyice) en önde giden marka... Veriler öyle diyor çünkü ben önümdeki tablolara göre konuşuyorum. Şimdi bu durumda eğer pistte yarışacaksam, sadece hız düşüneceksem, amacım birilerini geçip hafta sonlarımı değerlendirmek olan bir vatandaşsam gider Honda'yı denerdim sonra Suzi'yi sonra Kawa'yı en son da Yamaha'yı hangisi ile iyi derece yaptığımı görürsem, hangisinin sürüş stili bana uyarsa gider paramı ona yatırır, iyi bir alışveriş yapmış olmanın, aldığım makinenin amacına hizmet edecek en iyi makina olduğunu düşününmenin keyfini yaşar rahat rahat gazlardım...

Yok eğer, racingleri seviyor fakat yarışmıyorsam içimde bir sempati duyor ne olursa olsun racing olsun diyorsam. Sesi, oturuşu, güvenliği, rahatlığı, tipi, karakteri, sağlamlığı, marka imajı, yedek parçası, servisleri gibi kriterlere bakar, hangisinin sürüşü beni en çok tatmin ediyor zevk veriyorsa ona göre karar verirdim...

Neden böyle yapardım acaba. Uyuz biri olduğum için mi? Yoksa aklın yolu bir olduğu için mi?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar