saçma bi tartışma yaratmak veya birilerini rencide etmek değil amacım.:rendeer:Ben 600rr ı kötülemedim yazılarımı iyi okursanız boyutunun küçüklüğünden ve 600cc nin güçsüzü olduğundan bahsettim zaten kötülemek imkansız gülerler adama:cherry:neyse uzatmadan cevaplarıma geçeyim...
345;
hatalı bi şey yazdın. Ben ve arkadaşlar müdahale ettik. Bu müdahaleyi de Cbr yi kötülediğin için yapmadık. Bana ne ben Honda'nın avukatımıyım?
Fakat hala aynı hata da ısrar ediyorsun.
Suzuki dışında bahsi geçen motosikletlerin hepsini uzun süreler kullandım.
Ama benim deneyimlerim falan çok önemli değil.
Bak bir sayfa önce fabrika değerlerini tablo halinde vermişim.
Şimdi bu verilere göre sadece motor gücüne bakacak olursak, hepsi aynı güçte.
Bunlar motosikletlerin resmi sitelerinde yayınlanan değerler. Ben bir tarafımdan uydurmadım...
Sen hala ısrarla şu en güçlü makinadır diyorsun.
En hızlı hangisi saçma bi soru değildir buna saçma diyen bence saçmalar burada ss makineden bahsediyoruz :bounce: son hız ara hızlanma fren yoltutuş bunların hepsi sorulması gereken ss motosiklet sorusudur:cat:Arenaya gelince...gerçek hayata dönün derim...hayat pistlerden değil dümdüz otobanlardan ibarettir:bounce: ve motosikleti kullananlar kenan sofuoğlu değil ahmet, mehmet, hasan, hüseyindir...bilmem anlatabidim mi:silent:
Bak kendinle çeliştiğin iki paragraf var burda.
En hızlı hangisi saçma bir soru değildir demişsin.
Sonra da bu motosikletleri kullananlar pilot değil, yolda kullanacaklar demişsin.
Yani son hızları görmeyecekler anlamını çıkarıyorum ben bu yazıdan.
Eğer öyleyse, demek ki hızın gerçekten bir önemi yok...
Bu arkadaşlar pistte kullanmayacakları ve bir Kenan Sofuoğlu ya da Rossi olmadıklarından, zaten hiç bir zaman limitlerinde kullanamayacaklar demektir.
O zaman bu motosikletlerin arasındaki küçük farkların da fazla bir önemi kalmıyor.
yukarıdada dediğim gibi konusu geçen motosikletleri kullanmadım otobana çıkıp gaz açmadım ama bunu yapan yüzlerce arkadaşımız var ve ben daha 600rr ile zx6r yi geçeni duymadım görmedim duyan bilen varsa anlatsın göstersin sonuçta bilmemek ayıp değil..:
İlginç bir konuya değinmişsin.
Ben de herhangi bir Kawasaki'nin şimdiye kadar yarışlarda sağlam bir performans gösterdiğine şahit olmadım.
Veya herhangi bir motosikleti geçebildiğini de görmedim.
Ama kalkıp ta demiyorum ki Kawasaki en güçsüzüdür.
Geçtiğimiz aylarda yaptığım deneme sürüşünde 2008 model ZX6R yi çok değişmiş, çok daha yarışçı ruha sahip bir motor olmuş diye değerlendirdim mesela.
Bu yıl güzel şeyler bekliyorum Kawasaki'den.
Bizim motosikletleri değerlendirirken baz aldığımız kıstaslar vardır.
Bu kıstaslar;
emmioğlu havaalanı yolunda 350 yaptı,
Hayabusa R1 i geçer gibi donelere bakarak ele aldığımız kıstaslar değildir.
Ya da Youtube da video seyrederek motosiklet almayız.
Tabii ki bir motosikleti tercih ederken bir çok veriyi ele alır dener uygular sonra karar veririz.
Bunları da binlerce defa yazdık bu forumda.
Bu kadar yazıyı seni eleştirmek için yazdım.
Neden?
Çünkü bu markaların, resmi sitelerinin bile iddia etmediği güçlerde olduğunu iddia ediyorsun.
Bunu bir tek sen de yapmadın.
Bir kaç arkadaşımız daha yazmış.
Yok Kawasaki'nin beygir gücü daha fazla.
Yok Yamaha'nın daha fazla.
Ben o tabloya Kw cinsinden verilmiş verileri yuvarlayarak geçirdim.
Yani aralarında 0.5 kadar bir fark var.
Dileyen markaların resmi sitelerinden teknik verileri inceleyebilir.
Artık bakılacak başka doneler var.
Örneğin tekere aktarılan güç.
Vites oranları.
Kilo başına binen güç.
gibi veriler.
Eğer isteyen olursa, Moto Revue dergisinin kendi test sonuçlarını da asarım.
Bu dört marka dışında Daytona'yı da denemişler.
Son derece güzel bir test yapmışlardı.
Motosikletleri kantara çıkarıp tartacak kadar detaylı bir testti.
Dergiyi bulabilirsem onların ne dediğine de bakarız....