ZX-4RR mı CBR 650 R mı almalıyım ?

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
2025 CBR 650 R için pek iyi şeyler söylememiş...

Üretim hatası olma ihtimali tabii ki yüksek ama pek hoş olmamış hakikaten.

Motosikleti
Ns200 15"

Üretim hatasının cevabı sanki bu etikette:

Japon üretimlerdede denk gelir ama problemsiz diye anılan bir markada bu olayların olması hoş olmamış.

Tam bu videoyu paylaşmaya gelmiştim ki siz benden önce davranmışsınız.

CBR 650R, benim de radarımda olan bir motosiklet. Yeni kasa CBR 600RR ile 650R arasında kalmıştım. Ancak oturuş pozisyonu ve kullanım kolaylığı sebebiyle 650R’a daha yakındım. Yine de E-clutch teknolojisinin yeni oluşu ve yukarıdaki video bende de soru işaretleri oluşturdu.

Hem sizin hem de kendim için en iyisi bir test sürüşü yapmak olacaktır. Ayrıca öneri olarak Kawasaki Ninja 650 de listeye alınabilir.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
2bin km vitesli 5 bin de scooter kullanmış biri için fazla özgüven en azından git bi r25le vakit geçir kullanamayacağın silindirin beygirin ne anlamı var

Ss sevmem hiç tarzım değil ama sevseydim cbr alırdım duruşu gidişi arka tekerin 180 olması bile ağırlık katıp fark yaratıyor incecik lastikli 4 silindir ss olurmu hiç yav üstelik kawa çok devir ister birde çok ağır bir 400 cc olmuş
Honda e clutch artısıda var daha ne olsun

Hangisi indirim yaparsa onu alırım ben.begenmeyip satsam bile en azından zararım olmaz :)
Gerçi benim tarzım da değiller o başka

söylediği çoğu şey ıvır zıvır, pegte vida unutulması, yok 15 saniye marş almaması falan, ancak tek büyük sıkıntı yolda arıza verip 2 silindire geçmesi söylenebilir. onunla ilgili de binlerce arasında bi tane denk gelmiş olabilir. vitesi aşağı atamaması e-clutchtan değil de quickshifterdan kaynaklı gibi. bi motorda kronik arızadan söz edebilmek için 1000 tane motorun 200-300 ünde benzer sorunların çıkması gerekli.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
deneyiminin bu motorlara yetip yetmeyeceği tartışması bir kenarda dursun
tercih cbr 650. her zaman daha torklu olan tercih edilmeli

Ben motosikleti öyle agresif kullanan biri değilim bmw aslında tam bana göre bir motosikletti ama hem elektrikli oluşu hem de sesinin hiç olmaması aldığım zevki törpüledi

Bence 4rr al 2sinde de egzoz cezası yicen. Bari 4rr alda ceza yediğine deysin.

10bin km'yi bulmayan ve 150-250cc motosikletleri içeren bir tecrübe ile CBR 650R almamalısın.
ZX4RR da tartışmaya açık olur ama 650R no no.

Motosikleti
Üretim hatasının cevabı sanki bu etikette:

Japon üretimlerdede denk gelir ama problemsiz diye anılan bir markada bu olayların olması hoş olmamış.
Sanmıyorum...

Üretim yeri Tayland da olsa, Japonya da olsa, bunlar belli kalite kontrol eşiklerinden geçen cihazlar. "Made in Japan" etiketinin psikolojik üstünlüğünü yok saymasam da, videodaki şikayetlerle doğrudan korelasyon kuramıyorum.

Mesele büyük olasılıkla, yeni bir makinede ortaya çıkan olası aksaklıklar. Muhtemelen de arkadaşa hatalı bir üretim denk gelmiş. Burada kronikten bahsetmek mümkün değil. En azından şimdilik. Öyle bir durumda da, Honda gibi uluslararası bir şirket bunun gereğini yapar. Biraz tribünlere oynayan bir video. Youtuber olmak isteyen dostların en sevdiği işler :)

Başlıktaki sorunun cevabı ise çok net. CBR 650 R.

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
10bin km'yi bulmayan ve 150-250cc motosikletleri içeren bir tecrübe ile CBR 650R almamalısın.
ZX4RR da tartışmaya açık olur ama 650R no no.

Şahsen ben bu fikre katılmıyorum. Benim de 250cc ile toplasan 4-5bin tecrübem olmuştur sonrasında Ninja 650'ye geçtim. Eline, başına, totona hakim olduktan sonra gerisi Allah'a emanet zaten :rolleyes:

Kendim için söylemiyorum, ama bazı insanlarda yetenek vardır sürer. Benim arakdaşın başlangıç motoru Multistrada V2 idi hiç bir şeyde olmadı.

ZX4-RR'da tehlikeli, 400cc motor 4 silindir 80 beygir. Eline hakim olamadıktan sonra bu motoruda alırsın üstüne :)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Şahsen ben bu fikre katılmıyorum. Benim de 250cc ile toplasan 4-5bin tecrübem olmuştur sonrasında Ninja 650'ye geçtim. Eline, başına, totona hakim olduktan sonra gerisi Allah'a emanet zaten :rolleyes:

Kendim için söylemiyorum, ama bazı insanlarda yetenek vardır sürer. Benim arakdaşın başlangıç motoru Multistrada V2 idi hiç bir şeyde olmadı.

ZX4-RR'da tehlikeli, 400cc motor 4 silindir 80 beygir. Eline hakim olamadıktan sonra bu motoruda alırsın üstüne :)
vallahi ben erken geçilmesinin bi problem olmadığını düşünenlerdenim benim de toplam tecrübem 15bin km civarı bu ay tuareg almayı düşünüyorum tuareg olmasının sebebi de elektronik gaz kolu olması sürüş modları gaz hassasiyetini ayarlayabilmek ki ben o kilometrenin yarısını uzun yolda yarısını performans sürüşleri için yapmışımdır ona rağmen hala kendime güvenmiyorum 2bin km vitesli motosiklet hele hele supersport makinelere hakim olabilmek için mümkün değil

Motosikleti
Şu kadar km yapmadan şu CC'ye geçme...

Şu kadar CC kullanmadan şu CC'ye geçme...

Şu kadar gezmeden, şu CC'ye geçme...

Diyenlere itibar etmeyiniz...

Motosiklet kullanmak; eğitimle geliştirilen, yetenekle pekiştirilen, yaşama bakışla dizginlenebilen, görgü ile sürdürülebilen bir değerler bütünüdür. Bunları özümsemeyen adamın altında değil motosiklet, bisiklet bile tehlikeli araçtır.

Şu kadar km yapmadan şu CC'ye geçme...

Şu kadar CC kullanmadan şu CC'ye geçme...

Şu kadar gezmeden, şu CC'ye geçme...

Diyenlere itibar etmeyiniz...

Motosiklet kullanmak; eğitimle geliştirilen, yetenekle pekiştirilen, yaşama bakışla dizginlenebilen, görgü ile sürdürülebilen bir değerler bütünüdür. Bunları özümsemeyen adamın altında değil motosiklet, bisiklet bile tehlikeli araçtır.
hocam herkes kendine güvenir ayrı konu, ancak şu kadar km yapmadan geçme olayı yıllardır insanların tecrübeleri sonucu ortaya çıkmış bir durum. başlangıçta ben de ne gerek var o kadar km yapmaya diyordum, ancak durum öyle değilmiş. aynı yoldan 30 defa geçip her seferinde farklı tarzda sürüş yapman gerektiğinde (yol durumu, trafik durumu vs) daha iyi anlıyorsun neden bu kadar çok km yapman gerektiğini.
sonuç olarak belirli bir km yapman şart değil, ancak yaparsan daha iyi tecrübelenirsin, motosikletin dinamiklerini ve kendi tepki sürelerini daha iyi tanırsın.

Tabii ki katılmayabilirsin ama ben de bunun aksini düşündürtecek 2-3 tane insan zor tanıdım bu kadar yılda. Sorunca herkes "bileğine hakim", "kendisini biliyor", "apaçi değil" falan filan.

Bu sıfatları barındırsa dahi, yani sürmek var sürmek var. Ben bir motosikletin üzerine binip A noktasından B noktasına gidebilmeyi motosikleti kullanabilmek olarak görmüyorum. O yüzden böyle kısa süreli deneyimlerle büyük motor kategorisine geçmeyi doğru bulmuyorum.

ZX4RR da zaten olmaz aslında, ama yine biraz aha devre muhtaç bir arkadaş olduğu için belki belki bir çıtır ikisi arasından daha OK diyebilirim - yoksa birisi gelip bana dümdüz bunlardan sonra ZX4RR dese ona da olmaz derim.

Motosikleti
hocam herkes kendine güvenir ayrı konu, ancak şu kadar km yapmadan geçme olayı yıllardır insanların tecrübeleri sonucu ortaya çıkmış bir durum. başlangıçta ben de ne gerek var o kadar km yapmaya diyordum, ancak durum öyle değilmiş. aynı yoldan 30 defa geçip her seferinde farklı tarzda sürüş yapman gerektiğinde (yol durumu, trafik durumu vs) daha iyi anlıyorsun neden bu kadar çok km yapman gerektiğini.
sonuç olarak belirli bir km yapman şart değil, ancak yaparsan daha iyi tecrübelenirsin, motosikletin dinamiklerini ve kendi tepki sürelerini daha iyi tanırsın.
Deneyimin önemini tabii ki yadsımıyorum ama tek başına fazla yol yapmanın pek bir getirisi olduğunu da düşünmüyorum. Motosiklete ve tepkilerine alışmak için önemli ama. Bu da öyle binlerce km yapmayı gerektirmiyor.
Honda Gelişim Merkezinde eğitim alırken, binlerce km yapmış adamların nasıl da elinin ayağının dolaştığını biliyorum. Dolayısı ile yol yapmak önemli ama o yolu nasıl yaptığın daha önemli.

Tabii burada her şeyi pistte hız yapmaya, sektör geçmeye, SS sürmeye bağlayan zihinler için süreç farklı ilerleyebilir. Ben klişelerle problemliyim biraz...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar