Zorunlu Trafik Sigortası

Motosikleti
Dominar 400 UG
Arkadaşlar herkese selamlar, 24 yaşımda ilk defa 125cc sıfır bir motosiklet aldım taksitle bugün, sigorta işlemlerinden sonra teslim alacağım bayiden. Daha önce hiçbir sigorta geçmişim olmadığı için 4. basamak sayılıyorum anladığım kadarıyla.

Fakat sitelerden aldığım fiyatlar sigorta için 12-14k bandında dolaşıyor. Motosiklet fiyatının neredeyse %15i kadar bir sigorta ödemesi mantıklı mı? Yoksa ben mi bir şeyleri yanlış yapıyorum? Önerebileceğiniz bir şeyler var mı bu konuda?

Motosikleti
DUKE 250
ilk sigorta 4. basamak başlarsın, kaza yapmadığın 1 sene sonrasında 5. basamağa yükselir hasarsızlık indirmi alırsın,
güncel sigorta fiyatları ne alemde emin değilim ama, herhangi bir sigorta şirketi 12k verdi ise başka şirket en ucuz 11k verir, yani aralığı genelde +-1-2k civarı olur.
ben otomobilde 8. basamağım, en üst hasarsızlık indirimini alıyorum ama motorda daha 6. basamağa yeni geçtim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

sigorta fiyatları belirlemede de, yaşın, kullandığın araç, geçmiş araç/sigorta/prim ve hasar bilgileri göz önünde bulundurulup ona göre bir fiyat çıkarırlar.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
ilk defa sigorta yapınca yüksek çıkar. Motosikletin marka/modeline göre risk istatistikleri bellidir, mesela gençlerin çok kaza yaptığı modellerin primi yüksek çıkar. Yaş da önemli, kaç yıldır ehliyetiniz olduğu gibi şeyler de etkiler.

Motosiklet sigortası ağırlıklı çalışan sigorta acentelerinde daha ucuz çıkabiliyor onların kotalarına göre indirimi daha yüksek olduğu için.

On gün önce bende 125 cc bir motosiklet aldım. 7. basamaktan 3236 lira sigorta primi çıktı.

Tabii sigorta risk değerlendirmelerine göre prim belirliyor. Ben yaklaşık on senedir motosiklet kullanıyorum, yaşta bir yere geldi, hiç kazam da yok.

Bunlarda benim için sigortacıların gözünde artı oluyor.

Yaşınızın genç olması ve ilk motosikletiniz olduğu için yüksek çıkması normal. Tanıdık bir acenteden teklif alırsanız onlar size en uygununu bulur.

Motosikleti
Dominar 400 UG
Cevaplarınız için teşekkür ederim hepinize, baktığım internet sitelerinde mi özellikle pahalı firmalar gösteriliyor diye şüpheye düşmüştüm. Tanıdık bir acente buldum yarın fiyat alacağım onlardan da, daha uygun çıkarsa gelecekte görecek arkadaşlar için konuyu güncellerim.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet - Triumph Bonneville Bobber
Cevaplarınız için teşekkür ederim hepinize, baktığım internet sitelerinde mi özellikle pahalı firmalar gösteriliyor diye şüpheye düşmüştüm. Tanıdık bir acente buldum yarın fiyat alacağım onlardan da, daha uygun çıkarsa gelecekte görecek arkadaşlar için konuyu güncellerim.
Bende de 250SR var motoru 2024 mart ayında aldığımda garanti bankasından 3k'ya yapmıştım sigortayı. Dün sigorta süresi bitti yeni fiyatlara bakayı m dedim bende şok oldum en ucuz quick sigortadan çıkıyor fiyat 10.500TL yarın ziraat bankasına gidip bir de oraya soracağım mobil uygulamalarında çıkmıyor trafik sigortası koymamışlar nedense.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bende de 250SR var motoru 2024 mart ayında aldığımda garanti bankasından 3k'ya yapmıştım sigortayı. Dün sigorta süresi bitti yeni fiyatlara bakayı m dedim bende şok oldum en ucuz quick sigortadan çıkıyor fiyat 10.500TL yarın ziraat bankasına gidip bir de oraya soracağım mobil uygulamalarında çıkmıyor trafik sigortası koymamışlar nedense.
Direkt olarak bankalardan falan yapınca çok çıkıyor diye yıllardır sigorta acentelerinden yaptırıyorum, onlarda daha az çıkabiliyor. Telefonla işimi hallediyorum, bir de ne zaman bitecekse biteceğine yakın onlar takip ediyor kolaylık oluyor.
Forumda gördüklerim MRT sigorta, Şair sigorta, nur sigorta gibi acente isimleri görmüştüm, ben MRT sigortayı arayıp onlara yaptırmaya başlamıştım, ilk motorum daha bayiden çıkmadan kaskosunu da yaptırmıştım onlara. Yıllardır en düşük fiyatları çıkardılar.

Motosikleti
Regal Raptor Daytona 250v
Quick sigorta ilk kez yaptırdım 6500 lira

Motosikleti
Dominar 400 UG
Arkadaşımla görüştüm, o da en ucuz 10.400 tl’ye bulabildi o firmaya yaptırdık sigortayı. Bunun dışında 11-12 fiyat veren firmalar da vardı ama onlar onaylamıyordu sigortayı. Bir tek fahiş fiyat veren 16-20k bandındaki bir iki firma onay veriyordu.

Benim yaşlarımda ilk defa motor alan, trafik sigortası geçmişi olmayan arkadaşlar için de bilgilendirme olmuş olsun, 2025 mart ayında minimum bulabildiğimiz fiyat 10.400₺’den sigortamızı yaptırdık.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
biraz önce aldığım teklif
2750 TL imm yok.
herhalde en ucuz benim çıktı burda.eeee kaliteli sürücüyüz ;)

E-Bike kullanıcısı olarak bir sorum olacak.
Kullandığım motor ruhsatta Elektrikli bisiklet olarak geçmekte, bu yüzden istesem de zorunlu trafik sigortasını yaptıramıyorum.
Allah korusun bir kaza durumunda benim akıbetim ne olacak bilgim yok.
Tecrübeli dostlardan bu konu da yardım bekliyorum.

Motosikleti
Honda Forza
E-Bike kullanıcısı olarak bir sorum olacak.
Kullandığım motor ruhsatta Elektrikli bisiklet olarak geçmekte, bu yüzden istesem de zorunlu trafik sigortasını yaptıramıyorum.
Allah korusun bir kaza durumunda benim akıbetim ne olacak bilgim yok.
Tecrübeli dostlardan bu konu da yardım bekliyorum.
Hatalı sen isen bütün parayı cepten ödeyeceksin maalesef.

Arkadaslar,

benim hiç vukatım yok. İkinci motorumu geçen sene aldım. Bu sene o motora 7500 mu ne odedim,yani ikinci basamaktayım.ilk değil.
Plakam 34

Metin arkadasımız nasıl oluyorsa daha ilk sigortasında benden daha dusuk teklif alıyor ?

Acayip sinirlendim şu an.. Kesin bi yanşlıklar var ne yapmam lazım ?

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
Arkadaslar,

benim hiç vukatım yok. İkinci motorumu geçen sene aldım. Bu sene o motora 7500 mu ne odedim,yani ikinci basamaktayım.ilk değil.
Plakam 34

Metin arkadasımız nasıl oluyorsa daha ilk sigortasında benden daha dusuk teklif alıyor ?

Hocam sigortam.netten bir denermisin ? benim aracım var o etkiliyor olabilirmi? Yada ehliyetim normal ehliyet değil lisanslı yarış pilotluk eğitimlerim var bilmiyorum belki onlar etkiliyor olabilir. Daha öncesinde hiç motor almadım 50 cclık var ona trafik yaptırmadım üstüme bile değil dün aldım plaka için trafik sigortası yapılması gerekli dediler hasarsızlıkta 4. seviye verdi 6237 yada 6327 TL çıktı quick sigorta olarak yaptırdım.

edit : belkide motor tipi değişiklik gösteriyor olabilir. Yani araçlarda bg yüksek araçlar trafikte daha yüksek risk grubuna girer fiyatları hem trafik hem kasko olarak yüksek çıkar gibi

edit: yaş faktörü olabilir 30 yaş altında yüksek çıkabiliyor risk grubuna dahil ediyor benim yaşım 37 mesela

Motosikleti
D400
Arkadaslar,

Plakam 34

bence mantıgı yok bu işin.

2024 sonu motoru sattım, satarken de birkaç kişi yeni motor alıyordu. hepsinin de ilk motoru idi bu arada; daha önce üstlerine kayıtlı araçta yok. 20yaşında falanlardı.

D250'ye 2800 ; Ns200'e 3200; sr250'ydi sanırım o da max 3500 gibi birşey ödemişlerdi.

Ocak başında d400'e sigorta yaptırdım kadememi bilmiyorum 7 falan mıydı neydi galiba 2700 mü ne verdim.

bence mantıgı yok bu işin.

2024 sonu motoru sattım, satarken de birkaç kişi yeni motor alıyordu. hepsinin de ilk motoru idi bu arada; daha önce üstlerine kayıtlı araçta yok. 20yaşında falanlardı.

D250'ye 2800 ; Ns200'e 3200; sr250'ydi sanırım o da max 3500 gibi birşey ödemişlerdi.

Ocak başında d400'e sigorta yaptırdım kadememi bilmiyorum 7 falan mıydı neydi galiba 2700 mü ne verdim.
2024 AĞUSTOS ta NS200 2021 sigorta yaptım. 21 yaşındaydım ve ilk aracım 6800 tl ödedim sigortaya.

Motosikleti
D400
2024 AĞUSTOS ta NS200 2021 sigorta yaptım. 21 yaşındaydım ve ilk aracım 6800 tl ödedim sigortaya.

Çok çıkmış valla; 2016 ns200 sattım ben o cocukta senle yaşıt ve ilk aracıydı 3200 cıktı.

belirleyici kriterler tam ne bende anlamıyorum.

Kasım 2024dü sanırım.

Çok çıkmış valla; 2016 ns200 sattım ben o cocukta senle yaşıt ve ilk aracıydı 3200 cıktı.

belirleyici kriterler tam ne bende anlamıyorum.

Kasım 2024dü sanırım.
acaba sigortacım kaza ferdileri ve hasar ödemelerini vs yüksek mi tuttu ne yaptı?

Motosikleti
D400
acaba sigortacım kaza ferdileri ve hasar ödemelerini vs yüksek mi tuttu ne yaptı?

onu galiba seçerken göremiyorsun teklif sırasında firma sana bildiriyor X / Y tutarında karşılarız diye.

Normalde minimum olanı söylerler; kar marjı yüksek diye sana bi ayıp yapmış olabilir. Birden fazla kişiden teklif almak en mantıklısı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar