Zontes 350 birinci ayını doldurmadan dağıldı

Motosikleti
K 1600 GTL
Şu an müsait değilim, dışarıdayım @Erdost sıkıyor gibi geldi yine bu arada. Ofise dönünce yazarım.
2024 mutistradası olan bir abimizin joystiği bozulmuş sola çalışmıyor. Ne zaman gelir acaba yan çantaların iç çantaları bile gelmedi henüz diyor. 6 ay oldu. (ciddiyim bu arada karşımda şu an)
Benim tigerın joystiği 3 hafta da gelmişti....

ooo sahibi gökhan ı tanıyon mu yaaa : )

x adv nasıldı.. kalite akıyor heryerınden di mi ?
Doğrusunu istersen Honda yı f/p olaylarından , kampana frenli modellerinden dolayı eleştiriyorum ama şu camiada en samimi arkadaşlarım Honda da 😊
İzmir Yükseliş , Fethiye Kıvrak (şahıs ismi yazamam) da Gökhan dan daha yakın dostlar var 🤩

Honda yeni modellere MT9 daki gibi akustik intake sesi eklemiş merak ettim , motor gitmiyor ama gazı biraz fazla çevirince böğürtü geliyor göstergelerin oralardan , sanki açık hava filtresi takılmış gibi , sesi beğendim ama sesle beraber makinada uzasa ağzımın suyu akardı 😁

Dur kalk trafikte Dct si çok hızlı salıyor debriyajı beğenemedim , Africa ve Nc dct de daha sakin kalkış yapılabiliyor..

Frende fazla dalmıyor korkutmadı , tabi kaliteli amortisör var makinada , Honda şu kalitede amortisörü Africa ya niye koymadı 🤔

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
v-strom da mini GS diyebiliriz konfor açısından. Çok daha ucuzu ve sorunsuzu. Ama bakım fiyatları benzer paralaraymış, bakmayınca vstrom da yolda bırakır, bakmak lazım. Yine de fakir GS'i işte.
Abi işin özü zaten bakım yapmak, benim arabam mesela Mercedes tarihinin en sağlam arabalarından biri olarak geçer ve gerçektende öyleler ama bu zamana kadar sağ çıkanlar iyi ellerin değmiş olduğu arabalar.

Genel olarak marka model farketmez, bakımlı olduğu sürece ufak tefek problemler açarlar ama sıkıntısız devam ederler. Ben araçlarımda yürüyen aksamda eskiyen şeyi direkt değişirim mesela frenlerinden memnun değildim 6 balata 4 disk 4 hortum ve hidrolik değişimi ve kaliperlerin bakımını yaptım şimdi istediğim gibi frenler oldu.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Bu arada multileri 1.300den falan veriyorlarmış dedi. İzmirden bu iş çözülebilir ama net birşey söylemem zor. Korlası geçiyorum dünyada adı bilinen büyük bir firma Ducati bayisi oldu, ayrıca izmir doğan trend bayiyi aldı, operasyon başı ile denk geldim. Bi kaç güne açılış olacak. Kendi stoğunu tutarsa bayiide ducati alınır hale gelir. Ama 1 günde olmaz. Yazın bunu.
Triumph konuya dahil değil.

Operasyon başı gs adv kullanıyor 🤣

v-strom da mini GS diyebiliriz konfor açısından. Çok daha ucuzu ve sorunsuzu. Ama bakım fiyatları benzer paralaraymış, bakmayınca vstrom da yolda bırakır, bakmak lazım. Yine de fakir GS'i işte.
Burgman 650 kullanan birisi vardi,isletme giderleri litrelik makinalar gibi diyordu.fi tarihinde devirdaim pompa fiyati gsx1000 ile ayni demisti.

Ben şunu anlamadım şimdi arkadaşlar BMW bin tipini tarzını mı begenmiyor yoksa BMW mı
Bu biraz fare dağa küsmüş muhabbeti olmuş.
Evet hiç binmedim tecrübem de olmadı da abi kendini bu kadar kanıtlamış yıllardır serisi devam eden moturu kötülemek de biraz saçma değil mi.
Tarz beğenmedim demek farklı birşey de moturu kötülemek ne bileyim enteresan

• Beğen
Tepkiler: Ged
ne kadar az elektronik o kadar az sorun.

Son zamanlarda euro normlari ve teknoloji ayagina Motosiklet elektrik/elektronik tesisatlari neredeyse otomobillerle yarisiyor,bilek kalinliginda kablo demetleri,zibilyon tane sensor,soket vs.

olasi ariza durumunda,benim diyen ustanin bile mabadini terletir,hele yapan usta kasap ise motordan sogutur rahmet okutur adama.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Sırf bundan DL650'yi satıp bisiklet gibi ufak (ama azıcık da canı olan) bir şey alayım diye bakınmaya başladım. Şehir içi ulaşıma, 300-500km köfte turlarına, arada yakın çevrelerde basit toprak yollara gidip adventure'çılık oynamaya uygun bir şey. (DL650 şehir içinde gayet kıvrak sorun yok ama bundan 50kg hafif bir motor da çok çekici bir fikir...)
Crf için the Ancrew markasıyla sert yay ürettirip satıyor Ankarada bir arkadaş. Kendisi de eski crfci. Kesinlikle çökmüyor ve aksine 3-4 cm daha yükseliyor motor. Birazcık güç eksiği dışında tam senin motorun olur.

Sırf bundan DL650'yi satıp bisiklet gibi ufak (ama azıcık da canı olan) bir şey alayım diye bakınmaya başladım. Şehir içi ulaşıma, 300-500km köfte turlarına, arada yakın çevrelerde basit toprak yollara gidip adventure'çılık oynamaya uygun bir şey. (DL650 şehir içinde gayet kıvrak sorun yok ama bundan 50kg hafif bir motor da çok çekici bir fikir...)
2004/2008 Klr 650
186 kg.

Veya klx 250,
Yamaha wr250

Motosikleti
Ns200 15"
Bu arada multileri 1.300den falan veriyorlarmış dedi. İzmirden bu iş çözülebilir ama net birşey söylemem zor. Korlası geçiyorum dünyada adı bilinen büyük bir firma Ducati bayisi oldu, ayrıca izmir doğan trend bayiyi aldı, operasyon başı ile denk geldim. Bi kaç güne açılış olacak. Kendi stoğunu tutarsa bayiide ducati alınır hale gelir. Ama 1 günde olmaz. Yazın bunu.
Triumph konuya dahil değil.

Operasyon başı gs adv kullanıyor 🤣
Abi bahsettiğiniz firmanın adı ne?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Crf için the Ancrew markasıyla sert yay ürettirip satıyor Ankarada bir arkadaş. Kendisi de eski crfci. Kesinlikle çökmüyor ve aksine 3-4 cm daha yükseliyor motor. Birazcık güç eksiği dışında tam senin motorun olur.
Amortisörler elden geçerse güzel ama 24hp/23Nm bana yetmez. Bir de 21" jant sevmiyorum (rahattır eminim ona lafım yok), 19" güzeldir. 21" jantlı Triumph Scrambler 1200 XE olabilir ama o da bisiklet gibi hafif bir şey değil.

Motosikleti
Ns200 15"
Abi bu tarz bilgilerim zayıftır ve merakımdan soruyorum. Arkas Ducati bayiliği aldı ama halihazırda ülkeye motosikleti getiren Korlas olduğu halde Arkas'da ülkeye motosiklet tedariği sağlayabilecek mi?

Bir markanın birden fazla ülkeye araç getiren firması olabiliyor mu?

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Abi bu tarz bilgilerim zayıftır ve merakımdan soruyorum. Arkas Ducati bayiliği aldı ama halihazırda ülkeye motosikleti getiren Korlas olduğu halde Arkas'da ülkeye motosiklet tedariği sağlayabilecek mi?

Bir markanın birden fazla ülkeye araç getiren firması olabiliyor mu?
Sağlayamaz, markaların bağlayıcı distribütör anlaşması oluyor. Bir tek harleyde yok motosiklet camiasında. 3 ayrı distribütör var. O yüzden sarpa sarıyor işler orada. Ama arkas büyük bi firma, korlası alır mı alır. Belli olmaz. Bizzat motosikletin başı ile görüştüm. Burada ne söylediysem aynısını söyledim. Çok ciddiye alıyor. Korlas’a aracı ol getir bana şu kadar yedek parçayı dese arkas yazılı konteynıra koysa getirse getirir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Korlas stoğunda olmayan parça ileride bayii stoğunda bulunabilir.

Motosikleti
Mondial Grumble
Triumph tiger, Gse çıraklik yaptırır kalite ve sağlamlık anlamında.

İkisini de sürdüm, ama fotoğraf atmayacagim tabi ki :)

Parça sorunu yaşayan arkadaşlar, özellikle Avrupa üretimi bir motorda dünyadan bir haberdir büyük ihtimalle.

Triumph in özellikle ana parça tedarikçisinden ingiltereden istediğiniz parçayı kısa süre içinde getiririrsiniz.

Ve triumphlar bozulan makinalar değildir.

Geçen sene Doğu turuna ciktigimizda arkamızdan da 2 GS 1 Triumph tiger arkadaşımız yola çıkmıştı.

Gsler yolda kaldı, triumphtan takviye alıp akülerini çalıştırdılar😂

Sonra başka GS ile Triumphtakı arkadaş Tekirdağa gidiyorlar di GS in akü yine cortladi yolda kaldi yine takviye yapmışlardı.

Birde öyle bir muhendislik var ki motorda, bir 30 40 km yol gidiyorsun hicbirsey yok stop edip calistiracagin zaman çalışmıyor..

Yine hatırladıgim Karadeniz turuna çıkan bir abimiz yolda kaldı, Trabzon'a çektirdiler, akü değişti yola çıktı yine yolda kaldı, yine çekiciye yükleyip istanbula cektirmisti ve hatırladığım kadarıyla, anında satıp Afrika almıştı, çünkü yolda kalmanin rezilligini yasamayan bilemez ozellikla saçma sapan bir yerde kaliyorsan.

Ve bu motorlar sıfır motorlar, 5 10 20 bin km de olan motorlar.

Yani diyeceğim o ki, sistem bütünlüğü olarak GS Bir zontes bile değil, yolda bırakan bir motor.İstatistik ortada,😂

Bizim grupta 4 5 tane GS var sanırım aküden yolda kalmayan yok 😂

Zontes 3 senedir tık demedi, aynı şeyi zontes yapsa itin bir yerine sokarlar çin malı yeaaa diye.
Valla çok güzel sallıyorsunuz gibi, hayatımda belki sizin kadar başkasının malına mok atıp çin seviciliği yapan bir insan daha görmedim.
Evet fiyatları kol gibi ama size benim mondiali versem gs yerine bunu seçersiniz herhalde. Yere yere doymadınız maşallah.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Valla çok güzel sallıyorsunuz gibi, hayatımda belki sizin kadar başkasının malına mok atıp çin seviciliği yapan bir insan daha görmedim.
Evet fiyatları kol gibi ama size benim mondiali versem gs yerine bunu seçersiniz herhalde. Yere yere doymadınız maşallah.
Daha iyileri sizin olsun. Ben arasında GS'lerin olduğu ciddi bir kaç kalabalık grup içindeyim. Aküden yolda kalan 1 kişiyi duydum. Onda da Akü patladı. Motorun suçu mu bilmem. Arkadaş hayal dünyasında yaşıyor he diyip geçin. Benim akü sinyal veriyor 5. sene dolmak üzere. Şimdi 5 senelik akü sinyal verdiği halde değiştirmezsem benim suçum mu? Motorun suçu mu?

yav neden henuz 5000 km de 2023 model ktm 1290s veya triumph tiger 1200 exp yerine 2019 model 80.000 km de gs alalım.

bunun cevabını verdin mi act bey?

vermedinnn dcfkgl
Koruma demirini bulamadığın motoru neden alırsın mesela? KTM'de yan sanayi koruma demiri takarsan motorun garantiden çıktığını biliyor musun? Hadi adamlar batacak gibi oldu. Mali sıkıntıdalar. Yedek parça beklemesini falan yazmıyorum bile bak daha. Tiger'da alabilirsin tabii ki. Bir dünya seçenek var. Ama 1200 almam ben mesela. 900'ünü alırım. 900'ü bence sınıfında lider. Gidip başka bir motosiklet aramam bile mid size Adventure alacak olsam. Çok ısınması dışında bir sorun tespit etmemiştim ben. Üstelik pürüzsüz çalışıyor. Isınma ile alakalı aynı şeyi K1600 GTL içinde söylüyorum ben. K1600GTL 75cm sele boyu ile sığamadığım bir motosiklet. Sağ bacağımda oldukça fazla yanmıştı kullanırken. Bu yazdığım şeyi eski mesajlarımda arat illaki bulursun. Ben marka fanatizmi mi yapmış oldum? İyiye iyi, kötüye kötü demek ne zamandan beri yanlış oldu? Erdost ya da kendinle karıştırma.

Edit: Tiger'lar rüzgarı GS kadar kesemiyor. Konforsuz o konuda. Bizim Sedat Karayılanoğlu abimiz var İzmirde tanımayan çok azdır herhalde. Yıllardır Triumph kullanır. Ben bi ara niyetlendiğimde kendisi söylemişti rüzgarı kesmez üstelik sen hızlı satıyorsun o konuda üzer diye.

Benim tigerın joystiği 3 hafta da gelmişti....
Ducatide bozulan bir parça değilmiş. Motoratel ilk defa bozulduğunu gördük demiş. Umarım çabuk gelir.

Son düzenleme:
Motosikleti
Mondial Grumble
Daha iyileri sizin olsun. Ben arasında GS'lerin olduğu ciddi bir kaç kalabalık grup içindeyim. Aküden yolda kalan 1 kişiyi duydum. Onda da Akü patladı. Motorun suçu mu bilmem. Arkadaş hayal dünyasında yaşıyor he diyip geçin. Benim akü sinyal veriyor 5. sene dolmak üzere. Şimdi 5 senelik akü sinyal verdiği halde değiştirmezsem benim suçum mu? Motorun suçu mu?
Sağolasın abi inşallah bakalım. Gerçekten he diyip geçmek lazım. Aynen öyle bahsettiğiniz gibi bakımlar önemli, japon motorundan biraz daha özen gösterirsiniz olur biter. Haydi göstermeseniz bile sıkıntı olacağını sanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: ACT
Akü şarj konusunda ki inovasyona, aküsü dandik denilmiş.Zontesin üzerinde ki akü şu an motosiklet piyasasında bulabileceğiniz en kaliteli aküdür.Lityum İyon yer olarak çok küçük yer tutar ancak çok yüksek kapasiteli sağlam bir aküdür.

Bu motoru GS mi sandınız akü problemi yapıp motoru yolda bırakacak 😂

Bakın 3 sene oldu, hatta birinde 3 4 ay motoru hiç calistirmadim derin deşarj yaşadı, ancak Zontesin harika inovasyonu sayesinde, sadece çok küçük bir uğraşla şarja taktım ve akşamında motorunun aküsü canavar gibi şarj olmuştu ve sorunsuz kullanıyorum.Simdi bu inovasyon olmasa çekeceğiniz rezalete bakın, yani bu kolayliga bile Kulp takmak onyarginin ne boyutta olduğunu gösteriyor.

İkincisi gelelim fren konusuna, ben düelloya davet etmiyorum arkadaşlar, gergin bir bekleyiş veya iddialasma değil bu, sadece ön yargılarınıza biraz dokunmak isterim, ve GS iyi bildiğim 6 7000 km tecrübemin olduğu bir motor.Motorun tepesine binip biraz yol yaptığımda ben size o motorun karakter analizini çıkarır koyarım önünüze.

""GS yavaş hızlarda harika bir motor, gaz konforu harika bir motor, yol konforu harika bir motor, ancak arıza çıkarma oranı en yüksek motorlardan birisi, mekaniği çok sağlamdır ancak diğer komponentler o kadar sağlam değildir, kronik akü sorunu var.Tak diye yolda bırakır sorunu da servise gitmeden cozemezsiniz.Frenleri asla iyi değildir, ancak o kadar güvenli ve stabildir ki harika fren yaptığınıza dair bir iluzyon yaşatır size.Aslinda tam olarak motor size illüzyon yaşatır, verdiği tepkiler gerçek değildir, size yolu hissettirmez, öyle sanarsiniz, yüksek hızlı virajlarda asla güvenmem bir GS e çünkü yolun geri bildirimlerini size vermez, bir anda yerde bulabilirsiniz kendinizi.Gs kazalarının bence ölümlü olmasının veya ölüm oranının yüksek olmasının nedenlerinden birisi de size yaşattığı bu iluzyondur,aslında yoktur ama siz öyle sanarsiniz.""

GS in fren örnegini de bundan vermiştim, kesinlikle fren falan çalışmıyorum, geceleri rüyalarıma GS le fren yaptığım falan girmiyor 😂 Sadece çoğu yorumun kalıp gibi önyargılardan kaynaklandığını ve gereksiz saçma malzemelere insanların bir sürü para verdiğini görmek çok saçma geliyor.

Ben zaten ikinci el, servis ve parça konusunda asla çok iyi olduğunu iddia etmedim, ne yazık ki ülkemizde sistem işlemiyor, ama Borusan harici sektör tamamen benzer durumda.

Ben parça konusunu halledeceğimi düşünüp motora güvenerek karar verdim.Arastirdigimda motorun kalitesiyle ilgili birkaç klik gördüğüm için almıştım, ve tecrübemle bunu dogruladim.Ancak Devletin. Getirdiği İthalat kısıtı işimizi çok zorlaştırdı, hem ülke içinde ki sistemi denetlemiyor, hem yurt dışından parça siparişine izin vermiyor..

Bence insanları yanlış yönlendiriyorsun. Akü pil vb ile baya sorun yaşadığını biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: ACT

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar