seninki orjinalinden oring li maxi. 20.000km den çok fazla gider. keyfini sür![]()
zincir gergisinde son 3 diş kaldı abi. 25 binde bakla çıkarmak gerekir
yarın bir çılgınlık yapıp lpg takabilirim, haberiniz olsun.
seninki orjinalinden oring li maxi. 20.000km den çok fazla gider. keyfini sür![]()
max orjinal zincir bu kadar çabuk bitmez sen fazla devirli kullanıyorsun sanırım benim motor 30000km de zincir e her daim bakarım yağlarım temizlerim inan benim gibi kullanan biri için ybr 100000 km sorunsuz gider zincir de değişmesine gerekte kalmadanzincir gergisinde son 3 diş kaldı abi. 25 binde bakla çıkarmak gerekir.
yarın bir çılgınlık yapıp lpg takabilirim, haberiniz olsun.
hocam yeni alınan zincir uzun geliyorsa ki genelde uzun gelir, uzun kısmını çıkartmanın(2-4-6... bakla) nesi yanlış?? ha direk orjilal uzunluğunda ekleme baklasını takmışız, ha bakla eksilttikten sonra ekleme baklasını takmışız, değişen hiç birşey yoktur.Zaten zincir uzadığı için bakla çıkartmak dağ başında filan kalıpda mecbur değilseniz çok çok saçma bir harekettir.
zinciri ya uygun bir aparatla rahatlıkla çıkarabilirsiniz.Aparat yoksa biraz uğraştırabilir.Rialli.com sitesinden zincir aparatı 110 numara zincirler içindir.120,130 numaralı zincirlerde kullanılamaz.universal olanlardan alabilirsiniz.
110 120 numara diye zincir yok onlar bakla sayısı, zincirler 421 428 520 525 diye gidiyo riallideki aparat 428'e uyar.zinciri ya uygun bir aparatla rahatlıkla çıkarabilirsiniz.Aparat yoksa biraz uğraştırabilir.Rialli.com sitesinden zincir aparatı 110 numara zincirler içindir.120,130 numaralı zincirlerde kullanılamaz.universal olanlardan alabilirsiniz.
tahsins zincir numaralarını yanlış hatırladığımdan yanıltmış olmayayım.Mengü16 düzeltmiş zaten.Sökme aparatının bakla sayısı ile alakası yoktur.Bakla çapları büyüdükçe aparatlar arasında farklılık olmaktadır.
Doğrudur evet motosiklet aktarma organlarında 420,428,520,525,530,630 numara zincirler kullanılmakta. cub,scooter modelleri 428 kullanıyor.O aparat'ta zaten cub , scooter tarzı motorlar içindir. 520 ve üstü için uyumlu değil.
Alacagın aparatın uzun ömürlü olması açısından pim'i sökmeden önce sipral taş motoruyla kafasını taşlamanda fayda var.
Zaten zincir uzadığı için bakla çıkartmak dağ başında filan kalıpda mecbur değilseniz çok çok saçma bir harekettir.
hocam yeni alınan zincir uzun geliyorsa ki genelde uzun gelir, uzun kısmını çıkartmanın(2-4-6... bakla) nesi yanlış?? ha direk orjilal uzunluğunda ekleme baklasını takmışız, ha bakla eksilttikten sonra ekleme baklasını takmışız, değişen hiç birşey yoktur.
ha eğer dersenizki zincir ekleyerek uzatmak sağlıklı değildir, onda hem fikir olurum. çünkü 2ayrı yerden, 2adet klipsli ekleme baklası olacaktır. mecbur kalınan durumlarda(yolda kalmak gibi) yapılir ise biran önce değiştirilmelidir.
evet farketmemişim yaaaaEmre'ciğim zaten zincir uzadığı için bakla çıkartmak demişim farketmemişsin sanırım
Yoksa sıfır alınan zincirlerde bakla çıkarılabilir, hatta ben eklerim bile yetmediyse zincir boyu. Tabi aynı ölçülerde ve aynı kalitede olmak şartıyla.
Emre'ciğim zaten zincir uzadığı için bakla çıkartmak demişim farketmemişsin sanırım
Yoksa sıfır alınan zincirlerde bakla çıkarılabilir, hatta ben eklerim bile yetmediyse zincir boyu. Tabi aynı ölçülerde ve aynı kalitede olmak şartıyla.
Bir ara kargo ücreti yüksekti Ekspress ile gönderdiğinden...Neredeyse nakliye ücreti ürünün 6 katı idi.Kendisine mesaj attım. toplam 40$'a gönderebiliyor.Tavsiye ederim.O aparat setiyle sökemeyeceğin zincir yokturBurada bazı ahmaklar o seti 200-300 tl gibi rakamlara satıyor... :jocolor:
Bir ara kargo ücreti yüksekti Ekspress ile gönderdiğinden...Neredeyse nakliye ücreti ürünün 6 katı idi.Kendisine mesaj attım. toplam 40$'a gönderebiliyor.Tavsiye ederim.O aparat setiyle sökemeyeceğin zincir yokturBurada bazı ahmaklar o seti 200-300 tl gibi rakamlara satıyor... :jocolor:
Biraz evvel ben de chat'leştim adamla. 12$ ürün + 38.5 $ shipping = 50 $ dedi bana. Baya bir konuştuk, pazarlık ettik ama ürünün ağır olmasından dolayı daha uygun shipping yapamayacağını söyledi. Bana biraz fazla 50 $, şuan için en azından. Ama ürün çok kullanışlı kesinlikle!
mrb. hocam bnde yamaha ybr 125 var motorunu söktüm komple yag kaçagı fln vardı onları onardım silindiri de büyüttm işin en zor kısmanda kaldım sente ayarı ile subap ayarı nı nasıl yapablirim . ben denedim ama olmadı 5 vitese takıp tekeri elimle cevirdim pistonu ü.ö.n ya getrdim bunları yaparken hersey normaldı snra subapla cvta arasında baya bi bosluk vardı o boslugu azalttım tekeri tekrar cvrdigimde emme subabını zorladı tekeri kitledi sanırım sente ayarı olmadıgı ıcın öle yaptı sentesini nasıl ayarlamam gerekir bu konu hakknda bilgi alabilirmiyim ?