zincir yağlamadan önce temizlemek?

merhabalar
honda servisinde 1000 bakımında bugün zincir temizleme konusunu sorduğumda
"Motorunuz cb 125 ace.Zincir temizliğini biz super moto için öneriyoruz.Sizin motorunuz hafif zincir çok zorlamaz.her 300 km de bir yağını kontrol edin periodik bakımını aksatmayın yeter.zinciri temizlemeden yağ eksikse üstüne sıkabilirsiniz temizlemenize gerek yok" dendi... Herkes zincir temizlenmeden yağlanmamalı derken honda yetkili servisi böyle dedi ve benim kafam allak bullak oldu.temizlesek iyi ama temizlemesek te olur mu anlamadım şimdi...

Eğer zincirin pis değilse temizlemeden yağ ilavesi yapabilirsin ama pisken üstüne sıkmak akıl işi değil ben yapmıyorum.Ayrıca şu kadar km sonra temizle değilde pislenince yapsan mantıklı zaten temiz mi pis mi gözle rahat bir şekilde fark ediliyor.Yani illede 300 km beklemene gerek yok.

Adamın dediğinden yola çıkarsam leş bırakmam gerekecek.Garip olan bunu söyleyenin servis olması...

E o zincir stogu nasil eriycek be kardeşim biraz servisleri düşünün ama

Servis denince çoğu kimsenin aklına özel yetişmiş eğitim almış kişiler gelir ama çoğu kasap statüsündelerdir.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Zincir bakımında kilometre veya zaman aralığı yoktur..zincir korozyon olmuşsa veya devamlı stabilize yolda kullanıyorsanız 200 km veya 500 km de bir temizleyip yağlamak da fayda vardır...bu işlemin yapılmadan önce temizlenmesi gerekir !!! Çünkü zincir yağı sıvı gresdir bu yüzden yoldan gelen toz ve pislik kalıntılarını üzerine yapışır....Yapılması gereken gaz yağıyla zinciri temizleyip tekrar yağlamaktır (bezle veya dış fırçasıyla.)
Mazot veya belzin kullanmayın !!!
Gaz yağıyla boyalı yüzeylerdeki yağ kalıntılarını ve zift lekelerini zarar vermeden çıkara bilirsiniz.

Bunun belli bir kuralı yok. Zincir olsun, başka birşey olsun kirlendikçe temizlenir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar