konu açarken biraz araştırmak şart,neyse ben yine de yazayım, ben her yıkamada yağlamıyorum, yağlamak için 400km dolmasını bekliyorum, yağmur sonrası zincir mi yağlanır! aşırı bir çamur yağmur durumu yaşanmadıktan sonra şehir içinde 50-60 km yağmurda kalmışsın zincir yağını hiç etkilemez. zaten yağ sus tutmaz, suyla akıp gitmez.
zincir periyodik km'ye göre yağlanır, genelde 400 km ortalama ile yağlarsanız zincirinizin ömrü uzar, ayrıca sadece zinciri yağlamıyorsunuz, zincire bağlı olan dişlileri de yağlıyorsunuz onların ömrüne de katkıda bulunuyorsunuz, zinciri yağlamayı unuttunuz mesela 800 km kullandınız hiç önemi yok yeter ki periyodik yağlamaya devam edin. Zinciri yağlarken de güzelce temizleyin en iyi ve uygun fiyatlı temizleyici gaz yağı, uygun bir fırça ve birkaç parça bez yeter, balata spreyini asla o-ringli zincirlerde kullanmamak gerekir, benimki gibi o-ringsizlerde ise rahatlıkla kullanabilirsiniz.
zincir yağlarken en büyük sıkıntı yalnız yağlamaktır, yalnızsanız ve orta sehpa ya da arka maşadan motoru kaldıracak yardımcı bir sehpanız yoksa zincirin ter yönündeki maşanın altına bir yükselti yapacak tahta bir takoz gibi yardımcı bir şey koyarak kendi başınıza rahatlıkla yapabilirsiniz, basit bir aparat uydurarak da kalıcı çözüm haline getirebilirsiniz.