Zincir yaglama

Ön dişlinin üzerini kapatan plastik parçayı söktünüz mü? ben zincir temizlerken hiç sökmedim o parçayı. Yanlış mı yapıyorum acaba?

arkadaşımız o parçayı sökmüş ama sökmek zorunda da değilsiniz. fakat mesela ben de titiz olduğum için 2 yağlamada bir söküp pırıl pırıl yapıyorum o parçayı. epey pislik ve zincir yağı birikmiş oluyor. fakat dediğim gibi orda biriken yağlar ve pislikler zincire temas etmediği için sökmeseniz de olur. zevk meselesi aslında

Alt üst zincir kapağı olan motorun zincirinide aynı periyotta yağlamak zorunlu mu?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ön dişlinin üzerini kapatan plastik parçayı söktünüz mü? ben zincir temizlerken hiç sökmedim o parçayı. Yanlış mı yapıyorum acaba?

her zaman sökerim, her seferinde temizlersen temizlemesi kolay oluyor. Seninkine ne biçim yağ birikmiştir şimdi.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Maliyet açısından Ciddiyim,teknik açıdan tabiki espri yapıyorum...

Maliyet:(Küçük cc)40-50tl zincir için 5-6 kutu şu efsane Markanın sıvı gres ürünü kullananlar var,ve neredeyse 2 zincir fiyatına denk geliyor.benzer bir örnek Calgon ve Rezistans olayında'da mevcuttur.

Teknik:Tabiki zinciri yağlamak sadece dayanım için değil,hareket halinde tehlike arz etmemesi için yağlanır.

Allah ömür verdikçe daha çok zinciri yağlasam mı?yoksa yağlamasam mı? konuları açılır.

Müsterih olunuz...

Not:Üst post içeriğindeki yorumları es geçip benim yorumumu almanız gayet mantıklı olmuş.

Maliyet açısından dediğiniz mantıklı, sadece ucuz değil pahalı zincir için de çok masraf oluyor.

Ama sürüş esnasında kopup da tekere veya sırtımıza dolanmasına engel olmak için mutlaka yağlamak lazım.

Yağlamak için de çuvalla para vermeye gerek yok, yağdanlık ve kalın dişli yağı ile 10 liralık yağ kullanarak defalarca yağlayabilirsiniz.

Maliyet açısından dediğiniz mantıklı, sadece ucuz değil pahalı zincir için de çok masraf oluyor.

Ama sürüş esnasında kopup da tekere veya sırtımıza dolanmasına engel olmak için mutlaka yağlamak lazım.

Yağlamak için de çuvalla para vermeye gerek yok, yağdanlık ve kalın dişli yağı ile 10 liralık yağ kullanarak defalarca yağlayabilirsiniz.

Sözüm,''Abiii 50tl'ye m...tul zincir yağı aldım varya motor resmen mermi oldu''mantığını taşıyanlara...:pr:

1 litre 90 Numara dişli yağı(25 tl) motoru eskitir..ne o-ring li zinciri nede normal zinciri bozar,yıllarca kullanılır..

Sözüm,''Abiii 50tl'ye m...tul zincir yağı aldım varya motor resmen mermi oldu''mantığını taşıyanlara...:pr:

1 litre 90 Numara dişli yağı(25 tl) motoru eskitir..ne o-ring li zinciri nede normal zinciri bozar,yıllarca kullanılır..

scotoiler kullanıyorum gayet memnunum çamura girmediğim sürece zincir temizleme yapmak zorunda kalmıyorum
ayrıca motoru değiştiğimde yeni aldığım motora takıyorum eskisinden söküp
yağlama on numara beş yıldız

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar