Zincir yağlama İçin Gres tavsiyesi (Sprey değil)

Tamam Zincirler önemli Pahalı ama bu tavsiye edilen spreyler hem pahalı hemde kalıcı olmuyor. Eskidende zincir vardı ve Gres veya yağdanlıkla yağlanırdı zincirler. Bende öyle yapmak istiyorum. Biraz araştırma sonrasında CASTROL LM GRESte karar kıldım. 10-15 ytl 1 Lt si Sanırım zinciri bunla 1 milyon km yağlar kullanırım

Sprey gres tavsiye etmeden Bu kullanacağım gres hakkında veya Farklı bir gres veya sıvı yağ tavsiyelerinizi yorumlarınızı beklerim.

o kadar üretici bir sey bilmiyor en iyisini sen biliyorsun ölemi yani...zeytinyagıyla yagla bence en guzeli...teknoloji gelişti her sey geliştiki yeni yaglar üretildi...

gres her zaman tozu toplar 1 ay sonra çamur gibi olur. ancak bisiklet zincirine gres sürüyorlar.sprey gres dahi bir süre sonra kötü oluyor

ince sürüyorlarsa vardır bir hikmeti

o kadar üretici bir sey bilmiyor en iyisini sen biliyorsun ölemi yani...zeytinyagıyla yagla bence en guzeli...teknoloji gelişti her sey geliştiki yeni yaglar üretildi...

Güzel kardeşim teknolojinin geliştiğini Bu sprey yağların daha kaliteli olduğunu tartışmıyoruz sazan gibi atlayıp benim daha iyi bildiğimi felan nerden cıkarıyorsun öyle bir imada bulunmadım sadece her 1000-2000(ne kadar gittiği hakkında bilgim yok) km de bir spreye para dökmek istemiyorum. baştan söyledim sprey bana pahalı geliyor ve kullanmak istemiyorum. Anlayışın bu kadar kötümü. Daha ekonomik olan bir yağlayıcı kullanmak istiyorum. Kapişşş

dostum benim bildiğim kadarıyla yağlamada gres toz topluyor oda çamur gibi pis gözüktüğü için kimse tarafından tercih edilmiyor

zincirinize gres sürdüğünüz zaman bütün pislik üzerine yapışacaktır,pislikten ziyade ufak taş parçalarının da aralara sıkıştığını farz edersek başınıza çok ciddi sıkıntılar açabilir.

ben sıvı gres kullanıyorum ve memnunum.fiyatı da okadar pahalı değil 400 ml 9 tl.Bir tüp bir seneden fazla gidiyor:cat:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Bende zamanında buna kafayı takmıştım.

Zincirler ömürleri olan sarf ürünü parçalardır. Hergünde yağlasanız nihayetinde belli bir km sonra ömrünü tamamlayıp değişmesi gerekecektir.

Pahalı fiyatlardan satılan zincir spreyleri elbetteki kalite ürünlerdir, fakat yapmaları gereken iş aslında çok basit. Zincirin kopmasını engellemek.

Ekstradan zincir sesini azaltıp toz toplamayı engellediği için görüntü güzelliğide yapar.

Fakat benim için aslında önemli olan zincirimin kopmaması, yolda kalmamam ve bir tehlike oluşmasını engellemesi.

Eğer çok pahalı bir zincir kullanan ve çok yüksek hızlara çıkan bir motora sahip değilseniz zincir yağlama işini en ucuz yollu şekilde halletmek çok mantıklı.

Zincirin değişmesi gerektiği km içersinde yağa harcadığım paranın zincirden pahalı olduğunu hesaplayıp otomatik zincir yağlaması ile ilgili bir çalışma yapmıştım.

http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/23432-otomatik-zincir-yaglama-sistemi.html

Çok mu cimriyim, hayır. Ama o yağa verdiğim parayla benzin alır gezerim kardeşim :mrgreen:

Bende zamanında buna kafayı takmıştım.

Zincirler ömürleri olan sarf ürünü parçalardır. Hergünde yağlasanız nihayetinde belli bir km sonra ömrünü tamamlayıp değişmesi gerekecektir.

Pahalı fiyatlardan satılan zincir spreyleri elbetteki kalite ürünlerdir, fakat yapmaları gereken iş aslında çok basit. Zincirin kopmasını engellemek.

Ekstradan zincir sesini azaltıp toz toplamayı engellediği için görüntü güzelliğide yapar.

Fakat benim için aslında önemli olan zincirimin kopmaması, yolda kalmamam ve bir tehlike oluşmasını engellemesi.

Eğer çok pahalı bir zincir kullanan ve çok yüksek hızlara çıkan bir motora sahip değilseniz zincir yağlama işini en ucuz yollu şekilde halletmek çok mantıklı.

Zincirin değişmesi gerektiği km içersinde yağa harcadığım paranın zincirden pahalı olduğunu hesaplayıp otomatik zincir yağlaması ile ilgili bir çalışma yapmıştım.

http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/23432-otomatik-zincir-yaglama-sistemi.html

Çok mu cimriyim, hayır. Ama o yağa verdiğim parayla benzin alır gezerim kardeşim :mrgreen:

TEŞEKKÜR EDERİM Bu güzel cevabın için. :cat:

90 numara dişli yağı ile yağlayın cillop gibi olur:)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
çok hesap kitap isi bu is.:)
Efendim tarafimizdan bizzat denenmistir.
Kaliteli zincir yagi ile bakimi yapilan zincir, digerinden 3 kat daha uzun omurlu oluyor.
Benim motosikletin disli-zincir takimi 185€

Butun omru boyunca her 300 km de bir zincir bakimi yapsam sprey için harcayacagim para 50-60€
Yani pahali denen spreyler aslinda çok daha ucuza geliyor.
Bu nedenle ben yine de sprey tavsiye ederim.

Tabii bunun ekonomik olup olmamasi, kullandiginiz motosikletin parça fiyatiyla da yakindan alakali.

Eskiden gres yagindan baska birsey bilmezdik.
Motosikletlerimizin zincirini hep gres yagiyla yagladik.
Ama o zamanlar çok cahildik.:)
Yani kisa veya uzun vadede etkileri konulu bir kompozisyon yazabilecek idrak kabiliyetim yoktu.

Sozun ozu, iyi dusunmek lazim.
Iyi hesap yapmak lazim.

Motosikleti
Honda Forza 250 (2026)
Ben geçen bir parmak gres sürdüm zincirdeki ses kesildi rahat ettim.Arada bir bakıyorum zincire ne toz var ne toprak ben anlamam sprey mprey yağlarım gresle.:)

bu sprey yağlar hikaye, naapsakta millete bişey satsak diye zorlamayla çıkmış bi fikir. kask temizleme spreyi bile var piyasada. cazip değil.

ya en cimri en gariban benmişim yanık yağ kullanıyorum 2 senedir problem yok ama kalıteli motorunuz ve tabi zinciriniz varsa o zaman iş değişir tabi eskıden gres kullanılıyormuş ee yokmuş kıi baska yağ ne yapsın adamlar

ya en cimri en gariban benmişim yanık yağ kullanıyorum 2 senedir problem yok ama kalıteli motorunuz ve tabi zinciriniz varsa o zaman iş değişir tabi eskıden gres kullanılıyormuş ee yokmuş kıi baska yağ ne yapsın adamlar

En iyisi motorundan cıkan eski yağı sürsende problem olmaz ama önce bi süz öyle kullan:)

Sprey en ekonomik olanı würth'ü şiddetle tavsiye ederim çok ince yağdır ve asla toz kir toplamaz jantına sıçramaz önceki motorumda kullanmıştım kesin çözüm :cat:

Tamam Zincirler önemli Pahalı ama bu tavsiye edilen spreyler hem pahalı hemde kalıcı olmuyor. Eskidende zincir vardı ve Gres veya yağdanlıkla yağlanırdı zincirler. Bende öyle yapmak istiyorum. Biraz araştırma sonrasında CASTROL LM GRESte karar kıldım. 10-15 ytl 1 Lt si Sanırım zinciri bunla 1 milyon km yağlar kullanırım

Sprey gres tavsiye etmeden Bu kullanacağım gres hakkında veya Farklı bir gres veya sıvı yağ tavsiyelerinizi yorumlarınızı beklerim.

en iyisi benim gibi 90 numara yagla yaglayacaksin akşam motoru park ettigin zaman yagdanlikjla bi tur dönecek sekilde tertemiz ben yaga para vermedighim ıcın bu islemı her gun yapıyorum spreyede o kadar para vermıyorum:wiinkk:biraz motoruda yaglıyor ama o kadar olacak

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar