Zincir yağlama hakkında

Öncelikle herkese iyi akşamlar.

Salı günü Allah izin verir ise zincirimi temizleyip tekrar yağlamak istiyorum fakat aklıma takılan soru şu:

AEA'ın videosunda zinciri yağlamadan önce temizlerken bir temizleme spreyi kullanıyor. Zincir yağım mevcut fakat o temizleme spreyi olmadan zinciri nasıl kirli yağdan arındırabilirim? Söylediğine göre zinciri önce kendi rengine getirip daha sonra yağlamamız gerekiyormuş.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler, kazasız sürüşler.

Gidip o spreye boşuna 25-30 tl verme gaz yağı ve kullanılmış bir dış fırçası ile temizlersen zincir kendi rengine dönüyor

bulabilirsen gazyağı bulamazsan mazotla tertemiz yapabilirsin.boya fırçası veya diş fırçası kullan

Oring'siz zincirin rahatlığı , bakladan ayırıp , eski sürahiye , yarım litre kadar benzin musluktan, çalkala yavrum çalkala, fabrikadan halka :p nerede ise kutusundaki halini alıyor zincir, tabii benzin pert, sonra takıp, sehpada arka tekeri çevirip 140no yağ yağdanlık ile ohh miss.

Yukarda yazılanlar, oringsiz zencir içün geçerli olup, bilimum oringli zencir hasarına karşın uyarı niteliğindedür.

Yaşasın oringsiz zencür. :p

Motosikleti
Hero X Pulse 200
gazyağı en güzeli, ama temizledikten sonra 15-20 dk bekleyin zincirden uçsun daha sonra yağlayın

Gaz yağı uçucu bir sıvıdır ve en az o sprey'ler kadar işe yarar.

Zincirin de oring yoksa mazot, oring varsa gazyağı. Konu defalarca konuşuldu.

Spreylere boşuna para verme. Ben zincir yağlamayı da çıkma motor yağımla yapıyorum.

Arkadaşlar diş fırçası demiş ama boyacıdan 1 Numara fırça al, 3 5 lira dır. Fırça kıllarını makasla az bir şey kısalt.

Ben gazyağı ile güzelce diş fırçası ile siliyorum. Sonrada havluyla kuruluyorum zinciri. Eski bir havluyla tabi. Simsiyah oluyor çünkü yağı temizlediği için. O havluyuda sırf motor için ayırdım.

Daha sonrada ipone vs zincir yağını sıktın mı , tamamdır :)

Ben cok sik zincir temizleyip yagliyorum. Eylulden bu yana 3 kutu motul zincir temizleme spreyi aldim, toplamda 80 lira gitti ve 3ncu kutu da bitmek uzere.

Simdiki aklim olsaydi kesinlikle gaz yagi alirdim. O zincir temizleme spreyleri en buyugu bile tek kullanimlik gibi zirt diye bitiyor.

SAKIN ZINCIR TEMIZLEME SPREYLERINE PARA VERMEYIN.

Baska naparsaniz yapin abi :)

Ben cok sik zincir temizleyip yagliyorum. Eylulden bu yana 3 kutu motul zincir temizleme spreyi aldim, toplamda 80 lira gitti ve 3ncu kutu da bitmek uzere.

Simdiki aklim olsaydi kesinlikle gaz yagi alirdim. O zincir temizleme spreyleri en buyugu bile tek kullanimlik gibi zirt diye bitiyor.

SAKIN ZINCIR TEMIZLEME SPREYLERINE PARA VERMEYIN.

Baska naparsaniz yapin abi :)

bence de :D ybr 125'imin zincirine 12 bin km sprey vs kullanmadım. acemilik tabi kii :D baklalar oluşmuştu. takılıyodu en son sürdüğümde. gidip orijinal oringsiz dişli takımı aldım. 120 falandı. motul sprey alıyorum 40 lira. spreye para verene kadar zinciri temiz tutar, komple takımı değiştiririm daha mantıklı geliyor bana :D

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
Oring'siz zincirin rahatlığı , bakladan ayırıp , eski sürahiye , yarım litre kadar benzin musluktan, çalkala yavrum çalkala, fabrikadan halka :p nerede ise kutusundaki halini alıyor zincir, tabii benzin pert, sonra takıp, sehpada arka tekeri çevirip 140no yağ yağdanlık ile ohh miss.

Yukarda yazılanlar, oringsiz zencir içün geçerli olup, bilimum oringli zencir hasarına karşın uyarı niteliğindedür.

Yaşasın oringsiz zencür. :p

kalan benzin niye pert olsun hacu... mangal yakarkene kullanıyorum... :thumleft:

dun baya bir benzin istasyonu gezindim e5 kenarında ve kadıköyde gazyağı bulamadım. Bu mereti ucuza nerden alıyorsunuz ya

gazyağı da kullandım temizleme spreyi de. sprey bitince sinirlerim bozuluyor. kutusu 15 20 lira. gaz yağı bitmiyor. bol bol sıkıyorum :D

bence öyle her yağlamadan önce temizlemeye gerek yok zaten tatlı su motorcusu değilsen yağmuru görünce temizleniyo zincir :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar