İpone temizleyici ve Motul C5 kullanıyorum Zincir temizliği ve yağlaması için. Motul susuz grenaj temizleyici, cila vs. vs.
Geçen gün temizlerken birkaçının arkasındaki açıklamaları okudum. Bunları kullanmanın pek akıl karı olmadığına kanaat getirdim.
Temizlemek için gazyağı, dalin ve sudan devam. :mrgreen:
Bir kesim temizleyicilerle temizlemeyin diyor, bir kesim temizleyicilerle temizleyin diyor. :mrgreen:
Grenaj temizleyici kullanacağımı düşünmüyorum ya, köpükle su vur geç yapıyorum ben. Tanziksiz, dinamo suyu.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:52 ----------
Zinciriniz o-ringli, temizleme kimyasalları zarar verebilir. Hazır markalı ürünler almanız yararınıza. Bilgi açısından görsel ekliyorum.
https://i.hizliresim.com/kxhlgpt.jpg
Teşekkür ederim hocam.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:53 ----------
12 gündür yollarda idim. En sevdiğim konu açılmış. ...
Hemen standart kopyala yapıştır metni koyayım buraya...
Tavsiyedir....
1- Asla yağ çözücü bir şey ile zincirinizi temizlemeyin ( gazyağı,mazot,benzin,... vs)
Yağ çözücüler çok ince malzemedir. Oringlerden içeri sızarak oradaki mevcut fabrikasyon gresi çözer. Bu da zincirin çabuk bozulması demektir
2- Zincirinizi akışkan bir yağ ile yağlayın ( 90-140 dişli yağı, kızak yağı, yada akışkan zincir yağı)
3- temizlik işini yine yağ ( daha ince) ile yapın bez ile silip parlatın...
4- Yağlama işini motoru park edince yapın ve bekletin. Sıçrama minimum olacaktır.( Akşam yağla sabah devam gibi)
Bunları yaparsanız Zincirinizi çok uzun km ler gittiğini göreceksiniz
1-) Ben gazyağı veya mazot ile temizlik yaparım diyordum veya x marka temizleyici ile. :cherry: Öğrendiğim iyi oldu.
2-) Motul C4 ile yağlayacağım ama dediğinize uyuyor mu bilemedim?
3-) Bu makine yağları var onla yapsam olur heralde, oldukça akışkanlar. 3D Printer'ımın mil yatakları için kullanıyorum.
4-) Kapalı garajım mevcut, ailecek oraya koyuyoruz motorları, tam olarak akşamdan yapıp sabah bin git şeklinde yapacağım.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Sizi copy paste yordum. :thumleft: