Yine mi zincir yağlama konusu?
Buraya bakabilirsiniz:
https://www.google.com/search?q=zincir+yağlama+site:motosiklet.net
Piyasada pek çok ürün var. Putoline, Motul, Ipone, XCP, Würth (Drylube) kullanabilirsiniz. Fiyatına / keyfinize göre seçebilirsiniz.
Sizin bulunduğunuz coğrafya için bence en uygunu Würth Dry Lube. Zinciri kirlendikçe, pislik topladıkça temizleyip Dry Lube ile yağlayıp devam edebilirsiniz. Çok sık yapmanız gereken bir şey olmayacaktır.
Temizlemek için WD40 öneririm, spesifik ürünlerden daha uygun fiyatlı oluyor. Tüm zincirlerimde WD40 kullanmışımdır, zincirlerim otomatik zincir yağlama kullanan arkadaşlarımla hemen hemen aynı süre ve km dayanıyor. (Yani: Otomatik yağlama salt rahatlık f3 kolaylık içindir, WD40 vb. zincir temizleyiciler de zincire zarar vermez ve ömrünü erken tüketmez.)
Vallahi hocam, ilk kez zincirli motor kullanacağım, scooterla başladım, şaftlı motorlarla devam ettim hep, şuanki motorumda şaftlı, ilk kez zincirli motor aldım diğer motorum şehir içine gelmiyor diye, bende temiz bir konuyla bilgi almak istedim.
Önerileriniz için teşekkür ediyorum, ilgili konuyuda inceleyeceğim.
İzlediğim videodaki bilgilere istinaden açtım konuyu, orda da putoline başı çekiyor ama dediğiniz gibi çok bir farkeden bir şey yoksa iyi denilen markayı alır geçerim, uzun yol sürüşleri yapmayacağım zaten bu motorla sadece şehiriçi git gel. Birde hanım kullanacak.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:57 ----------
evet motosikletine koyduğun 10-40 yağ ile
işin matematiğini anlatalım
o motosiklete koyduğunuz yağ var ya, yağlamanın ulaştığı en yüksek noktadır. daha iyi bir yağlayıcı bulamazsınız. 18.000 dd de yağlamadan bahsediyoruz
peki zincirde nedir pıroblem gardaş?
bu zencir dediğin nane dışarda, bu yağ zamanla akıp gidiyor, sorunumuz bu
akmayanını sürsek? e o da aralara iyi girmiyor
napacağız? ince yağla sık sık yağlayacağız
kalıcılığı artırmak için hafif gres tabakası da uyguladım (bildiğin sanayi tipi gres yağı) bence çok güzel oldu. ama toza gelmez bu işlem
peki bu spreyler ne ayak? bunların içine yapışkan 404 neyin koyuyorlar işte, daha çok kalsın diye. o zaman da yağlama iyi olmuyor işte
Mantık olarak haklısınız gibi duruyor ama motor içerisindeki yağ kapalı kutu içinde dönüyor sürekli etrada sıçrasada bir problem yok, aynısını açıkta duran zincire uygulamak mantıklı mı emin olamadım ama siz yapıyorum sorun yok diyorsunuz, demek ki oluyor.
Usülü neyse ona göre yaparım hocam, spreyse sprey, gaz yağiysa gaz yağı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:03 ----------
benim gördüğüm zincirine iyi bakan da 20bin km olunca değiştiriyor iyi bakmayan da.
O zaman ATP gibi bir otomatik zincir yağlama takıp geçip hiç uğraşmamak en mantıklısı.
Böyle bir şey mi varmış, ilk kez duydum araştırayım, büyük kolaylık gibi duruyor.
Yani 15binde de değişse zincir çok problem değil, şehir içi ben bunla 15bin km yapana kadar en az 2 3 yıl geçer.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:04 ----------
Ben zincir temizliği ve yağlaması konusundan çok hoşlanmayan biri olduğum için otomatik yağlama kullanıyorum. Tank içinde şanzıman yağı var, 7-8000 km boyunca zincir temizliği ve yağlama derdim olmuyor. Jantıma evet yağ sıçrıyor ama o janttaki yağı temizlemek kolay, kuru beze gaz yağı sıkıp o bezle silince jant pırıl pırıl oluyor. Ben çok km yaptığım için bu sistemi kullanıyorum, Nk 250'yi sağa sola gitme amaçlı kullanacağınızı tahmin ediyorum. O nedenle büyük turlar yapmazsınız. Her 300-400 km.de bir herhangi bir sprey yağ ile yağlayıp 2 yağlamada bir gaz yağı ile temizlik yapabilirsiniz.
Motosiklette zincirin ömrünü esas bitiren şeylerden biri bence ani ve sert gaz açmalar, birden kompresyona sokmalar gibi şeyler.
Otomatik yağlamayı bir arkadaş daha söylemiş, araştıracağım, büyük kolaylık gibi duruyor.
Dediğiniz gibi şehiriçi git gel motoru, büyük turlar için büyük motorum var zaten bununla gezmem.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:06 ----------
otomatik yaglama gercekten buyuk rahatlik. Yaglama derdi olmadigi gibi, zincir pislik de tutmuyor.
Motoru yikarken zincire de sus tutmak disinda, hicbir temizlik yapmiyorum. Zincir her daim yagli ve temiz.
Bunu araştıracağım hocam, iki kişi daha söylemiş. Teşekkür ederim.