Zincir Sıkıntısı

Motor daha 6600 km de zinciri geriyorum motoru kullanınca tekrar salıyor
Zincirde şöyle bir sıkıntı farkettim motoru orta sehbaya alıyorum zincir 1-2 cm oynuyor tekeri biraz döndürünce zincir çok bollaşıyor tekeri biraz daha çevirince normale dönüyor zincirde sıkıntı var diyerek zinciri degistirdim arka ve ön dişlisi aşınma olmadığı için değiştirmedim bugün motoru 10 km civarı kullandım motor soğuduktan sonra orta sehbaya aldım yine aynı sorun oldu sorun nerde olabilir

Orta sehbada zincirin biraz bol olması gerekmiyormu zaten(yük binince açılıp, gerdirir)
sizinki çok mu bollaşıyor, bi resim falan atarsanız daha iyi yorum yaparız
Zinciri iyice sıkıp kullandıktan sonra gevşiyorsa ayar vidanız yalama yapmış vs de olabilir

Orta sehbaya alınca zincir 1-2 cm oynuyor
Tekeri biraz döndürüp tekrar zincire baktığımda bu boşluk 3-4 cm oluyor yani teker döndükçe zincir boşluğu değişiyor bir yerinde çok sıkı oluyor diğer yerinde çok bol oluyor

Aynı durum benim motorum da da var, dikkatli inceleyen çoğu kişi motorundaki bu durumu görür.

Sanırım senin sorun daha ciddi. Ön veya arka dişlilerden birinden kaçıklık vardır.

Bendeki durum çok az bir fark yaratıyor o yüzden sorun olmuyor.

Videonun sonlarına doğru çok belli zincir bir aşağı bir yukarı oynuyor
ön ve arka dişli de aşınma olmadığı için değiştirmedim

Benim gördüğüm bırakın 3-4 cm'i, 1 buçuk santim oynamıyordur. hatta zinciriniz aşırı gergin bile olabilir, çok ses geliyor.
Motosikletinizin üstüne oturun, oturduğunuzda zincir aşağı yukara 1,5-2 cm hareket etmesi gerekir.
Serbest halde lastikler yerdeyken de bu 3-4 cm e denk gelir sanırım. (Motosikletten, motosiklete değişiyor bu değer net bir şey söyleyemiyorum o sebeple)

videoda zincir hareetini görebilirsiniz
https://www.youtube.com/watch?v=_I2R3ux9tho

Son düzenleme:
Ayni sorundan bende muzdaribim,ikinci zincir değiştirmem,bu yüzden zincir zamanla uzuyor ve bozuluyor
Ön ve arka dişli sıfır gibi hiç aşınma yok,bu yüzdende değiştirmek istemiyorum

Sorunun önmü yoksa arka dişlidenmi kaynaklandığını anlamak için,motoru sehpaya alıp çalıştırdım,vitese takarak tekerin dönmesini sağladım
Bir kalemi ayrı ayrı olarak ön dişli ve arka dişliye yaklaştırarak atıklık olup olmadığını kontrol ettim
Her ikisindede milim dahi atıklık yok :silent:

Keza yeni dişli ve zincir takımı alsamda bu sorunla karşılaşmayacağımın garantisi yok
İki arkadaşımın sıfır almış oldukları Yamaha Crypton'lardada ayni sorun bulunmakta:pale:

Benim gördüğüm bırakın 3-4 cm'i, 1 buçuk santim oynamıyordur. hatta zinciriniz aşırı gergin bile olabilir, çok ses geliyor.
Motosikletinizin üstüne oturun, oturduğunuzda zincir aşağı yukara 1,5-2 cm hareket etmesi gerekir.
Serbest halde lastikler yerdeyken de bu 3-4 cm e denk gelir sanırım. (Motosikletten, motosiklete değişiyor bu değer net bir şey söyleyemiyorum o sebeple)

videoda zincir hareetini görebilirsiniz
https://www.youtube.com/watch?v=_I2R3ux9tho
O ses zincirde gres olduğu için ondan ses geliyor
10 TL lık zincir takarsan öyle olur. Kaliteli zincir kullanin

Adamın elinde bu vardı 20 tl verdim ybn diye bir markaydı zincir

Motosikleti
Hero X Pulse 200
bendede bu problem var, bazı yerleri gerdin bazı yerleri gevşek zincirin.
değiştirmek istiyorum ama yine aynısı olur diye korkuyorum, dişlilerde hiç bir aşınma yok.
zincir 20 bin kmde ve d.i.d ancak bu sorun uzun süredir var, yani uzun süredir böyle sürüyorum motoru.

bilgisi ve tecrubesi olan arkadaşlar bilgilerini aktarırsa sevinirim. değiştireyimmi napayım ben şimdi

bendede bu problem var, bazı yerleri gerdin bazı yerleri gevşek zincirin.
değiştirmek istiyorum ama yine aynısı olur diye korkuyorum, dişlilerde hiç bir aşınma yok.
zincir 20 bin kmde ve d.i.d ancak bu sorun uzun süredir var, yani uzun süredir böyle sürüyorum motoru.

bilgisi ve tecrubesi olan arkadaşlar bilgilerini aktarırsa sevinirim. değiştireyimmi napayım ben şimdi

Hocam zinciri boşuna değiştirme, kaliteli zincir diye tutturmuş arkadaşlar var, hani kalp kırmak istemiyorum ama, konunun zincirle alakası yok.

Ya tahrik dişliniz ya da jant dişliniz de eksen kaçıklığı var. Aynısı bende de var, ama çok az şekilde ve beni rahatsız etmiyor.

Son düzenleme:
Bugün bir arka dişliye bakayım eğer dişlide kaçıklık varsa değiştireyim

jantın içindeki takoz lastikleride gözden geçir..

boşluk yapmışsa arka dişli ön dişliye paralel dönemez zinciri bozar..

Kaliteli bir zincir tavsiye edeceğim. Uzama salma daha az olur. Daha dayanıklıdır. Ama orjinalini bulun. Did markalı çakma ürünler de mevcut.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
o zaman zincir dişli değiştirecez el mahkum :) 500 kağıt uçucak.. :p teşekkürler yanıt için

Bir süre sonra arka dişli elips biçiminde olur, ayrıca arka dişliyi bilen birisi kontrol edip ölçsün, sapma yoksa elips biçiminde dalgalanmıyorsa bir kaç mm arka dişlide sorun yok, ayrıca arka cant rulmanları kontrol edilecek, arka takoz kontrol edilecek varsa tabi takoz-kaplin, sonra buralardada sorun yoksa yeni düzgün kaliteli zincir alınacak, zincir baklaları aynı uzunlukta değildir değiştirme zamanı gelmiştir böyleyse, zincirin iç kısmındaki yüzükler kontrol edilecek, ezbere iş yapılmayacak, zincir aşırı gerilmemesi gerekir, üzerine oturacaksınız başkası kontrol edecek, incir boşluğı 2.5 3 cm olacak, üzerine oturulurken ileri 40 cm 80 cm ileriye doğru motoru götürerek boşluğa bakılıcak...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar