Zincir Sesi Hakkında

Selamlar,

Honda CB125e motorum var yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum. Bugün dikkatimi bişey çekti. Yolda giderken sanki zincir bir yerlere vuruyormuş gibi ses geliyor. Acaba neden olabilir. Servise götürmeye gerek varmı? Ben bakabilirmiyim, bi yol gösterirmisiniz bu acemi arkadaşınıza? Bu arada motor 2012 model sıfır değil.

Yaz sıcaklarından gevşeme yapıyor,lastiği 1 tık geri alın yeterlidir,yada siz alamazsanız herhangi bir motor tamircisi yapar

Anlamıyorsan ustaya götür basit zannettiğin birşey Allah korusun başına iş açarsın

Arkadaslarin dediği gibi gerdir sorun cozulmuyorsa yeni zincir dişli istiyor olabilir

anladığım kadarıyla vitesliye yeni geçiş yaptınız. arka teker milini somunundan hafif geçşetip zincir ayar vidalarını yeterince sıkmalısın. çok sıkarsan arka dişli keçeleri yıpranır. zinciirin tam ortasında aşağı yukarı 4-5 cm oynasa yeterli. ayrıca O-Ring zincir kullanılırsa daha az ses çıkar.

Vites boşta iken zincire parmağınızla bastırın. 10-15 mm den fazla iniyorsa gerdirin.

Bunları yaparken motor orta ayaklıkta olmayacak, orta ayaklıkta ayar yapıyorsun sonra 130 kg + sürücü ağırlığı binince o ayarladığın boşluk yetmiyor.

Kontralar ile bir ayar yap, sonra ana somunları sıkmadan önce motorun üzerine otur ve zincir esnekliğini kontrol et.

Arkadaşlar merhabalar zincir hakkında benimde bir sorum var motorum kışın açıkta kalıyor ufak bi örtüm varda o zinciri örtmüyor yağmur suyunun zincirin üstündeki yağı çıkarmaya yönelik bir etkisi olur mu? Çoğu zincir yağında su geçirmez flan yazıyor ama tabi her yazanada inanmamak lazım böyle bu şekilde kaç km de bir yağlamak gerekir 1000 km de bir yağlayabiliyorum hiç vaktimde olmuyor ama size danışıyım dedim?

Bide yağmurdan maximum korunmak için zincire başka kimyasal ne takviye yapabiliriz?

Teşekkürler şimdiden...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar