Zincir dişli konusu uzun süredir gündemimde

Forumları okurken bu konu aklım takıldı. Yeni zincir alırken perçinli zincir mi almalı yoksa sök tak yapabileceğimiz kilitli zincir mi almalı?
yada did gibi markaların kilitli zincirleri var mı?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Perçinli zincir daha sağlam olur doğal olarak. Kilitliler genelde arazi motosiklerinde kullanılan o ringsiz zincirler oluyor. (Çoğu markada paketten kilit ve perçin baklası birlikte de çıkar...) Arazi motosikletleri toprağa çamura girdikleri için kilidinden zinciri tamamen söküp basınçlı su ile yıkamak ve motosikletin diğer kısımlarını çamurdan temizlemek daha kolay olsun diye kilitli zincirler tercih ediliyor. Bu tip motosikletler çok uzun kilometreler yapmadığı için o ringsiz zincir kullanmak yukarıda sayılan sebeplerden daha pratik olabiliyor gerçekten de.

Perçinli zincir daha sağlam olur doğal olarak. Kilitliler genelde arazi motosiklerinde kullanılan o ringsiz zincirler oluyor. (Çoğu markada paketten kilit ve perçin baklası birlikte de çıkar...) Arazi motosikletleri toprağa çamura girdikleri için kilidinden zinciri tamamen söküp basınçlı su ile yıkamak ve motosikletin diğer kısımlarını çamurdan temizlemek daha kolay olsun diye kilitli zincirler tercih ediliyor. Bu tip motosikletler çok uzun kilometreler yapmadığı için o ringsiz zincir kullanmak yukarıda sayılan sebeplerden daha pratik olabiliyor gerçekten de.
Bunu bilmiyordum. Peki oringli zincirler ile oringsizler arasında fiyat olarak çok bir fark var mıdır?
Sonuçta oringli zincir alana kadar oringsiz alıp sık sık değiştirmek daha ekonomik olabilir mi?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bunu bilmiyordum. Peki oringli zincirler ile oringsizler arasında fiyat olarak çok bir fark var mıdır?
Sonuçta oringli zincir alana kadar oringsiz alıp sık sık değiştirmek daha ekonomik olabilir mi?
Oringsiz zincir ciddi derecede daha ucuzdur ama daha sık yağlamak gerekir.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
En iyi bakımla bile ömrü o-ringli zincirin üçte biri falan olur diye tahmin ediyorum; ekonomik bir seçenek değil sanki. (Fiyatı o-ringli zincirin üçte biri veya daha az ise ayrı. Fiyatlarını hiç bilmiyorum, hiç o-ringsiz zincir bakmadım...)

Şimdi baktım. Oringsiz zincirler piyasada 400 tl ile 100 tl arasında satılıyor.
Orjinal çinli zincirler.

Klipsili kilit ile perçinli (rivet) kilit arasındaki sağlamlık farkını araştırdım. Yurt dışı forumlarında 40 yıllık motor kullanıpta klipsle ilgili tek bir sorun yaşamayan da var. Rivet kullanıp klipse bok atan da var. Hala kafam karışık. sanırım klipsi doğru takmak ve düzenli kontrol etmek çok önemli. Klips li bakla ( masterlink ) kullanan ve problem yaşayanlar oldu mu? Nc 750x için soruyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar