Zincir değişimi

Aynen, ben de öyle yazdım zaten; normal şartlar altında doğru monte edilmiş bir klipste sorun çıkmaz, ta ki zincirin / dişlinin aşınması belli bir noktaya gelene kadar. Ondan sonra klips (boyu değişmediği için) kurtuluyor fırlıyor. Klipsli zincirde aşınmaya uzamaya daha fazla dikkat etmek lazım gibi görünüyor...

Abi sana kisaca şöyle anlatayim,

Motorun arkasina geç,elinle arka disliden zinciri kendine dogru çek,1 bakla boyu boşluk yoksa ve zincirden takirti şıkırti gelmiyorsa(gerginlik olmasi gereken gibi varsayiyorum) moğolistana kadar sür bir şey olmaz,

Bu kadar zincir konusunu büyütmeye gerek yok.

Arkadaşlar kesme diye tabir edilen zincirde alsanız,motosiklet için üretildiğine emin olun derim.Kilitli sistem mi perçinli mi derseniz perçin derim.Perçinli sistemin montajındai püf noktası ise sıkıştırma esnasında ara ara ölçüm yapmalısınız.Sabit baklaların genişliğini baz alarak kumpasla ölçerek taktığınızda sorun olmayacaktır.250 cc den 800 cc'y kadar tecrübe ettiğim markalarda şahsi fikrimce sıralama yapacak olursam Cz-Did-Rk-Sfr derim.Tabiki doğru motor hacmi için seçilmiş olması çok önemli

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bu zincir konularını okuyunca scooter candır diyorum.
::gazla::

Aynı ölçüdeyse kaliteliyse aynı özellikteyse fiyatı daha ucuzsa ben alırdım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar