Çok merak ediyorum: zinciri kaç km'de değiştiriyorsunuz?
Bir de bilginiz varsa Suzuki yetkili servisinin ve abilerinizin de kaç km'de zincir eskittiğini bilmek isterim.
Güzel videolar ama wd'40 ile temizlik yaptıktan sonra wd-40'ın zincir üzerinde kalıp yeni sıkılan yağı da çözmesi durumu var mı? WD-40 gaz yağı kadar yüzeyden rahatça temizlenebiliyor mu? gibi sorular da var.
Gaz yağının gresi çözeceğini ve temizlikten ziyade aşınmayı hızlandıracağı yazılmış.iki tane mantık hatası var.1- (Gaz yağını bırakın kenara) Zincir üreticisinin pazarladığı , para verip aldığım zincir temizleyicinin görevi nedir?Zinciri temizlemek değil mi?Kandırılıyor muyuz?
Zinciri neden temizliyoruz? zincir üzerindeki,içindeki eski yağ ile birlikte biriken tozu,toprağı temizlemek amaç değil mi?
2-Gaz yağıgının girebildiği yere su ve toz giremiyor mu?Tozun olduğu yerde yağ görevini yapamayacak sertleşecek(bozulacak),aşınmayı hızlandıracak.Ayrıca bileziklerin kilitlenmeden ,uzaması nedeniyle,farklı nedenlerden ömrünü tamamlaması da mümkün.
Gazyağı için şöyle örnek vereyim bir şişede suyun sizmayacagi kadar küçük bir kaçak olduğunu düşünün...ordan gazyağı sızar.. çok ince bir malzemedir. Toz ile falan kıyaslanamaz.
Su: H2O (3 atom)
Gazyağı: C12H26−C15H32 (34 ila 47 atom)
Suyun sızamadığı yerden sızar diyorsunuz, ilginç...
Hocam işin içine kohezyon adezyon da girmez mi bu akıcılık kısmında?
https://www.quora.com/What-is-the-viscosity-of-fuel-oil-compared-to-water
What is the viscosity of fuel oil compared to water?
"It depends on the kind of fuel oil. Fuel oils are classified from #1 to #6 which are based on viscosity. Fuel oil #6 is also called bunker C oil and is so viscous that you have to heat it before it flows. We even put a trip into the control system that if the temperature of the oil is too low we dont allow the burner to run. Number 1 fuel oil is basically kerosene (like jet fuel). It is still about double the viscosity of water but you dont need to heat it in order to fire it in the burner. Fuel Oil #2 is diesel and therefore has the same viscosity as diesel.
So fuel oil is more viscous than water but the actual viscosity depends on the temperature."
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:01 ----------
Sızma(aralara girme) meseleleri ise muhtemelen daha derindir.
Zinciri yağlamak için neden 600 km bekliyorsunuz bence zincir yağlamak için hava şartları yol şartları kullanım şekline göre yapılmalı ben motoru her yıkadığımda zinciri mutlaka yağlarımBen hep gaz yapı kullandım öyle hisettiğim hiçbir zararı görmedim. Her yıl yeni zincir alırım. 600km de bir yağlarım