Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Önceden gaz yağı ile zincir temizleme fırçasını kullanıp temizliyor sonrasında spreyle yağlıyordum ancak motorun orijinal zinciri çok kısa bir sürede kullanılmaz hale geldi. Yeni motorumda direkt dıd zincir aldım ve ön arka dişliyi de değiştirdim Bu sefer zincir temizleme fırçası yerine yumuşak fırça kullandım Ve daha kaliteli olduğunu düşündüğüm puto Line zincir yağı kullandım ancak daha 1000 kilometre olmasına rağmen zincirde bozulmalar başladı kimisi gaz yağı kullan diyor kimisi oringlere zararlı diyor Kimisi sert fırça kullan diyor Kimisi yumuşak boya fırçası kullan diyor Kimisi spreyler tozu çektiği için zarar veriyor Diyor Kimisi şanzıman yağı (sae90,110) kullan diyor. Delireceğim bunun net bir doğrusu yok mu ya.
temizleme için gaz yağı ve diş fırçası kullanıyorum, çok fazla zorlamadan fırçalıyorum, sonrasında motoru yıkıyorum, kuruduktan sonra zinciri motul c4 ile yağlıyorum.
ıslak bir havlu ile zinciri tertemiz yapıp, sonra diş fırcasına 55 numara yağ surup zinciri yağlamanın zevkini bir bilsen bir daha şaftlı motora binmezsin.
sizler motorla bir bağ bile kuramıyorsunuz. yazık ..
gaz yağı, mazot yada temizlik spreyi kullan,
sert fırça veya yumuşak fırça kullan,
her yıkamadan sonra veya her hafta veya her 1000 km de bir zinciri temizle.
Şu foruma 8 yıl önce üye oldum, Zincir muhabbeti vardı, Hala Zincir bakımı... Bir de herkesin çok marjinal , şahsına mütahasır sorunları var. Valla arkadaşlar ben Cif sprey yağ çözücü ( Mutfak için olan) ve bir fırça ( küçük ele oturan sert plastik kıllı ) ile temizleyip. su ile yıkıyorum. 404 Sıvı Gres ( Sprey 500 ml kutu olan ) kullanıyorum 40 bine geldi zincir toplamda 2 kere gerdim ( ilk montajı hariç) siz o zincirlere ne yapıyorsunuz o hale getiriyorsunuz anlamıyorum. Ben gaz yağı mazotu saldım artık yani...Haftada 1 kere yapıyorum bu rutini. Hafta içi bakkal, kafe, işe git gel, haftasonu Trarkya turu yaparım genelde, Haftalık ortalama toplam 400-450km yol yaparım. bazen Çanakkaleye gidersem 600-700 oluyor
Diğer Spreyler gibi bol bolda sıkmıyorum. ince bir katman geçiyorum, min. 30-40 dk yapışmasına yüzeye tutunmasına izin veriyorum. Sıvı greste gayet yapışkan, sıçramayan bir yağ, oriinglerin arasına girmez o diyenler varsa da girmiyorsa zincir nasıl 40bin km dir benimle....girmiyorsa hiç yağlamayım boşuna, zaten 40bin km gidecekmiş ama değişim vaktim geldi, bir daha gerecek payım kalmadı... halkalarda sıkışmış, saga sola atmış, tıkırdayan bozuk baklalar yok bende, sadece uzadı zincirim. ki bence normal bu km de uzaması
Gaz yağı yerine porçöz mü sıkıyorsun, 1000km'de zincir nasıl bozulur? Yapışkan yağı sıktıktan sonra zaten en az 300 km sonra yağ azalmaya başlıyor. Gaz yağı diye tiner vermiş olmasınlar? Ben de Gaz yağı ve zincir fırçası ile temizliyorum ve yapışan zincir yağı kullanıyorum ve hiç bir sorun yok. Temizliği makine yağı ile yapmayı dene istersen.
Bu zincir başlıkları yüzünden yıllarca hımbıl gibi scooter kullandım. sonradan vitesli motor alınca bir heves gidip motul c1 zincir temizleme spreyi ve fırça almıştım, yağlamak için de ipone extreme road sprey aldım. temizleme spreyini bir yıl içinde yalnızca bir kez kullanmışımdır. 1000km olunca eve dönüp motoru parkedince zincire iç taraftan bir tur ipone sprey yağ sıkıp bırakıyorum, 7500km oldu henüz zincir ve dişlimde bir farklılık yok, 1500km önce bakım yaptırdığım usta bu zincirde problem yok en az 10bin km daha kullanırsın demişti.
Demek ki bu zincir bakımı mevzusu o kadar abartılacak bir şey değilmiş, bunca yıl scooter ile geçen yıllarıma yanarım.
Zincire titiz bakım yapınca da 20bin km gidecek, sizin yaptığnız gibi yaparsam da 20bin km gidecek naısl olsa deyip ben de bu şekilde kullanıyorum. Motul C1 spreyin son kullanma tarihi var mıdır geçenlerde o aklıma geldi, bendeki sprey kutu 3-4 yıl daha yetecek gibi duruyor.
ıslak bir havlu ile zinciri tertemiz yapıp, sonra diş fırcasına 55 numara yağ surup zinciri yağlamanın zevkini bir bilsen bir daha şaftlı motora binmezsin.
sizler motorla bir bağ bile kuramıyorsunuz. yazık ..
Ben motorla bağımı sürerken kuruyorum. Onun dışında daha 2 hafta önceki 700km'lik turumdan kalan sinek ölüleri duruyor motorun üzerinde. 1 yıl garajda yatan xmax'ı istanbuldan getirince çocuklarla bahçede motorları yıkayalım dedik, xmax'ı bir güzel yıkadılar pırıl pırıl oldu, zaten tertemiz motordu satmaya kıyamıyorum, sıra suzukiye gelince çocuklar da bu motorda tozlu hali daha havalı duruyor, bir sonraki turda zaten yine bir sürü sinek yapışacak, hiç uğraşmayalım dediler ben de vazgeçtim yıkamaktan, turdan dönünce zincire bir tur fıs fıs yağ sıkmıştım o yeter ona deyip kapattım garajı.
Zincire titiz bakım yapınca da 20bin km gidecek, sizin yaptığnız gibi yaparsam da 20bin km gidecek naısl olsa deyip ben de bu şekilde kullanıyorum. Motul C1 spreyin son kullanma tarihi var mıdır geçenlerde o aklıma geldi, bendeki sprey kutu 3-4 yıl daha yetecek gibi duruyor.
Evet, zincire uzaktan bakıyorum. bazen 700km bazen 1000km sonra yağ sıkıyorum sadece.
Mesela geçen 700km tur yaptım iki günde, eve dönünce ertesi hafta sonu 200-300km bir tur daha yapma niyetim var deyip ellemedim, ertesi haftasonu 260km bir tur yapınca eve gelip parkederken henüz sıcakken sprey yağı bir tur sıktım bıraktım. Yeter bu kadar. Motor zaten naked ya da sport model olsa kirli görünmesi görüntüyü bozabilirdi ama mıcırlı yollarda falan gitmelik uzun yol motoru olunca üzerinde biraz toz olması da daha havalı gösteriyor. En son 1500km önceki bakımda ustaya hazır motoru bir hafta bırakmışken işin bitince yıkamacıya da götürürsen sevinirim demiştim, motoru yıkamacıda yıkatmış, bendeki bu üşengeçlikle bir sonraki bakımda usta yıkatır yine deyip yıkamayabilirim de.
Şimdi bunları gören de motora hiç bakmıyorun sanacak, önemli yerlerine bakıyorum, mesela her tur öncesi lastik havalarını mutlaka kontrol ederim, motoru sürerken öncekilerden farklı bir his, garip bir ses vb. duyarsam hemen ustaya/servise giderim, periyodik bakımlarını km geçirmeden yaptırırım, bu gibi işlevsel şeyleri kontrol ederim, zinciri de bu şekilde 1000km'de bir yağlamak yetiyor zaten kullanma klavuzunda da 1000km demiş, bir sonraki bakıma 4500km kaldı o zaman zincir ve dişli durumuna usta bakar değiştir derse değiştiririm.
Temizleme spreyi gidecek gibi çünkü son bir yıl içinde toplam iki kere kullanmışımdır. Zincir yağlama spreyi bitebilir tabi, onu kullanıyorum 700 ya da 1000km'de bir.
Evet, zincire uzaktan bakıyorum. bazen 700km bazen 1000km sonra yağ sıkıyorum sadece.
Mesela geçen 700km tur yaptım iki günde, eve dönünce ertesi hafta sonu 200-300km bir tur daha yapma niyetim var deyip ellemedim, ertesi haftasonu 260km bir tur yapınca eve gelip parkederken henüz sıcakken sprey yağı bir tur sıktım bıraktım. Yeter bu kadar. Motor zaten naked ya da sport model olsa kirli görünmesi görüntüyü bozabilirdi ama mıcırlı yollarda falan gitmelik uzun yol motoru olunca üzerinde biraz toz olması da daha havalı gösteriyor. En son 1500km önceki bakımda ustaya hazır motoru bir hafta bırakmışken işin bitince yıkamacıya da götürürsen sevinirim demiştim, motoru yıkamacıda yıkatmış, bendeki bu üşengeçlikle bir sonraki bakımda usta yıkatır yine deyip yıkamayabilirim de.
Şimdi bunları gören de motora hiç bakmıyorun sanacak, önemli yerlerine bakıyorum, mesela her tur öncesi lastik havalarını mutlaka kontrol ederim, motoru sürerken öncekilerden farklı bir his, garip bir ses vb. duyarsam hemen ustaya/servise giderim, periyodik bakımlarını km geçirmeden yaptırırım, bu gibi işlevsel şeyleri kontrol ederim, zinciri de bu şekilde 1000km'de bir yağlamak yetiyor zaten kullanma klavuzunda da 1000km demiş, bir sonraki bakıma 4500km kaldı o zaman zincir ve dişli durumuna usta bakar değiştir derse değiştiririm.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Temizleme spreyi gidecek gibi çünkü son bir yıl içinde toplam iki kere kullanmışımdır. Zincir yağlama spreyi bitebilir tabi, onu kullanıyorum 700 ya da 1000km'de bir.
bizim ülkenin problemi böyle; motorcuların cogu sıvısına yağına sesine bakmaz. zinciri yağla, 5 binde bi bakıma götür. başka birşey yok.
zincir yağlamak özellıkle sanki en önemli şeymiş gibi düşünülüyor. evet zincir çok önemli ama bu forumda ben 400 km'de bir zincir temizleyip 200de bir yağlayan 7-8 binde bir zincir değiştiren tipler gördüm