Zincir bakımı nasıl olmalı?

günaydın millet. bu kadar zincir bakımına ilişkin başlık enflasyonu varken, bir sonuncusunu ben açıp, kendime sövdürtmek istemedim.

zinciri yağlamak için yeni motor yağı kullanılır mı?

• Beğen
Tepkiler: F54
günaydın millet. bu kadar zincir bakımına ilişkin başlık enflasyonu varken, bir sonuncusunu ben açıp, kendime sövdürtmek istemedim.

zinciri yağlamak için yeni motor yağı kullanılır mı?
Kullanılır ama motor yağının viskozitesi düşük olduğu için çok sıçrar , 90 veya 140 no şanzuman yağı hem daha ucuz hemde daha yapışkandır..

Hocam zincir dışında motorun jantına ve sele altına vs diğer yerlere bulaşan yağları nasıl temizleyebilirim?

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
şu zincir bakımı olayından öyle bir sıkılmıştım ki otomatik zincir yağlama sistemi alacaktım en son, artık gerek kalmadı, şaftlı motora geçtim, şimdi zincirli motor sahipleri düşünsün

şu zincir bakımı olayından öyle bir sıkılmıştım ki otomatik zincir yağlama sistemi alacaktım en son, artık gerek kalmadı, şaftlı motora geçtim, şimdi zincirli motor sahipleri düşünsün
Egonuzu tatmin etmek yerine cevap verseniz nasıl olurdu mesela

Motosikleti
Arora kasırga
Yeni yağ kullanılmaz, viskozite düşük olduğundan sıçrama yapar.
Yanık yağ en güzelidir.
Şahsen beyaz sarayda kullanilan ve top secret karışım olan "140 şanzıman yağı+gres" kullanmaya başladığımdan beri bı sorun yaşamadım.
Toz da toplamıyor kerata. Trump bile bu karışımı kullaniyormuş

F54

Hocam zincir dışında motorun jantına ve sele altına vs diğer yerlere bulaşan yağları nasıl temizleyebilirim?
BİM den yağ temizleyici al sık yıkamadan önce en ucuz yolu
ben 6 senedir zincir temizlemem sürerim yanık yağını devam özellikle yoldan gelince zaten motor birkaç gün garajdan çıkmaz süzülen süzülür süzülmeyende sıçrar yıkayınca kolay çıkar
ince fırça ile sürer geçerim

Son düzenleme:
Motul c4 e lanet olsun, her zincir temizliğinde zincirden kıl, tüy toplamaktan midem bulanıyordu. Putoline tech chain kullanıyorum 300 km oldu ve şimdilik kıl, tüy filan görünmüyor zincirde ve bu da beyaz renkli ve yapışkan yağ.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben bulaşık deterjanı ile temizlemiştim.
Ama çok uğraştırıyor diye bir daha uğraşmadım. jantlarım siyah zaten, belli olmuyor. zinciri de çok sık yağlamayınca sıçramıyor.
zincir yağlama işini turdan dönüp parkedinceye bırakıyorum, zincire bir tur sıkmak yetiyor, sonra en erken ertesi gün motor hareket edeceği içn bütün gece yağdaki uçucu maddeler uçup yağ zincire iyice yapışmış oluyor, ertesi gün sürünce sıçramıyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Oo Fatih bol bol gözleme yemeye hazırmısın 🤣
Fatih avrupa yakasında Çatalca tarafları daha yakın ona, kuru gözlemeyi ne yapsın, köfteciler var oralarda. :ROFLMAO:

@fatih.met biz 2 yıl kadar önce burada köfte yemiştik Cyan ile, ben Cyan'ın vstrom'un peşinden o yollarda xmax ile gidip belim ağrıyınca karar vermiştim büyük motor almaya. Off çok çukurlu yollar derken Cyan yoo ben hiç hissetmedim bile demişti. Senin aygır hayli hayli gider. O yolları tavsiye ederim, sana çok uzak da değil, köfteci de güzeldi, klasik Trakya köftecisi.
google maps linkini bırakayım şuraya: https://maps.app.goo.gl/be4nSkkqhJDCbmVT7

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Egonuzu tatmin etmek yerine cevap verseniz nasıl olurdu mesela
Otomatik zincir yaglama sistemi araştırmak gerek, hem ömrü uzatır hemde konfor sağlar, yani cevap mesajda gizliydi diye düşünüyorum.

Ben bulaşık deterjanı ile temizlemiştim.
Ama çok uğraştırıyor diye bir daha uğraşmadım. jantlarım siyah zaten, belli olmuyor. zinciri de çok sık yağlamayınca sıçramıyor.
zincir yağlama işini turdan dönüp parkedinceye bırakıyorum, zincire bir tur sıkmak yetiyor, sonra en erken ertesi gün motor hareket edeceği içn bütün gece yağdaki uçucu maddeler uçup yağ zincire iyice yapışmış oluyor, ertesi gün sürünce sıçramıyor.

Fatih avrupa yakasında Çatalca tarafları daha yakın ona, kuru gözlemeyi ne yapsın, köfteciler var oralarda. :ROFLMAO:

@fatih.met biz 2 yıl kadar önce burada köfte yemiştik Cyan ile, ben Cyan'ın vstrom'un peşinden o yollarda xmax ile gidip belim ağrıyınca karar vermiştim büyük motor almaya. Off çok çukurlu yollar derken Cyan yoo ben hiç hissetmedim bile demişti. Senin aygır hayli hayli gider. O yolları tavsiye ederim, sana çok uzak da değil, köfteci de güzeldi, klasik Trakya köftecisi.
google maps linkini bırakayım şuraya: https://maps.app.goo.gl/be4nSkkqhJDCbmVT7
Köfte iyidir, hamur işi beni bozuyor, konumu kaydettim, şu aralar parasızlıktan ölüyorum o yüzden zor, gerçi benim kendi Küçük köftecim var hem, onu bırakmam.

Xmax için kazık gibi diyorlardı, doğruymuş o zaman, konfor önemli. Belli bir saatten sonra konfor arıyor insan.

vayyyyyyyyyyyyyyy

fatih....

tiger 1200 geldi mi sahiden ?
Geçen cumartesi aldım, gücü ve yakıtını beğendim. Ağırlık merkezinin yüksekte olması dışında bence kusuru yok.. ağırlık merkezi fazla yukarıda, düşük hızda kontrolü biraz zor ve belirli açıdan fazla yaptırınca devriliyor motor. Dik tutmak gerek sabit duruyorken, tek ayakla yana yatırıp tutmak riskli biraz.

Son düzenleme:
Geçen cumartesi aldım, gücü ve yakıtını beğendim. Ağırlık merkezinin yüksekte olması dışında bence kusuru yok.. ağırlık merkezi fazla yukarıda, düşük hızda kontrolü biraz zor ve belirli açıdan fazla yaptırınca devriliyor motor. Dik tutmak gerek sabit duruyorken, tek ayakla yana yatırıp tutmak riskli biraz.

hayırlı olsun, atsana bir foto nazar için mavi boncuk koymayı unutma. Malum kıskanılacak motor :d

benim 800 luk olan bile yukarda hissettiriyordu, dediğin seyi tahmin ediyorum. Yakıtı içer lan numara yapmaaa

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Ha ha geçen bir kuryede gördüm. Bildiğin büyük enjektör + akvaryum musluğu + fırça. Al sana otomatik yağlama. Koymuş şanzıman yağınıda.

Ha ha geçen bir kuryede gördüm. Bildiğin büyük enjektör + akvaryum musluğu + fırça. Al sana otomatik yağlama. Koymuş şanzıman yağınıda.
Geçen gün aynısını ben düşündüm. Çok hassas bir akvaryum musluğu problemi çözer. Bende ATP yağlayıcı var. Olmasaydı mutlaka bu yöntemi denerdim.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
hayırlı olsun, atsana bir foto nazar için mavi boncuk koymayı unutma. Malum kıskanılacak motor :d

benim 800 luk olan bile yukarda hissettiriyordu, dediğin seyi tahmin ediyorum. Yakıtı içer lan numara yapmaaa
başka bir konuya atmıştım da buraya da atayım te burda resimler, henüz güzel şekilde yıkayıp manzaralı bir yerde çekemedim,

hacmine göre az yakıyor diyeyim yani ilk 152 km deneyimde 11,7 litre yaktı yani 100 km de 7,7 litre civarı oldu.. km de 4,13 tl ediyor... tabi ekonomik kullanımda şehir içi 6 litreyi görmez ama o şekil kullanmak için baya hevesin alınmış olması gerek.

9hpfi3m.jpg

7wbpdkq.jpg

Geçen gün aynısını ben düşündüm. Çok hassas bir akvaryum musluğu problemi çözer. Bende ATP yağlayıcı var. Olmasaydı mutlaka bu yöntemi denerdim.
ATP yağlayıcı fazla yağ dökmüyor dimi? yani zincir yağlama olayı baya problem. yağlıyorsun ve ister istemez sıçrıyor yağ etrafa ve bir süre sonra ise yağsız kalıyor ve yine aşınıyor.. yani stabil bir durum değil, çok verimsiz bir olay.. ATP yağlayıcı ne kadar verimli hep merak ettim.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Zincir yağlamada kural şudur 😅
Yeni başlayan bir çaylaksan en pahalı ürünleri alır ekosistemi beslersin..

Aylar yıllar içinde bi bakarsın güzel masraf etmişsin ama zincir 15.000 de çöp , sonra 90-140 no şanzuman yağını keşfedersin , düzenli yağlarsan bir litre yağ (200 tl cik) ile 50.000 km gider zincirin..

Şimdi senede 5000-10.000 yapan adamlar gelir vuaa ben motül c4 paste kullanıyorum çok memnunum yazacaktır siper alın 🤣
Hoop attım hafızaya

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
başka bir konuya atmıştım da buraya da atayım te burda resimler, henüz güzel şekilde yıkayıp manzaralı bir yerde çekemedim,

hacmine göre az yakıyor diyeyim yani ilk 152 km deneyimde 11,7 litre yaktı yani 100 km de 7,7 litre civarı oldu.. km de 4,13 tl ediyor... tabi ekonomik kullanımda şehir içi 6 litreyi görmez ama o şekil kullanmak için baya hevesin alınmış olması gerek.

9hpfi3m.jpg

7wbpdkq.jpg

ATP yağlayıcı fazla yağ dökmüyor dimi? yani zincir yağlama olayı baya problem. yağlıyorsun ve ister istemez sıçrıyor yağ etrafa ve bir süre sonra ise yağsız kalıyor ve yine aşınıyor.. yani stabil bir durum değil, çok verimsiz bir olay.. ATP yağlayıcı ne kadar verimli hep merak ettim.
Ben çok uzun yıllar memnun kalarak kullandım. Lakin benim yaptığım denyoluklar yapıldığında janta sıçrama yapıyor. Ben yağ ayarı en açık şekilde sürdüm, Ahmet Abi bu ayarı kıstı, ben yine eve dönünce açtım. Haliyle sıçrama yaptı. Yağ tankının içine kızak yağı ya da dişli yağı konması tavsiye ediliyor, kızak yağında sıçrama minimumdadır. Ben kızak yağını bitirince yenisini almak yerine evdeki 10-40 yarı sentetik motor yağlarından tanka koydum, haliyle yine janta sıçradı.

Düzgün kullanıldığında bence hayatı kolaylaştıran bir alet.

Motosikleti
Dominar D250
Madem zincir yağlama konusu güncellenmiş ben de birşey sorayım.
İlk defa zincir yağladım lastiğe epey sıçradı, janttakileri sildim ama lastiktekiler çıkmadı, yağ putoline tech chain, lastikte kalan bu yağlar nasıl çıkar yada bu şekilde kalması zarar verir mi?

*yağı zincirin iç kısmından ortasına bir tur sıktım, zincirin kenarında görünenler elimin titreşiminden dışa taşanlar

bknim4o.jpeg

Madem zincir yağlama konusu güncellenmiş ben de birşey sorayım.
İlk defa zincir yağladım lastiğe epey sıçradı, janttakileri sildim ama lastiktekiler çıkmadı, yağ putoline tech chain, lastikte kalan bu yağlar nasıl çıkar yada bu şekilde kalması zarar verir mi?

*yağı zincirin iç kısmından ortasına bir tur sıktım, zincirin kenarında görünenler elimin titreşiminden dışa taşanlar

bknim4o.jpeg
Ele bulaşınca sabunla bile zor çıkıyor. Sabun, bulaşık deterjanı veya Asperox sarı güç ve süngerle ovalayıp yıkarsanız çıkar bence.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar