[/COLOR]
Ben hep görüyorum yollarda, viraja giremeyen, baston gibi süren "ERKEK" leri.
Ne fren yapmaktan haberleri var, ne motorda oturuştan.
Patates çuvalı gibi seleye yayılıp, gözlerini sürat göstergesinden alamadan motor üstünde durmaya çalışma hali.
Sonra da herkese bir ahkam kesmeler.
Ne kibirmiş arkadaş enduro sahiplerinde?
Yüksek seyahat motorları harika tabii, giyersin karayolları işçisi gibi sarı yeleği, saatte 70 km'yle cehalete yolculuk.
Bu arada Patates Çuvalı gibi seleye yayılmak, arazide motor süren adam için en büyük hatadır.
Vücut yükü dıştaki ayaklıkda olmadan kaygan zeminde dönülmez.
En temel Enduro eğitim konusudur.
Bu da en çok zart zurt eden endurabilere hediyem olsun.
Üslubunu ve anlatmak istediklerini anlayabilsem belki cevap verebileceğim,
Ancak anlattıklarının başı ile sonu nereye gidiyor açıkcası anlamakta güçlük çekiyorum,herkes anlıyorsa demek ki bende bir sorun var.
Senin ilk mesajında bahsettiğin patates gibi oturan adamlar ibaresi yollarda enduro kullananlara yönelik bir ifade gibi geldi bana.
Enduroyu yoldışı-sert rotalarda oturarak kullanmak zaten işin doğasına aykırı ama bunun asfalt kullanımıyla bağlantısı da yok.Asfaltta nasıl isterse öyle kullanır.bir çoğu Motor üzerinde bir kaç yüz bin kilometreyi çeviren adamların motorun üzerinde otururken nasıl oturacağına dair teknik ve estetik kaygıları elbette olamaz.
Cehalete yolculuk nedir?merak bile etmiyorum ama merak edenlere izah edersen fena olmaz ve sadece"her fırsatta zart zurt eden endurabiler" kimse ismen bildirirsen ara sıra fikir beyan eden endurocular da alınmaz herhalde.
Bana bakma,ben alınmam

35 küsur senedir her fırsatta motor üzerindeyim,en iyi motora değil,o an binilebilecek her motora binerim,Günde 800-900 kilometre çevirdiğimde motor üzerinde patates gibi değil,keşkül gibi bile otururum,şekle şemale,zarta zurta bakmam,canım nasıl isterse öyle sürerim,apaçiliğim tutarsa yeri gelir tişörtle 200 km yaparım ve sadece sürmeye,sürüşten keyif almaya bakarım..Bu tarzı başkası eleştirirse de umursamam,ben keyfini sürebiliyorsam başkası da derdini sürsün

İhtiyarlayınca insanlar çok konuşuyor kusura kalma.Motoruna bakarak sürücüleri hakkında genelleme yapmak biz amatörler icin normaldir ama profesyonelliği zedeler.