Zevk mi, bela mı ???

Uzaktan kaza yakından cinayet

Bir ay içinda üç motor kazası. Motorcular için giyotine dönüşen bariyerler, ucuz Çin malı motor sayısındaki artış, sürücülerin bilgisizliği, diğer araç sürücülerinin motorcuları dikkate almaması ve yasal boşluklar... Motor kazalarına yakından bakınca, gittikçe büyüyen sorunlarla karşılacaksınız..

22 Temmuz, Tuzla'ya evine gitmeye çalışan doktor Ömer Uzma bir aracın motoruna çarpması sonucu hayatını kaybetti. 7 Ağustos 2006, yani Uzma'nın ölümüne sebebiyet veren kazadan 16 gün sona İrem Uygur ve Mete Oymaklı motorlarına arkadan çarpan alkollü sürücünün kurbanı oldular. İzmir'deki bu kazanın ertesi günü ise kurye Tufan Bal'ın arkasında motora binen Özlem Yolcu kazaya kurban gitti. Son iki yılın istatistiklerine baktığımızda motorlu kaza sayısındaki artış sorunun vahim noktalara geldiğini görüyoruz: 2004 yılında 14 bin 943 olan kaza sayısı 2005'te 24 bin 78'e çıkmış.

'Ömer bariyere çarpmasaydı şimdi aramızdaydı'

Cihangir Fadıl Ünal (EMOK, Motorsiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve davanın müdahil avukatı )
"Ömer çok dikkatli bir insandı biz kaza yerine ulaştığımızda zaten tamamen bizim eğitmlerimizde öngördüğümüz koruma kıyafetleri üzerindeydi. Aslında böyle ani bir çarpmada ölümcül bir kaza olmayabilirdi, çarpmadan sonra bariyere vurması sonucuyla ölüm gerçekleşmiş, bariyerin keskin yerleri giyotin gibi olmuş. Şöför, 1987 doğumlu bir çocuk. İfadesinde tecrübeli şoför olduğunu beyan ediyor bunu ispatı için de o gün 12 saat araba kullandığını söylemiş, 12 saat çalışan birisini özellikle direksiyonda sağlıklı bir durumda olduğunu söyleyebilir miyiz? Aslında sorun bariyer, bizdeki bariyerler arabaların yolda kalmasını sağlamak için, Avrupa'daki bariyerler daha yüksek ve çift bantlı ve dolayısıyla çarpma anında hasar

'Trafikte risk altındayız'
Kemal Berker: (Motosiklet eğitmeni)
"Motorlu kazaların artmasının asıl sebebi sürücülerin davranış eğilimleri. Sürücüler yaptığı hareketlerin sonuçlarını kestiremiyor. Mesela gaza bastığınızda ne kadar zamanda hızlandığınız kadar ne kadar zamanda yavaşlayacağınızı da kestirmeniz gerekir. İki tekerlekli araç kullananlar tarfikte daha büyük bir risk altında. Biz, motosiklet kazalarını azaltma projesini geliştirdik, bu konuda eğitimler veriyoruz. Bugün ağır araçların asfaltlarda açtığı çukurlardan en çok etkilenen motorcular oluyor, ağır araçların yollara verdiği zararlar, bariyerlerin yapılış biçimi konusunda sorumlu Karayolları Genel Müdürlüğü'dür."

'Hayatımı kaskıma borçluyum'
Uğur Becerikliler (Motorcu)
"Geçen sene benzer bir kaza Merter benzinliğinin girişinde benim de başıma geldi. Benim şansım benzinliğin girişinde araç bana çarptığında yola sürüklenmem ve bariyere çarpmamamdı. Birkaç takla attım, kaskım kafamdaydı birkaç parmağım kırıldı o kadar. Düşme anında eğer koruma kıyafetleriniz varsa kazayı hafif atlatma şansınız var ama bariyere çarparsanız kurtuluşunuz olmaz."

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün açıklaması:
"Biz o bariyerlere Pasif Güvenlik Sistemi diyoruz. Bariyerler, otoyolda araçları yolun içinde tutan bir sistem. Aşağı yukarı bütün yolların standartı Almanya'daki RAW RG 620 adı verilen sistem. Standart oluştururken çarpma açısına ve hızına göre ayarlanıyor. Büyükşehir yollarının durumu farklı, onlar geçici işler yapıyor ve karayollarında kullandıkları standart da onları ilgilendirir. Karayolları insanların trafikte daha güvenli seyretmesi için o bariyerleri koyuyor."

SABAH GAZATESİ-PAZAR

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Motosiklet sayısı arttıkça bu haberleri sık sık duyacağız malesef.... 1970 li yıllarda ankarada ayda 15 trafik kazası olurken günümüzde kayıtlara geçen 1 günde 750 hasarlı kaza var..

Birde buna artan nufus da eklenirse önüne geçilecek etken fazlalaşıyor.... Ne yaparsak yapalım bir yerlerden patlak vericek motosikletçilik....

Çok acil tedbirler alınmalı.... Taleplerin çığ gibi büyüdüğü şu son 2 yılda hala aynı yerde durmamız çok vahim....

Allah hepimizin yardımcısı olsun....

'Hayatımı kaskıma borçluyum'
Uğur Becerikliler (Motorcu)
"Geçen sene benzer bir kaza Merter benzinliğinin girişinde benim de başıma geldi. Benim şansım benzinliğin girişinde araç bana çarptığında yola sürüklenmem ve bariyere çarpmamamdı. Birkaç takla attım, kaskım kafamdaydı birkaç parmağım kırıldı o kadar. Düşme anında eğer koruma kıyafetleriniz varsa kazayı hafif atlatma şansınız var ama bariyere çarparsanız kurtuluşunuz olmaz."
İşte.. Bunun üstüne laf yok..:cat:
Güzel bir yazı ve paylaşım..:rendeer:
Emeğine sağlık Özer abi.. :wiinkk:

Bugün trafikte sol şeritte devam ediyorum. 110 civarı seyrediyor bütün araçlar, arada mesafelerde az. solumda bir anda bir maxi scooter lı, full korumalı bir arkadaş belirdi, dıtlama selamını da eksik etmeden, solda kalan boşluktan arabaları extra sollama çabası içinde:silent:
100-110 Km ile seyreden bir trafikte 120 ile araçları sollamak nasıl bir şey olaki?? Çok güçlü bir makine vardır elinde, bir aracın yanından basar geçersin, ne bileyim bir kazadan, riskten kurtulmak için yaparsın anlarım. Zaten hızlıyız:silent: O Motorda 250 yapabilecek güç ve hıza sahip değil. Aldığı risk o kadar anlamsızki.
Trafik durduğunda, ya da çok yavaşladığında bizler araları kullanırız elbet, durmamak için. Ama buna diyeceğim bir şey yok vallah:silent:

herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

Son düzenleme:
:pale: zevk için tutkuyla başlanıyp öyle dikkatsiz yada yanlış sürücüler çıkıyorki bela oluyo kimi zaman hayatlar zehir oluyo:pale:
kazasız belasız sürüşler........

bu kazaların büyük çoğunluğu motosiklet dışı etkenlerden meydana geliyor. ben kaza yaptığımda,yola dökülen mazottan dolayı kayarak düşmüştüm,orada ölemdim, ama az kalsın belediye otobüsünün(adanalı arkadaşlar bu otobüsleri ve şoförlerini iyi bilirler) altında kalarak gidecektim. yol kalabalık, bir sürü kaza olmuş(benimkinin dışında),hava müthiş yağmurlu, gerizekalı şoför müthiş bir hızla geliyor. neyse ki kaçabildim hani yoksa gidiyorduk. kaç defa da üstüme süren araçlardan ötürü kaza yapıyordum

Şöför, 1987 doğumlu bir çocuk. İfadesinde tecrübeli şoför olduğunu beyan ediyor bunu ispatı için de o gün 12 saat araba kullandığını söylemiş, 12 saat çalışan birisini özellikle direksiyonda sağlıklı bir durumda olduğunu söyleyebilir miyiz?

bu lafı söyleyerek zaten çocuk aslında suçlu olduğunu kanıtlamış zaten bir sürücü trafik kurallarına göre 8 saatten fazla karayolunda kalamaz.. ki bu bildiğim kadarıyla şehir içi trafikte 6 saate düşüyor... yazık hukuk bu caniye ceza vermezse gerçekten çok yazık..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar