Zealsun Zealsun Zs 150-19 Cruiser Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

abi, ya bakındık bakındık sarmadı fuar.. bizim ufaklıkta mızmızlandı! :mrgreen:

Suzuki ve Harley'in dışında adam gibi stand yoktu zaten.. M800 ve DRZ400'e bakarken salyaları bıraktık oraya hatıra! :p

Birde arkadaşlar, bu bizim egzostun yerine yeni bir egzost takmak istiyorum ben. Benimki biraz paslandıda.. Nereden bulabilirim şöyle ucuz yollu birşey?

Bu arada fuardaki favorilerim;
dsc02252ft6.jpg

s6300419zm4.jpg

Son düzenleme:
Pazar Günü

Arkadaşlar bir aksilik olmazsa Pazar günü Criminal ile buluşup benim araba ile fuara gidiyoruz. Murat abi de gelecek belki onu evden de alırız. İşi müsait olanlar gelirse fuarda biraz takılıp bir yerlere gidebiliriz diye düşünüyorum. Rumeli feneri veya başka bir yer de olabilir. Yiyecek bir şeyler alıp bir yerde çay içeriz.

Burak'lar Murat'lar haydi uygun olanların katılımını bekliyoruz.:p

Motosikleti
QJ SRT800s
muratlardan biri uygun gibi arabada bana da yer varmı:)
pazar günü bi aksilik çıkmazsa bende gelmek istiyorum saat kaçta nerde buluşulacak bi kesinleştirelim
güzel uygun fiyatlı bi eldiven alsam diyorum o sırada aklıma ve gözüme takılan bişeyler(maske gibi) yardımcı olursunuz bana:)

OK dostum yer var merak etme, yarın görüşürüz. Senin numaran Criminal'de vardı sanırım. Yarın seni ararız. PM'den de sana cebimi veriyorum.

Görüşmek üzere.

muratlardan biri uygun gibi arabada bana da yer varmı:)
pazar günü bi aksilik çıkmazsa bende gelmek istiyorum saat kaçta nerde buluşulacak bi kesinleştirelim
güzel uygun fiyatlı bi eldiven alsam diyorum o sırada aklıma ve gözüme takılan bişeyler(maske gibi) yardımcı olursunuz bana:)

Arkadaşlar sabah acilen karşıya geçip geri geliyorum :(engeç 15.00 gibi fuarda olacağım bekleyin,görüşmek dileğiyle
Samura standında tekleme Caberg(italyan) kasklar var 75 ytl den başlıyor

Bende belki ugrarım.. PocketBike'ları getirmiş bizim elemanlar, piner piner gezeriz! :p

beyler; ya biriniz cevap versin.. 2500'den sonra kaç km'de bakıma sokuyorduk bizim makineyi? Birde iyi yag nerden alabilirim?

Motosikleti
QJ SRT800s
benim motorun 2500 den sonra kilometre telim koptuğu için bişey diyemicem:mrgreen: hala yaptıramadım
ben 10 40 yağı 17 ytl ye almıştım burdaki benzinlikten (shell helix plus) artık ne kadar iyidir bilmiyorum

Kışın Motorun korunması

Herkese selamlar ,
Kışında mümkün olduğu kadar Motora binmeye çalışıyorum ama bu hava şartları ve benim acemiliğimden dolayı seyrek oluyor(haftada 1 kez veya 2 haftada 1 kez ) .
Benim takıldığım konu şu ;
Kışın motoru brandalı olsa bile yağmur,kar altında bırakmak motora zarar verirmi (Boya,nikelaj vs.) ..
Benim durumum şu ...
- Motor şu anda üstü branda ile kapalı ve ayakları üzerinde ( Lastikler yere temas etmiyor ) ama soğuk ve yağmur altında ister istemez aradan dereden azda olsa nikelajlı ve boyalı kısımları yağmurla az da olsa temas ediyor...

- Motoru yine açık alanda fakat üstü kapalı (Sadece Yağmurdan,kardan korunur,soğuk hava ve rüzgar yine yiyecek ) yere çekme şansım var..

Bu iki seçenek arasında pas,aşınma vs. değişen bir şey olurmu ?
Zamanınıza ve bilginize şimdiden teşekkürler...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
slm arkadaşlar artık bende bı zealsun cuyum tarz farkı var aramızda ama olsun :)

sızlare bırsey danısmak ıstıyorum bır kaç parca lazım hangı servısı aramalıyım ? bıkaç yerı aradım ama bız bıraktık fln dedıler yardımlarınız ıcın sımdıden tsk ler..

Merhaba kaos,
Motor açık havada uzun süre kalırsa paslanma ve benzeri sorunlar olur gibime geliyor. İstanbul'da nem oranı yüksek malum, bu kışın da nispeten daha fazla yağışlı geçeceği öngörülüyor. Nikelajlı kısımları bilemem ama metal aksamlarda sorun olabilir. En azından önlem olarak bir kutu WD-40 alıp tamamını iyice sıkmak lazım her tarafına (diskler hariç). Üstünü örtmek direk yağışın etkisini önlese de yağışlı günlerde nemi atamayacağı için daha da kötü olabilir o yüzden en azından haftada bir brandayı açıp havalandırmak gerekir diye düşünüyorum.

Benim motor kapalı garajımızda maşallah sıfır gibi duruyor. İmkan varsa kapalı garaja koymak en uygun çözüm olur.

Baharda görüşmek üzere, bu kış pek kullanamayacağım .

Herkese selamlar ,
Kışında mümkün olduğu kadar Motora binmeye çalışıyorum ama bu hava şartları ve benim acemiliğimden dolayı seyrek oluyor(haftada 1 kez veya 2 haftada 1 kez ) .
Benim takıldığım konu şu ;
Kışın motoru brandalı olsa bile yağmur,kar altında bırakmak motora zarar verirmi (Boya,nikelaj vs.) ..
Benim durumum şu ...
- Motor şu anda üstü branda ile kapalı ve ayakları üzerinde ( Lastikler yere temas etmiyor ) ama soğuk ve yağmur altında ister istemez aradan dereden azda olsa nikelajlı ve boyalı kısımları yağmurla az da olsa temas ediyor...

- Motoru yine açık alanda fakat üstü kapalı (Sadece Yağmurdan,kardan korunur,soğuk hava ve rüzgar yine yiyecek ) yere çekme şansım var..

Bu iki seçenek arasında pas,aşınma vs. değişen bir şey olurmu ?
Zamanınıza ve bilginize şimdiden teşekkürler...

Yeni motorunuz hayırlı olsun. Fotoğrafı oldukça şık, motor da çok temiz görünüyor. Kazasız belasız uzun sürüşler diliyorum.

Benim ilk aldığımdaki km saati hariç yedek parça sıkıntım olmadı, oturduğum semte yakın iyi bir ustada servis yaptırıyorum.

İstanbul'daki Zealsun bayileri içerisinde en iyisinin Atatürk Sanayi Sitesi'ndeki Mor Motor olduğu söyleniyor. Hala forumda mı bilmiyorum ama Aytekin arkadaşta da sizin motordan vardı onunla yazışmıştık ona da sorabilirsin.

slm arkadaşlar artık bende bı zealsun cuyum tarz farkı var aramızda ama olsun :)

sızlare bırsey danısmak ıstıyorum bır kaç parca lazım hangı servısı aramalıyım ? bıkaç yerı aradım ama bız bıraktık fln dedıler yardımlarınız ıcın sımdıden tsk ler..

Son düzenleme:
august saol dostum tsk ederım verdıgın bılgıler ıcınde :rendeer:

hayırlı olsun @GeCe__ kaza bela göstermesin Allah..
bende wd-40 olaylarına girecem methini çok duydum bu fısfısın :)

Son düzenleme:
istanbullar sardı burayı yav:mrgreen: gece hoşgeldin :rendeer: şu kossssskoca izmirde bi ben kullanıyorum bu motoru sanırım:cherry:

sarar tabı sarmazmı :)

Murky saol dostum :cat:

saol taner_k hos bulduk

saolun arkadaşlar tsk ederım :)

b.m.o kardeş biz karagümrüklüyüz ama uzun zamandan beri göztepede oturuyoruz....

selamlar herkese;
uzun zamandır giremıyorum foruma,okul vs bi sürü yoğunluktan dolayı..yazdan beri çok şiddetli yağmurlu gecen gunler hariç hergun motorun ustundeyım ama ,,bugün evime giderken bir kadının yola(yola değil aslında tam olarak benim üstüme ) atlamasıyla kadına çarpıp dengemi kaybettim yokuş aşağı yolda yalpalanıp kendimi yerde buldum bi anda,,,yine herzamanki gibi kahraman koruma demiri işini başarıyla yaptı ve kendini feda ederek motorun geri kalan kısmına zarar gelmesini önledi biraz aynalar yamuldu bukuldu vs.... ben de bişy yok sadcee düştüm yüzükoyun biyerimi çarpmadım allahtan arkamdan da araba gelmemesi de ekstra şans oldu netice de ucuz atlattım :(
neyse geçenlerde motorun yağını değiştimiştim ama yağ filtresini de değiştirin yazıyodu yağın üstünde(değiştirirseniz iyi olur diyordu) işte ben de onu nerden değiştireceğimi bilemediğimden bi sorayım dedim,,bu arada şu leventteki mor motora bi uğrasam iyi olacak uzun zamandır ilgilenmedim hiç motorla anca benzin koydum yürüdüm,,yağ filtresi vardır belki orda ,,,bu arada zinciri bir ay once sıkılaştırdım ama bu aralar gaz verirken oralrda biyerlere çarpıp ses yapıor niye bu kadar kısa surede gevşedi anlamadım

neyse mor motora gelen var mı sözün özü.. işi olan varsa beraber halledelim yrn sabahtan...

herkese iyi haftalar arkadaşlar..bu motorun artık bi yerinden nefrettttttt ediyorum neresimi?arka lastik sibobu..şişereemiyorum arkadaşlarrrrrrrrrrr ..yani o kadar çok uğraşıyorum ki geçenlerde tekmelemeye başladım motoru sinirden:queen: bi eller yağ oluyor off off...1,5 sene olcak ve hala bir taktik geliştiremedim arka lastik için:(

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar