Herkese selamlar,
Benim Vites Mil'inin Pimi kırıldığından (Vites Mil'i olduğunu tamirciden öğrendim ) . İlk önce Cumartesi günü Avcılardan Zeytinburnuna kadar bir çok Markanin servisini ziyaret ederek 150 CC lik Cruser Vites Mil'ini aradim ama hiç bir servis ve bayide yoktu. Neyse iş başa düştü deyip . Servislerden birinde bu parçanın nasıl söküleceğini gösterdiler bende geri dönüp parçayı söktüm ,Pazar günü açık olan bir servise giderek Parçayı kaynak yaptırdım ve eskisinden daha sağlam oldu.

))
Neyse bu konuya nereden geldim, gezdiğim bir çok serviste şu muhabbet oldu , Gelecek Seneden itibari ile , "Abi artık Suziki ,Honda,Yamaha vs. ye geçiyoruz ama sizin motorlarada destek ve servis vereceğiz " hayırdır dedim.
Bunun iki sebebi var dediler,
1 - AB standartları ve Çin'e karşı önlem: Artık Yurt içinde servis konusunda belli bir yüzde istiyorlar ,(Yurdun %40'ına servis koyman gerekiyor) , Motor'u ithal ederken belli bir kota koyacaklar ve bu nedenlerden dolayı artık diğer markalara yönleneceğiz.
2 - Çin Motorları çoğunlukla ufak CC li motorlar .Bunları sattık piyasa doydu. 2. el bayağı bir fazla oldu bu piyasayı uzun süre idare eder. Millet artık büyük CC li Motorlara geçmek istiyor. Çinlilerde bunun alternatifleri yok büyük CC isteyen bir çok müşterimizi geri çevirdik.
Bu konular hakkında bilginiz ve yorumunuz varmı acaba ?
Bu arada arkadaşlar Mondial dışında Avcılar,Beylikdüzü , Esenyurt tarafında tam 3 tane bizim Motora bakan yer buldum, 3 yerde gayet güleryüzlü , dost insanlar bilginiz olsun...
- Avcilarda Av Car'a ( Citroen Servisi/bayisi- Küçükçekmeceden Avcılara gelirken E-5 te Sağ tarafta ) . Kendileri Beotein diye bir marka getiriyor.Bizim Motor ile aynı parçaları kullanıyor .Her tür Motara bakacaklarını ilettiler/zaten kapılarında yazıyor. Hatta eksik parçanız varsa Çinden büyük bir parti yedek parça siparişi vermişler sanırım 20 gün içinde Türkiyede olur. (Pazar günleri kapalı ).Parça ve Servis konusunda bayağı yardımcı olurlar .
- Avcılar ın içinde (İhlas Evlerinin karşısına denk düşüyor,Ambarlı oluyor herhalde ) Çelik Motor Servisi (Pazar günleri açık ) benim kaynak işini onlar yaptı.
- Esenyurt'un içinde Özel bir servis (Pazar günleri açık) , öyle çok güzel bir yerleri yok.Ama arkadaşlar bayağı bir yardımcı oldular ,Yol yardimlari var .
İhtiyacı olan olur ise tariflerini veririm...