merhabalar
ya criminal kardeş şu far işinde bi anlatsan (fotolarla)ne kadar sevinecez
ben yapacağom ama bi yerleri fazla kırarım diye korkuyorum
cANCAĞAZIM SIRF SANA İNAT YAPIYOM ZATEN)
Şaka maka havalar ısınıyo.Ben her an klima falan bile takabilirim benim motora.Aslında müzik sistemi düşüncem var ama önce şu kafam kadar büyük olan hava filtresi kutusunu yok etmenin yollarını bulmam gerek ki yer açılsın tesisat çekecek
2300 ytl den sonra devletin motorlara kac defa vergi koydugunu biliyormusunuz?
Kardeş çok iyi etmişsin ya ben de en büyük derdimi kim çözecek düye düşünüyordum.Şimdi bi kaç sorun var.Birincisi anadol hava filtresinin ağzı bizim çıkışa uyacak kadar dar mı yoksa sen bi aparat mı taktın.İkincisi kutu takmana gerek yok filtre ıslansa da sünger varsa su içeri girmez zaten alt taraf kapalı.Biliyorsun bizim eski filtre kutusunun yandan açılan kapağıda su alabilir üstünde sadece yan kapak var.Daha evvel farklı motorlarda açık tip filtre takıp direk orda bırakan arkadaşlar da gördüm.Bence hiç kutu arama.Boşalan yeri alt kısımdan şamyel tarzı bi madde ile tıka örtü örter gibi.Bir de bi kaç resim ekler misin.Yarın aksaraya gideceğim bari ordan alayım ben de filtreden.Bide bizim B35 ampullerin 40/45 ini nerden buldun ya ben her yana baktım herkes yok diyo
Kardeş ben H4 ampulu söktüm ya onu kışın takmıştım.Sonra içime sinmedi yeni sisleri takınca devreye çok yük olmasın diye klasik 35 watt lık ampule geri döndüm.
Aslında yapacağın şey sadece el yeteneğinle ilgili.H4 ampulün çevresindeki metal 3 ayaklı halkayı pense ile iki yanından bükerek far yuvasına oturtman gerekiyo.Tabi ampulun yönünü ayarlayıp bunu yapacaksın.Daha sonra kabloları kesip uçlarına h4ün ayakları ile aynı genişlikte dişi soketler çakacaksın.Uygun bağlantıyı yapıp izole edeceksin olay budur.resim koymam mümkün değil sökmüş bulundum bi kere
Criminal tekrar selamlar
Geçen gün hava filtresi kutusunu komple söktüm, bunun yerine sanayiden ANADOL hava filtresi aldım :mrgreen: 5 YTL ye içi süngerli silindirik,karbüratör üstü hava filtresi. Bakalım şu an deniyorum,biraz karbüratörden benzini kıstım,rolantide aniden gaz açınca stop etmiyor,motor biraz rahatladı. Yanlız emme sesi çok arttı tam gaz açınca yayalar korkudan altına ediyorlar :mrgreen: baya da yer açıldı o boşlukta. Başka bi kutu takıcam şimdilik bunu idareten taktım. Kapalı tip filtre kutusu şart çünkü yağmur çamur filtreyi ıslatır,motorun içine su girebilir.. sakat yani :cyclopsan
Lamba sorununa da çözüm buldum:
Bizim ampullerin 45/40w modelini buldum(b35 miş bizim lambanın adı),baya güçlü aydınlatıyor ve aküyü bitirmiyor :cat: toros farından yaptığım far devresini söktüm,çünkü 5 amper gibi bir akım çekiyor akü 1 saat içinde bitiyor,yanlışlıkla stop ettirirseniz hayatta çalıştıramazsınız motoru :mrgreen:
herkese iyi sürüşler.
birazda motorlarınızdan resimler koysanız...
teşekkürler bi deneyeyim ...
selam stromlord ben yeni motoru servisten aldım senin dediğin gibi rolantide gaz verince stop ediyor karbiratör ayarımı açık????
selamlar,
Motorun çok soğukken aniden gaz verirsen stop etmesi son derece normaldir. önemli olan motorun optimum sıcaklıkta iken aynı işlemi yaptığında stop edip etmediğidir. Sıcakken yapıyorsa kapış devresinde benzin açık demektir.
Karbüratörünün kapış devresinde benzin ayarı vardır,aniden gaza yüklendiğinde karbüratöre benzin işetir. Eğer fazla verirse boğulur stop eder. Çok kısarsan da stop eder. Ayarlayarak sana uyan ayarı bulacaksın![]()
Eğer motor mekaniğinden anlamıyorsan hiç uğraşma sökmek için. Eğer biliyorsan ; sağ taraftaki kromlu kapağı sök,karbüratörün sağ tarafında telli kolllu bir mekanizma göreceksin,yıldız tornavida ile kolu sök,kolun sol tarafında üstü cıvatalı ayarlı küçük bir kol göreceksin. Sıkarsan benzini kısar,gevşetirsen benzini açar. O kısım yaylı bir mekanizma olduğu için sökersen takabilecek şekilde sıraya dizerek sök parçaları![]()