merhaba arkadaşlarr:mrgreen: benim motora artçı aldığımda motor resmen bir yatağa dönüşüyorrr...nasıl mı ?:silent: arkadan gacır gucur gacır gucur sesler gelmeye başladı..sanırım amortisörleri yağlamak gerek ama motordan pek anlamadığım için emin olduğum söylenemez... fikrin olan varmı napabilirim ki ..bi gacur gucur ediyo diye servise götürmek istemiyorum
motorundan gelen gacur gucur sesler benimkinden de geliyor.
sesin kaynağını buldum ama geçiremedim bir türlü

Sesin kaynağı motorunuzun sağ ve sol yanlarında bulunan yuvarlak kromajlı kapakların içindeki şase milinden geliyor.
basınçlı su ile arka çamurluğun başlangıç noktasındaki mil boşluklarına su tutarsanız ses geçiyor.wd-40 sıkmıştım ama bana mısın dememişti ( :
Bu arada :
Motorunuzun egzost kısmında oluşan pas izlerini krom cilası ile (pastası değil dikkat) yok edebilirsiniz.Benim egzostta üstünde çamur kaldığından dolayı nokta nokta kahverengi pas izleri vardı,fırça ile yıkadım çıkmadı cila çıkardı

KROM yüzeyleri parlak tutmak için :
Bütün aksamı motoru yıkayıp kuruttuktan sonra(plastik(çamurluk vs.),krom yüzeyler.) gaz yağı dökülmüş bez ile silmeye başlayın,Ön camı gaz yağı ile silmeyin..
daha sonra sildiğiniz yerleri kuru bir bez ile dairesel hareketlerle kurutmaya başlayın,eskisinden daha parlak olduğunu göreceksiniz.
Ne kadar çok silerseniz o kadar çok parlıyor :cherry:
GAZ YAĞI nı nerde bulurum?
Türkpetrol veya Aytemiz benzin istasyonlarında görüyordum,bizim evdeki kombi gazyağı ile çalışıyordu depodan arakladım biraz :mrgreen:
Kışlık bakıma alma tekniklerini tekrardan hatırlatmak istedim:
-Motorunuzu garaja yatırma dönemi geldiğinde metal aksama gazyağı,WD-40,dikiş makinesi (hangisi olursa)yağı(çok az sürün) sürerek hava ile temasını kesilmesini sağlayabilirsiniz.
-Eski yağınızı boşaltın yerine en ucuz yağlardan koyun (havalar ısındığında bu yağı dökeceksiniz çünkü)
-karbüratördeki tüm benzini boşaltın(vana kapalı konumda benzin bitene kadar motoru çalıştırın) karbüratörün diyaframı bozulabilir diğer türlü..
-Benzin deponuz boşsa iç çeperine WD-40 sıkın,paslanmayı engellemiş olacaksınız.
-Akünüzü belli aralıklarla şarj edin ve su seviyesine bakın(3 ayda bir),aküyü motordan sökmek aslında daha iyi,aküyü şarj edecek ekipmanınız varsa takılı kalmaması daha iyi,çalıştırmak isterseniz de ayak marşı ile kolaylıkla çalıştırırsınız.
-Motorun üstünde kesinlikle çamur bırakmayın,çok kötü paslanır motorunuz.
-egzostu ve hava girişini hava almayacak şekilde kapatın.
-bujiyi söküp boşluğa 2 kaşık motor yağı koyun,yağı koymamızdaki amaç pistonun nemden ötürü yüzeyinin paslanmaması,motoru çalıştırdığınızda yanıp gidecektir,herhangi bir tehlikesi yoktur.