Haklısın kardeş te her pazar motoru komple söküp toplamaktan çekimlere fırsat olmuyormuhahha306 sende motorunun resimlerini yüklede meraktan kurtulalım motorunun notunu bizler verelim dimi ama :cherry:
Farların güçsüzlüğünden yakınan arkadaşlara müjdemi isterim
Bugün motorun farına dikkatli baktığımda renault toros ile aynı fara sahip olduğunu gördüm(far camı çapı neredeyse aynı 1mm daha geniş sadece)
Biliyorsunuz bizim motorlar 35w/35w lamba kulanıyorlar geceleyin aydınlatma pek iyi olmuyor.Güçlü lamba takmak isteseniz takamıyorsunuz çünkü yuvası çok eski.
2 seçeneğiniz kalıyor:
ya far reflektörünü değiştirip güçlü lamba takmak ya da uygun bir far bulup komple değiştirmek.
ben 2. seçeneği uygun gördüm çünkü:
H4 tip lambalar 55w/60w oldukları için çok kuvvetli ve acayip ısınıyor,bu yüzden sadece reflektörü değiştirirseniz far camınız plastik olduğu için erime olasılığı çok yüksek.
Bugün sanayiye gittim ve bir adet renault toros farı aldım (13 ytl) kendi farımı komple söktüm,bizim farın cam çevresinden sadece 1mm daha geniş bir cam'a sahip,kabloları kesip uygun bağlantıyı yaptım,silikonla boşta kalan yerleri doldurdum.
sonuç:
selektör yaptığınızda etrafı gündüze çeviren farlar :mrgreen:
benim aldığım lamba biraz dandikti (dandik marka h4 halogen) kısa farı sarı yanıyor ama eskisine göre daha kuvvetli,uzun yaktığınızda ise gerçekten beyaz ışık veriyor.
montajı çok kolay biraz elektrikten anlıyorsanız gerisi kolay gelecektir
lamba değişimi artık sadece 2 vidayı söküp reflektör arkasından yayı çıkarıp yenisini takarak oluyor(eski farda reflektör de 3 vida ile sökülüyordu)
buz beyazı osram alıp takarsam güzel olur diye düşünüyorum.
Önemli not:
kullanacağınız farın lambası 55w yani aküden ortalama 4,5 amper akım çekecektir 7 amperlik bir akünüzün olduğunu varsayarsanız ve öndeki sis farları da toplam 1,25 amper çektiği için sisleri iptal etmeniz gerekebilir..
ben sisleri çıkardım (ampulleri söktüm sadece)
ama 12 amperlik kuru akü takabilirseniz (yan kapağı söktüm fazla yer yok gibi) sisleri de kullanabilirsiniz.
gerçi sisleri takarakta kullanabilirsiniz ama düşük devirli sürerseniz akünüz pek dayanmayabilir ve sınırda kullanmak zorunda kalırsınız.
Ha bu arada taktığım farın camı gerçek camfarın önüne elinzii tuttuüunuzda eliniz ısınıyor
![]()

Beyler oldu olacak şu motor üzerinde de biraz çalışında aynı kasayı 250 cc ye çevirelimTebrikler size,neler üretiyorsunuz şaşıyorum valla...
En çok susturucusu çıkartılmış motorun sesini merak ediyorum.
Selamlar,kESİNLİKLE aKÜDE 10 Amperin üstüne çıkmayın.Benim ön far 90/100 Watt H4 halojen.Ve Aküm alman yapımı 9 Amper BOSCH marka.Bauhaustan 32 liraya alabilirsiniz.Diyeceksin ki halojeni göbeği sökmeden nasıl monte ettin.Çok basit.Eski badem ampulün açık gri renkli soketini çevirerek sökün.Kalan boş delik senin düşündüğünün aksine halojen takmak için yapılmış.Tek yapman gereken halojenin yukarı ve aşağıya dönük olması gereken kısmını doğru ayarlayıp göbeğe sokmak daha sonra tüm halojenlerde olan 3 tırnağın ikisini pense ile içeriye büküyorsun ve far göbeğindeki tırnakların altına gelecek şekilde kastırıp içeri itiyorsun.Cuk oturuyor.Daha sonra resmini çekip göndereceğim.Far erimiyor merak etmeyin ama amperi emdiği de bir gerçek.Aynı işlemi H4 55watt ampulle de yapabilirsiniz.Tasarruf etmek isteyenler için.Keyfinize göre artık.Ancak unutulmaması gereken nokta kesinlikle 10 amperin üstüne çıkmayın.Konjektöre çok yük biniyor.Şarj dinamonuz bi süre sonra yanacaktır.Ve en önemlisi elektronik ateşleme devreniz yani CDI.Hani şu motorunu basınçlı su ile yıkayıp sol kapağın altındaki beyin denen ateşleme rölesini bozan arkadaşlar hatırlayacaktır.O devre var ya işte onun içinde 7/9 amper yazıyor.Üstüne çıkmayın sırası ile o devreyi,konjektörü ve şarj devresini yakarsınız.Çünkü ne kablolar ne de devreler o ısıyı kaldıracak ölçüde değiller.Aküyü 10 amperin üstüne çıkartıp bugüne kadar hala başlarına bişey gelmemiş arkadaşlar çok şanslılar.Bir an önce amperi düşürmenizi kuvvetle öneriyorum.
Bu da benim motorum sis farlarını yeni taktım.
Herkese Sevgiler.
Selamlar,
far ve sisler çok güzel olmuş gerçekten tebrik ederim vallahi
sıkışık trafikte far camı ısınmıyor mu hiç yahu? bana hiç güven vermedi o plastik cam?
90/100w baya akım çeker ya (7 amperden fazla) şarj dinamonu zorlamıyor mu hiç?
ama akün de kaliteliymiş yani bosch olunca
Bende sırf fara güvenmediğim için gittim harbi far taktım ya iyi mi? ( :
paylaşımın için çok teşekkürler uyarılarını dikkate alacağım :cat:
Osram'ın beyaz ışığa yakın renk ışık veren h4 lambaları var sanırım onlardan taktın? çok güzel aydınlatıyor.