minardi' Alıntı:
ketchup arkadaşım yorumu ben çevremden bu motoru kullanan arkadaşların dediklerinden yola çıkarak ve motorsikletten az çok anlayan kşilerin söylediklerinden yazdım ve bende biraz olsun anlarım bu motor işinden, görünen köy kılavuz istemez ben sadece memnuniyetinizi ve şikayetinizi merakımdan sordum, soğutma olayına birşey dediğim yok dediğin gibidir, ama bu kasaya 150 cc az diyorum bende REGAL RAPTOR 250 cc var ancak diyorum bu kasaya, RAMPAYA vurunca ( hele artçın varsa ) 2 ye 1'e düşmüyormusun tork olayı illa fark ediyordur. Benim motor 17 beygir beni bile kasıyor bazen yapma allah aşkına biraz gerçekçi olalım, düz yolda da iyidir lafım yok birde bu motorla sen sollamaya çıkınca nasıl oluyor kendini toparlaması zaman almıyormu ? Diyeceğim sadece bu. ::thanks:
Minardi, ben de motordan anlarım.. Tabi ki dik rampaları çıkarken 2ye 1e düşmüyorsun, ikinci viteste 30kms falan yapıyor bu alet, o hızda otoyolda gidilir mi hiç, kamyon mu bu? Rampaları endişe etme, rampada 1e 2ye düşecek kadar yığılmıyor. Son sürati düşük ama gücü yerinde bir alet. Senin regal raptor'un kadar hız yapmıyor elbette ama onun kadar iyi kalkabilir belki (Regal Raptor kullanmadığım için yorum yapmıyorum!!!) Kaldı ki bu motor Regal'in yarı fiyatına.. Ne beklediğinize bağlı olarak 150cc bu kasaya yeterlidir diyorum. Kasanın büyük olması ağır olması anlamına gelmiyor, 150cc'lik scooterlarla aynı ağırlıkta. Konu içinde defalarca kere bahsedilmişti, okusaydın görürdün fakat sahibi olmayacağın bir motosiklet hakkında 900küsür mesaj okumaya üşeniyr olabilirsin sorun değil, kısaca baştan sayayım şikayetlerimi:
* Lastikler şambrelli. Tubeless olsa kendimi daha iyi hissederdim. (şambrelli lastik yüzünden sorun yaşamış kimse yok ama yıllardır tubeless daha iyi diye duyduk)
* Plastik aksamın birinin kromajı hafiften soyulmaya başladı (Kaynar suyla sticker temizlemiştim, onun etkisi olabilir, Bu sorunu yaşamış olan başka arkadaş varsa yazsın lütfen)
* Sesli sinyal uyarıcılarının sesini beğenmiyorum, buzzer koysalarmış daha şık olabilirmiş.
* Vitesi Harley'lerdeki gibi topuk+burun kullanmak istemeyenler için burunla alttan kavramak biraz zor ama neyseki klasik motor hastasıyım.
* Korna sesi ayar istiyor.
Aklıma gelenler bunlar, motorun çekişiyle ilgili bir şikayetim yok. 2500ytl'den ne beklenirse ben de onu bekleyerek aldım motoru ve 100kms hız bana yetiyor.
Başlıktaki tüm mesajları okursan daha fazla şikayet bulabilirsin elbette. Ama niçin bu kadar eleştiri aradığını hala anlayamadım. Tekrar söylüyorum, (bence) 2500ytl'ye alınabilecek en iyi cruiser.